reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

Wow przespałam się 3 godzinki i juz mi lepiej:-)
Odgrzałam gołąbki mojej mamuski czyli obiad mam już z głowy i czeka na męża :-D
Burza zrobilas mi ochote na sajgonki bo dawno ich nie jadłam:-(ale moj przepis jest bez kiełków, grzybków mun i sosu sojowego...ale tez pychota i dodaje przyprawe WOK lub jakąs chińską w duuuuzych ilościach:rofl2: heheh chyli bez głownych składników kuchni chinskiej ale i tak dla mnie danie nadal chińskie:rofl2:

reklama
Wiecie co...mlodemu wyszla wysypka....i zadzwonilam do lekarza do naszego rodzinnego i wsumie z pielegniarkagadalam co zawsze robi zastrzyki dzieciom i nas zna to powiedziala ze to pewnie trzydniówka....:eek:ja do niej mówie ze mlody juz trzydniówke miał a ona mi ze moze miec jeszcze raz....i tak fakycznie...poprzednio jak mial trzydniowke to potem dostal wysypki ktora po przetarciu reka znikała i ta tez znika:szok: niewiem czy to mozliwe ....ale zobaczymy jutro......

Polozylam go spac ....tak sie boje zeby nie zwymiotowal znowu...czopek mu przestanie dzialac kolo 22-23 wiec pewnie zas nocka zarwana..:-:)-:)-(

Hello wszystkim!!!Witam sie dopiero,bo byłam w miescie na zakupkach i na kawce u kuzynki.Ja miałam noc fajowa,poczułam wczoraj wieczorem pierwszy raz mojego Skarbusia główke:-)Dzisiaj też szalał nawet moja siostra zauważyła,ze brzusio sie trzęsie.Kupiłam dla małego dwa body jeden bezrekawnik,drugi krótki rekaw noi koszuleczka,słodkie takie małe ciuszki.

Właśnie puszczam mojej niuniu pierwszy raz pioseneczki Fasolek i zaczęła szaleć:-) oj wiem ze to po cieście ale miło jak buszuje w brzusiu...i wyobrażam sobie że bedzie sobie podtańcowywać i kołysać się w rytm piosenek za jakiś czas to aż chce szybciej marzec:rofl2:
A macie jakies linki do piosenek/kołysanek dla dzieci??Wiem Agniesiak wczoraj wrzuciła linka ale ja nie mogę ich ściągnąć nie wiem czemu:-(

Dziewczyny od kiedy powinno się zacząć liczyć ruchy dziecinek??:sorry: I ile razy dziennie?? raz, po każdym posiłku czy jak?:confused: o dowolnej porze...ale zieloniutka jestem:-)

Co do ruchów różne teorie są, u mnie lekarz kazał po 30 tc, miałam liczyć trzy razy dziennie, mniej więcej ustalić se taką samą porę dnia, jeśli liczba ruchów w ciągu godziny była niższa niż 4, trzeba było liczyć przez kolejną godzinę, warto se stworzyć taką tabelkę i wpisywać, ale wiem, że nie każdy lekarz zaleca liczenie.

reklama
Ale przepisów sie namnozyło :-):-):-) Mnie czeka imprezka tzn urodziny mojego M i chyba takie rafaello albo cos takiego zrobie :tak:
Przespałam sie i mi troszke przeszło. Pojechaliśmy z M do NFZ zeby wymienić moja karte ubezpieczeniową. Czeka sie aż 2 tygodnie. Eh
Później żeby poprawić mi humorek M zawiozł mnie do sklepiku takiego małego w tarnowskich Górach. No i chyba tam zrobimy zakupy bo wózek, który w jednym sklepie kosztuje 1400...ten właśnie Roan, który mi sie podoba tam kosztuje 1200 po małej obniżce:-) a że wybraliśmy już sobie tam łóżeczko to w ogóle dostaniemy fajną zniżke hihi no i w styczniu wielkie zakupy:-):-):-)
Teraz z M porozmawialiśmy i wyjasniliśmy sobie wiele rzeczy. Czasem trzeba oczyścić sytuacje ;-)
Ale mi smaka narobiłyście tymi smakołykami!!Ale do sajgonek sie nie przekonam. Mimo że nigdy ich nie jadłam. Jakoś tak...:zawstydzona/y:;-) Dziewczynom, które jutro mają glukoze wskółczuje...Ale dacie rade :tak:Najlepiej szybko wypić i bedzie po wszystkim :tak:
Czarnuszka współczuje kłopotów zdrowotnych z synkiem:-( Myśle że trzydniówka może sie powtarzać, jednak obserwuj go i jutro do lekarza jakby coś Cie niepokoiło. Teraz ta pogoda jest taka okropna. Ani mróz ani ciepło grrrr :eek:

Do góry