reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

reklama
yra, jak Ty podajesz ten Nutriton? Wydawało mi się, że pisałaś coś o 1 miarce (albo źle doczytałam), a na opakowaniu każą dodawać 2 miarki na każde 90 ml mleka?

Ostatnia edycja:
yra, jak Ty podajesz ten Nutriton? Wydawało mi się, że pisałaś coś o 1 miarce (albo źle doczytałam), a na opakowaniu każą dodawać 2 miarki na każde 90 ml mleka?

właśnie fiolkowa ja na 150 ml też daje 2 miarki i jest dobrze, wiesz i tak czasami mały przy tym się męczy na 1 smoczku więc jakbyś podała jeszcze więcej to już w ogole ciężko będzie mu leciało, zależy jakie ma ssanie mały i sama wyczujesz,

Yra ja podaje Alexowi przez "trojki" aventu i bardzo fajnie leci.
A w nocy nie zageszczam (wtedy uzywam "dwojek"), bo w ogole mu sie nie ulewa, nie wiem czym to jest spowodowane :confused:

Witam!!!

Nie było mnie przez cały weekend - w sobotę mieliśmy chrzciny, dzisiaj wyjechali ostatni goście. Wszystko się bardzo fajnie udało. Basia od kilku dni jest mega grzeczna. W końcu zaczęła zasypiać o przyzwoitej godzinie czyli około 21-22 a nie jak wcześniej po północy, przed południem też robi sobie długą drzemkę około 2-3 godziny. Jest coraz bardziej przewidywalna, co mnie bardzo cieszy:-)

Dziewczyny a dajecie swoim maluchom czopki glicerynowe? I jeśli tak to kiedy? Moja Basia robi kupki coraz rzadziej, ale z reguły jedna dziennie jest, a wczoraj nie zrobiła i dzisiaj też na razie nic a widzę, że są momenty, że chce coś zrobić ale nie może:-(

może w nocy jest mniej aktywny i dlatego a w dzień wiadomo nasz mały rzadko kiedy po jedzeniu zasypia, ja też muszę przejść już napewno na 2 w całości, bo narazie mam tylko 2 smoczki "2" a w ogole muszę zobaczyć te smoczki :

SMOCZEK SMOCZKI AVENT 2 szt TRÓJPRZEPŁYWOWE 3m+ (1068331455) - Aukcje internetowe Allegro

ma ktoś ? bo normalnie jakoś sobie wyobrazić nie mogę jak to funkcjonuje że smoczek silinkonowy się przekręca czy jak :)

Witam!!!

Nie było mnie przez cały weekend - w sobotę mieliśmy chrzciny, dzisiaj wyjechali ostatni goście. Wszystko się bardzo fajnie udało. Basia od kilku dni jest mega grzeczna. W końcu zaczęła zasypiać o przyzwoitej godzinie czyli około 21-22 a nie jak wcześniej po północy, przed południem też robi sobie długą drzemkę około 2-3 godziny. Jest coraz bardziej przewidywalna, co mnie bardzo cieszy:-)

Dziewczyny a dajecie swoim maluchom czopki glicerynowe? I jeśli tak to kiedy? Moja Basia robi kupki coraz rzadziej, ale z reguły jedna dziennie jest, a wczoraj nie zrobiła i dzisiaj też na razie nic a widzę, że są momenty, że chce coś zrobić ale nie może:-(

nasz dziś sieknął kupe której nie robił od czwartku i sama jestem w szoku że nic przy tym się nie męczy nie wkurza i nie płacze

reklama
moj kupy nie robil 6 dni! i wlasnie strzelil:-D ale tez jakos nie przezywal;-)

lekarka mowila ze do tyg to sie nie przejmowac, potem mozna dac czopka,
ewentualnie mozna dopajac ale u nas nie ma na to szans...:shocked2:

odbijamy zawsze, a przynajmniej sie staramy:tak:

Do góry