reklama
Ja juz mam prezent dla mezunia pod choinke.....zamowie na allegro kufel z herbem Legii Warszawa i z napisem jakims ladnym
pewnie sie ucieszy
mam troche schowanego grosza i akurat starczy
Ja mialam hemoglobine 13 wiec duzo na szczescie...ale mi anemia chyba nie grozi hehe
- mi dziś przyszedł fartuch i rękawice kucharskie z logo Legii

Tabasia
Podwojna marcowka :)
A ja wlasnie wstalam, odpuscilam sobie dzisiaj szkole, bo nie mialam sily. Pojde za tydzien
W ogole egzamin wypada w termin porodu, wiec bede musiala sie bujac z tym do kwietnia, a myslalam, ze zalicze jeszcze z Alexem w srodku...
W pracy lipa, nie rozmawiam z moja supervisorka i z niektorymi burakami
Dzis powiedzialam lasce z HRu, ze spadam 1 lutego na macierzynski i ja wcielo, bo myslala, ze pojde tak jak chcialam 2 tyg. przed terminem. I tak bym poszla, gdyby mnie inaczej traktowali! Ale luz, moze moja agencja mi nagra inna prace po urlopie, bo tam jesli sie nic nie zmieni, nie wracam
Ktoras pisala, ze jej siara lozko zalewa, a ja sie tego naczytalam i jak nigdy obudzialam sie z mokra plama na koszulce
No tak jeszcze nie mialam 
Co do liczenia ruchow, ponoc okolo 27tc mozna zaczac i sa dwie szkoly. Albo min. 10 ruchow na godzine w czasie najwiekszej aktywnosci dzidziolka, albo min. 10 ruchow w ciagu dnia. A slyszalam, ze tez rozni lekarze roznie zalecaja... Ja liczylam wczoraj tak dla zabawy i te 10 naliczylam w ciagu 5 minut
Smiejemy sie z M, ze Alus da nam do wiwatu jak sie urodzi 

Dobra, zmykam pod pryszniczek, a pozniej wlacze Malemu muze.
W ogole piszecie, ze niektorym z Was dopiero brzuszki zaczynaja skakac, moj od dwoch miesiecy sie rusza, a ostatnimi tygodniami to juz na maksa sie trzesie, jakby Niuniek chcial przez niego wyjsc, ja nie wiem co ja tam nosze w srodku

W pracy lipa, nie rozmawiam z moja supervisorka i z niektorymi burakami

Dzis powiedzialam lasce z HRu, ze spadam 1 lutego na macierzynski i ja wcielo, bo myslala, ze pojde tak jak chcialam 2 tyg. przed terminem. I tak bym poszla, gdyby mnie inaczej traktowali! Ale luz, moze moja agencja mi nagra inna prace po urlopie, bo tam jesli sie nic nie zmieni, nie wracam

Ktoras pisala, ze jej siara lozko zalewa, a ja sie tego naczytalam i jak nigdy obudzialam sie z mokra plama na koszulce

Co do liczenia ruchow, ponoc okolo 27tc mozna zaczac i sa dwie szkoly. Albo min. 10 ruchow na godzine w czasie najwiekszej aktywnosci dzidziolka, albo min. 10 ruchow w ciagu dnia. A slyszalam, ze tez rozni lekarze roznie zalecaja... Ja liczylam wczoraj tak dla zabawy i te 10 naliczylam w ciagu 5 minut

Dobra, zmykam pod pryszniczek, a pozniej wlacze Malemu muze.
W ogole piszecie, ze niektorym z Was dopiero brzuszki zaczynaja skakac, moj od dwoch miesiecy sie rusza, a ostatnimi tygodniami to juz na maksa sie trzesie, jakby Niuniek chcial przez niego wyjsc, ja nie wiem co ja tam nosze w srodku

SylusiaSW
Kochająca:)
Hej no dzisiaj był dzień jedzonka na ekranie
przez Was byłam przez cały czas głodna! I przypomniałam sobie że mam papier ryżowy i może w sobotę śmignę sajgonki z mięskiem mielonym, pieczarkami, cebulką i sosem słodko-kwaśnym ,...mniam..
!
Czarnuszka pospiesz się z tym zamawianiem przez allegro bo mi w zeszłym roku kalendarze na prezent przyszły 29.12:-(!!
Dobrej nocki !!!

Czarnuszka pospiesz się z tym zamawianiem przez allegro bo mi w zeszłym roku kalendarze na prezent przyszły 29.12:-(!!
Dobrej nocki !!!

Jezu baby ale sie rozpisałyście! Przeczytałam zaledwe pare strona a juz głodna jestem ze hej. Przestańcie w końcu o tym jedzeniu, błagam
. Nic dziwnego ze potem tyjemy w ekspresowym tempie, jak tylko o lodach, ciastach, sajgonkach i innych pysznościach w kółko czytamy
Poczyniłam w końcu konkretny zakup tj. laktator elektryczny Medeli i jak go odpakowałam to przypomniałam sobie jak ściągałam takim samym mleko dla Julci i ... brodawki mi "zwilgotniały". Ale jaja:-)

Poczyniłam w końcu konkretny zakup tj. laktator elektryczny Medeli i jak go odpakowałam to przypomniałam sobie jak ściągałam takim samym mleko dla Julci i ... brodawki mi "zwilgotniały". Ale jaja:-)
mysz1978
Fanka BB :)
Wpadłam tylko na chwile, życzyć wam miłej nocki bez konieczności wstawania na siusiu .
to chyba niemozliwe

Ale tak czy ianczej ja tez zycze dobrej i spokojnej nocy wszystkim

ionka
no faktycznie znowu o żarciu
mój mąż zrobił dziś przepyszne spaghetti i objadłam się okropnie ;-) a na deser czekoladki miętowe :-) a teraz siedzę i jeszcze mi ciężko, hehehe ;-)
dziś w pracy cały dzień (no czasem zajęłam się też dziećmi) malowałam dekoracje świąteczne i czas mi minął szybciutko :-)
Czarna, weź szklankę i przyłóż do wysypki, jak pod wpływem nacisku zniknie, to nic takiego- może to od gorączki?
a jesli przez szklankę będzie widac wypryski, to może jakiaś wirusówka...
mam nadzieję, że jutro bedzie ok
Tabasia- a skąd wzięłaś papiery do wypełnienia???
gdzie się je dostaje?? bo ja nic nie wiem
dziś mi babka mówiła w pracy, że jak masz małe dziecko i nie pracujesz, to możesz się starac o medical card i potem wizyty i leki za darmo... no, ale pewnie gdyby było tak łatwo, to każdy by ją miał...
w sumie spróbuję sama, jak się mała urodzi ;-)
ja mam zamiar iść na macierzyński od 1 marca!!
ciekawe, czy tyle wytrzymam
no, ale to mój plan na teraz ;-)
echhh, idę siku
taka cogodzinna rozrywka, hehe

dziś w pracy cały dzień (no czasem zajęłam się też dziećmi) malowałam dekoracje świąteczne i czas mi minął szybciutko :-)
Wiecie co...mlodemu wyszla wysypka....i zadzwonilam do lekarza do naszego rodzinnego i wsumie z pielegniarkagadalam co zawsze robi zastrzyki dzieciom i nas zna to powiedziala ze to pewnie trzydniówka....ja do niej mówie ze mlody juz trzydniówke miał a ona mi ze moze miec jeszcze raz....i tak fakycznie...poprzednio jak mial trzydniowke to potem dostal wysypki ktora po przetarciu reka znikała i ta tez znika
niewiem czy to mozliwe ....ale zobaczymy jutro......
Polozylam go spac ....tak sie boje zeby nie zwymiotowal znowu...czopek mu przestanie dzialac kolo 22-23 wiec pewnie zas nocka zarwana..:--
-(
Czarna, weź szklankę i przyłóż do wysypki, jak pod wpływem nacisku zniknie, to nic takiego- może to od gorączki?
a jesli przez szklankę będzie widac wypryski, to może jakiaś wirusówka...
mam nadzieję, że jutro bedzie ok

W pracy lipa, nie rozmawiam z moja supervisorka i z niektorymi burakami![]()
Dzis powiedzialam lasce z HRu, ze spadam 1 lutego na macierzynski i ja wcielo, bo myslala, ze pojde tak jak chcialam 2 tyg. przed terminem. I tak bym poszla, gdyby mnie inaczej traktowali! Ale luz, moze moja agencja mi nagra inna prace po urlopie, bo tam jesli sie nic nie zmieni, nie wracam![]()
Tabasia- a skąd wzięłaś papiery do wypełnienia???

dziś mi babka mówiła w pracy, że jak masz małe dziecko i nie pracujesz, to możesz się starac o medical card i potem wizyty i leki za darmo... no, ale pewnie gdyby było tak łatwo, to każdy by ją miał...

ja mam zamiar iść na macierzyński od 1 marca!!

echhh, idę siku

taka cogodzinna rozrywka, hehe

owlrene
A ja wlasnie caly domek posprzatalam(tzn bez lazienki zostawilam ja na jutro)moj G zrobil zapiekanke makaronowa bo dzieci ze szkoly glodne wrocily i wlasnie obiad wcinaja,a ja chyba za duzo naczytalam sie o jedzeniu i nie chce mi sie jesc tylko spragniona jestem juz wypilam wielka szklane soku i dalej cos mi sie chce.
Milej nocki wam zycze,przedemna jeszcze cale popoludnie i weczor.
Milej nocki wam zycze,przedemna jeszcze cale popoludnie i weczor.
reklama
Tabasia
Podwojna marcowka :)
Ta forme przyniosla mi ta ciezarna Hiszpanka ode mnie z pracy. Ale juz Ci wkleje linka i sobie sciagnij ze stronki i wydrukuj:Tabasia- a skąd wzięłaś papiery do wypełnienia???
dziś mi babka mówiła w pracy, że jak masz małe dziecko i nie pracujesz, to możesz się starac o medical card i potem wizyty i leki za darmo... no, ale pewnie gdyby było tak łatwo, to każdy by ją miał...w sumie spróbuję sama, jak się mała urodzi ;-)
ja mam zamiar iść na macierzyński od 1 marca!!ciekawe, czy tyle wytrzymam
no, ale to mój plan na teraz ;-)
echhh, idę siku
taka cogodzinna rozrywka, hehe![]()
Zasiłek macierzyński -Information from CitizensInformation.ie
Ja nawet nie wiem czy Ty mi nie podalas czasem tej stronki :-)
Na dole jest "Jak skladac podanie" i sciagasz plik w pdf. Wypelniasz Ty, Twoj GP i pracodawca. Wysylasz do Donegalu. Ja zostawilam w socjalu, bo musialam isc sie zapytac o jedna rubryke i gosciu powiedzial, ze wysle w tym samym dniu :-) Wypelniasz najpozniej 6tyg. przed planowanym urlopem. No i czekasz na decyzje. Hiszpanka odchodzi za tydzien i teraz dostala list, ze przyznali jej ten najwyzszy zasilek 280e/tyg. To ponoc zalezy od skladek PRSI chyba. A wczesniej, jakos po 2 tyg., otrzymala info, ze dostali jej podanie. Wiec luzik.
Ja tez planowalam od 1 marca, albo od 7. No ale sie zmienilo troszku... Nie oplaca mi sie za ciut wieksza kase uzerac w tej pracy. Wiecej trace na dojazdy

No to jeszcze 5tyg. i bede sie byczyc (nie licze juz swiat)

Ta forme dostaniesz tez w socjalu.
Powodzonka ;-)
Tak, jak jestes na bezrobociu, to przysluguje Ci medical card. Nowy budzet tylko wprowadzil oplate za recepty jak masz MD, cale 50 centow

W ogole nie jest zle z tymi cieciami. Myslalam, ze bedzie gorzej

Zmykam lulac. Jeszcze tylko jutro i przyszly tydzien i wooooolne :-)
Spokojnej nocki Brzuszki i malo wizyt w kibelku ;-)