reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

mcgosia byłam wczoraj u lekarza i powiedzial ze mam czekac bo rozwarie jakies tam jest szyjka sie wygladza bla bla bla... ale cos mnie skurcze tak co 10 minut lapia to mam nadzieje ze sie przyspiesza i pojade na IP... doczekac sie nie moge... chociaz sil to ja wogole nie mam pol nocy nie spałam przez te skurcze..:/...

reklama
No wiem własnie, tylko ze moj gin stiwerdzil ze skoro po normalnym badaniu mialam wręcz za niski cukier, to nie ma potrzeby robic obciążenia...no ale chyba zrobie , bo bedzie mi to chodzic po głowie... mam jes\zcze jedno pytanie: kupowałyscie kocyk akrylowy ..??czy on sie przydaje?

Marela nie mialam wczesniej robionej ...

Jeśli chodzi o kocyk to ja mam polarkowy - podwójny, jeden taki cieńszy w spadku i gruby akrylowy.

Szybko coś czuję teraz się posypią marcówki:-) Oby zdrowo i bezboleśnie:-)
Trzymam kciuki za Moniske:-):-):-)

Już sama nie wiem czy lepiej tak czekać , nie wiedząc kiedy się zacznie czy znać termin. Jak sobię pomyślę , że za 2 tyg. i 1 dzień maleńka będzie z nami to jestem ogromnie szczęśliwa. :-) Ale jak się już stresuję:szok:

Witam się,
o kurcze, ale się dzieje od rana,a w sumie to już od wczorajszego wieczoru.
AniaSkrzat gratulacje! Swoją drogą Ania się chyba bardzo szybko uwinęła, wydaje mi się że wieczorem pisała, że czeka na męża i jadą do szpitala, także szybciutko poszło.
MoniskaBe trzymam kciuki i czekamy na wieści.
A ja jem na śniadanko sałatkę z buraków i nadrobię co napisałyście od wczoraj.

idę zeżreć jakiegoś owoca:-D:-D:-D

ccaroline - tez mam dzień leniucha:-p
obiad zrobiłam wczoraj, więc dzisiaj migam się od pracy, hehehe:-D

aha...rano oglądałam na polsat cafe program o czworaczkach, słodkie- ale roboty przy nich...masakra:-D
no i w ddtvn ten news o ponad 200-kilowej kobiecie, która urodziła dziecko, jaaaaaaaaaaa:szok:

Siema :-D

ja nie mogłam długo w nocy zasnąć...tak mi niedobrze było...młody kopał i się wiercił....
do tego wiadomość od AniSkrzat ---rewelacja :-D tak się ucieszyłam...Ania w sumie nie miała żadnych objawów, nagle ją wzięło....i jak szybko się uwinęła :szok::szok::szok::szok: jakoś przed 19stą dała znać że jadą do szpitala a o 20.50 już miała synka w rękach :-D:-D:-D - też tak chce :sorry2:

no ja też się piszę na taki poród, z nienacka i ekspresowy:tak::tak::tak::tak:

Aguś zrób glukoze...może tego szpital wymaga - bo u mnie wymaga :-D

Teraz Moniska nam się rozpakowywuje hehe

cukrzyca jest wskazaniem do CC??? :confused::confused::confused:

No ciekawe, jak tam Monika:confused::confused:
Z tego co czytałam to raczej względnym wskazaniem do cc...bo zazwyczaj dzieci cukrzyków są duże:dry:

Jadę dziś na IP po południu. Zadzwoniłam i powiedziałam że coś ze mnie wycieka delikatnie od kilku dni. Lekarz powiedział, że trzeba to sprawdzić i mam do niego przyjechać!! Może mi się sączy i np dzidzia będzie miała za mało wód, a wtedy trzeba będzie wywoływać. Nie sądzę żeby tak to się skończyło, ale już naprawdę od paru dni martwię się tym. Bo co chwila mam mokrą plamkę na koszuli, a w dzień mokrawą wkładkę. Może mi od razu na to ktg zapiszą nieszczęsne.
W sumie to się cieszę że się zdecydowałam zadzwonić, ale same mówicie że lepiej takie rzeczy sprawdzać...
Dobrze że lekarz mnie nie wyśmiał tylko potraktował normalnie i poważnie...

Dziewczyny, wiem że była o tym mowa chyba z 1000 razy, ale jaki ja mam kupić ten spirytus do pępuszka i w jaki sposób go rozrabiać. Wiem, że chyba 70% ale ile go , ćwiartka, 0.5???

ćwiartka wystarczy...a rozrabia się go w proporcji 2miarki spirytusu na 1 miarkę wody (o ile dobrze pamiętam):sorry2:

reklama
Do góry