Dronka83 spokojnie napewno u Twojej dzidzi jest wszystko okiu mój lekarz na usg połówkowym w 20 tyg oceniając narządy nie widział nic nieprawidłowego, dopiero w 22 tyg jak poszłam na usg prenatalne lekarz wykrył zmiane, była ona dobrze widoczna w okolicach nereczki u dzidzi. Byłam troszke zdziwiona że mój lekarz nic nie zauważył, myślałam że to wina sprzętu ale jak poszłam do mojej gin w 23 tyg to ona również zauważyła zmiane więc sprzęt nie ma tu nic do rzeczy. Oprócz tego dzidzia ma prawidłowe wymiary brzuszka
, poprostu zmiane było widac jak lekarz oceniał wszystkie narządy po kolei, ich wielkość i przepływy.
Poprostu u mojej dzidzi pojawiła się zmiana, u waszych dzieciaczków napewno wszystko jest oki, czasami tak bywa że są u dzidzi jakies nieprawidłowośći i tak jest u mojej niuni.
spokojnie
u nas już w 19 tyg było widać powiększone sploty naczyniówkowe w główce dlatego tak często musimy małego kontrolować i zaobacz jak to się u nas zmienia z tygodnia na tydzien był naczyniak juz go nie ma komory rosły teraz stoją w miejscu i się nie powiększają
co do wymiarów to standardowo mierzą długość ciemieniową główki obwód główki obwód brzuszka i długość kości udowej
a proporcje kości udowej i obwodu główki dają przybliżoną wagę dziecka
witajcie tak w ogóle
ja dziś znou nad kibelkiem ale tylko 2 razy póki co:-
mój M jedzie dziś do naszych przyjaciół na 30-stkę a do mnie przychodzi przyjaciółka na babski wieczór i nocke będziemy BUTY CZYŚCIŁY I MIKOŁAJA WYGLĄDAŁY może jakiś przystojniak się trafi