reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

katarinka ja tez na pewno nie bede czekac do 2-3 lat.Bez przeady.Dla mnie w ogole te wszystkie normy są bezsensu. I na pewno nie bede na nie sie oglądać.Kazde dziecko jest inne i kropka.

Moj tez spi juz od 12:)

reklama
Kuba dziś śpi i je, je i śpi i tak cały dzień:szok: Trochę pochichrał się ze mną przy przewijaniu pieluszki, chwilę popatrzył na karuzelkę, ale oprócz tego cały czas śpi.
Nawet nie przeszkadza mu kucie młotem i piłą za oknem:szok:

Co do odbijania, to ja zawsze staram się, żeby mu się odbiło, ale on i tak ulewa... Zaczęło się w nadmiarze, gdy przeszliśmy na Bebilon Pepti. Dziś kupuję Nutriton, żeby w końcu przestał, bo nie dość, że czasem muszę go z 10x dziennie przebierać, to jeszcze wczoraj by mi się udławił, gdybym przy nim nie była:no:
Ojj Fiolkowa wspolczuje!! My jestesmy na Nutritonie i jest troszke lepiej. A od kilku dni biore go w polowie butelki do odbicia, troche sie zlosci, ale przewaznie zawsze beknie i je dalej. A na koniec jeszcze raz i nie ulewa. Tylko, ze jak lezy na macie, albo w lozeczku to tak "biega", ze zawsze cos zwroci :-p

Ponawiam moje pytanie do mam stosujacych ten zageszczacz - czy konsystencja kupek sie zmienila u maluszkow???

moj tez dzis ciagle spi co do niego niepodobne bo potrafi prawie cale dni nie spac albo max np 3-5 drzemek po 15 min. Ale nie dziwie sie u nas pogoda barowa i wszyscy w domu chodza spiacy :tak:. A M to mi usypia własnie ogladajac mecz :-D.
co do mleka nie myslalam o tym jakos ale w niewielkich ilosciach i jak było bez problemowo wczesnie to moze byc ok (ale to takie nieprzemyslane głebiej zdanie ):-p

a truskawki to juz jem od ponad tygodnia - i widze ze uczulenia nie ma , tylko zastaawialam sie zeby potem jakichs skutkow nie bylo. No ale w niezby duzych ilosciach zamierzam jesc wtaki razie. A maliny nam pediatra pozwolila.
Te juz prawi wszystko jem - poza kapustą czosnkiem cebula i cytrusami. nawet smazone na oleju raz na jakis czas sobie pozwole i widze ze nic malemu nie jest a nawet łatwiej mu sie załatwić. :-D- tylko jak juz pisalam strasznie capi .:-D

Ojj Fiolkowa wspolczuje!! My jestesmy na Nutritonie i jest troszke lepiej. A od kilku dni biore go w polowie butelki do odbicia, troche sie zlosci, ale przewaznie zawsze beknie i je dalej. A na koniec jeszcze raz i nie ulewa. Tylko, ze jak lezy na macie, albo w lozeczku to tak "biega", ze zawsze cos zwroci :-p

Ponawiam moje pytanie do mam stosujacych ten zageszczacz - czy konsystencja kupek sie zmienila u maluszkow???

wiesz tabasia nie zauważyłam aby kupka się zmieniła, jest nadal gęsta taka gęsta, i nic się nie zmieniło,a zagęszczacz używamy już z 2 miesiące.

fiolkowa dobrze że kupujesz ten zagęszczacz powinien pomóc, sama wiem jak to jest jak dziecku podchodzi mleko i musi sobie z tym radzić, a do tego przecież takie mleko cofnięte z żołądka musi być okropne kwaśne i napewno nieprzyjmnie jest dziecku,

my wlasnie idziemy na szczepienie, dzis dzownilam na umowienie sie i odrazu nam sie udalo :)

co do mleka krowiego jestem bez zdania :) sama lubię więc czas pokaże

No tak, jak biega, to co chwila mu się strumyczek sączy. Ale te strumyczki to jeszcze nic - gorsze są te chluśnięcia i buzia pełna mleka...
A kupkę będę obserwować i dam znać jak u nas:tak:

wiesz tabasia nie zauważyłam aby kupka się zmieniła, jest nadal gęsta taka gęsta, i nic się nie zmieniło,a zagęszczacz używamy już z 2 miesiące.

fiolkowa dobrze że kupujesz ten zagęszczacz powinien pomóc, sama wiem jak to jest jak dziecku podchodzi mleko i musi sobie z tym radzić, a do tego przecież takie mleko cofnięte z żołądka musi być okropne kwaśne i napewno nieprzyjmnie jest dziecku,

my wlasnie idziemy na szczepienie, dzis dzownilam na umowienie sie i odrazu nam sie udalo :)

co do mleka krowiego jestem bez zdania :) sama lubię więc czas pokaże
Jeśli uda mi się kupić, bo leje jak z cebra i nie mam jak iść do apteki.

Co do mleka, to ja raczej będę ostrożna, ale to dlatego, że Kuba ma skazę białkową.

no wlasnie ten pediatra z tvn mowil ten raz w tygodniu mleko krowie powyzej pol roku ale przy zalozeniu ze dziecko nie ma zadnej skazy bialkowej i ogolnie nie ma za wiele problemow z brzuszkiem i uczuleniami

ja jeszcze nie myslalam o mleku krowim, ale na pewno nie bede czekala do 2 r.z.

moj pospal sobie 2 godz po tym okropnym spacerze....przynajmniej jest wypoczety teraz i gaworzy z misiem w lozeczku....chociaz i troszeczke go tam starmosi i skopie...hehehehe

reklama
no i my po szczepieniu, mały waży 6,6 kg i mierzy 63cm duży chłopak z niego hehe :) W 6 tygodni przytył 1,3 klg więc pani pediatra stwierdziła, że w sam raz :)

Do góry