reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

My tez po inetensywmym weekendzie, bo zaliczylismy wesele z małą:) ale bylo kiepsko bo sala na pietrze i glosno bylo jak cholera wiec musielismy po godzinie wywyiesc mala do babci i powrot na 23 jak zblizala sie pora jej karmienia:/

U nas z odbijaniem jest roznie..w nocy bardzo zadko odbijam, w dzien staram sie odbijac na zakazanej dla nas pozycji na brzuszku bo wtedy w 100% beknie a zadne kolana i pion przez ramie nie dziala jak na brzusiu:) ale jak usnie przy cycu to nie zawsze chce ja mordowac by sie nie obudzila:!! ale u nas jak nie beknie to na bank uleje wiec wole ja pomęczyc bekaniem:)

A dzis przekrecila sie wlasnie przy odbijaniu z brzusia na plecki 5 razy wiec mysle ze to nie byl przypadek:) no i zaczyna chwytac przedmity i mietosic w rączkach..ni emacha jeszcze nimi ale mam nadzieje ze niedlugo i tego sie doczekam:)

Co do truskawek ja zjadlam na poczatku 3szt potem 4 i 5 i nic malej nie jest wiec luzik:D wczoraj oszamalam pizze z szynka...boziu co za niebo w gębie...:D:D:D:D:Dw tym tygodniu wprowadzam pomidora i sosy pomidorowe bo jakos do tej pory mialam obawy wiec zobaczymy jak mala zareaguje:) oby dobrze bo spagetti nie moge sie doczkac!!!

Czopki glicerynowe zakupialm ale jeszcze nie uzywalam ...mimo ze kupki sa nawet co 5 dni i bardzo geste ale ktoras zasugierowala ze z braku odpowiedniej ilosci plynow sa geste kupki i zaczelam mala od 3 dni dopajac-a w najwiksze upaly tego nie robilam:/ i kupka jest juz co 2 dni...mala ale jest:)

Krowie mleko mysle ze po roku zaczne wprowadzac ale jeszcze do tego daleka droga...

Ja piore jeszcze oddzielnie ciuszki w proszki Dzidziuś..ale ustawiem program na najkrótszy czyli na 35min :)

reklama
pytanie dla tych których dzieci juz ząbkują: czy pierwsze wyrzynające sie ząbki to jedynki na dole czy dwójki ???? bo u mnie wychodzi na to że trójka gdyż trochę dalej jest :/ a ponoć trójki duuużo później wychodzą:/

Nie wiem jak z tą oliwą, bo z tego co pamiętam, to zalecali ją zagotować (jak się dodaje do zupki, to w trakcie gotowania). A wody spod ziemniaka nie można dawać, tylko czystej wody musiałabyś dodać. Jak się gotuje zupkę, to ziemniaka zawsze osobno i dopiero po ugotowaniu się go dodaje.

no dałam wody zagotowanej z czajnika, bo ta po ziemniaku w łupince była jakaś brudnawa- mimo, że wyszorowałam ziemniaka szczotką pod gorącą wodą ;) oliwę z oliwek dałam w trakcie miksowania :) zamroziłam 3 obiadki po 50ml.

chodzi mi o mleko krowie, bo jak sie czyta to nie zalezacają niby podawania mleka krowiego nawet do ukonczenia 2 a nawet 3 roku życia, a ostatnio na tvn style wypowiadal sie pediatra ze to nie do konca tak jest i mozna podawac ale dopiero po skoczeniu pół roku mozna spróbowac dziecku podawac mleko krowie ale tak gdzies raz na tydzien oczywiscie jesli dziecko nie mialo wczesniej zadnych problemow z tolerancja bialka jak mam go karmila cycem
co wy o tym myslicie?? bo mnie sie ta toeria wydaje rozsądna i mysle za jak maly juz bedzie starszy moze bedzi mial te 6-7 miesięcy to sprobuje mu podawac na początku jakies niewielkie ilosci zobacze jak bedzie to tolerowal

ja jeszcze nie wiem, ale znam dziecko, które piło krowie mleko od 6go miesiąca i ok :) podejrzewam, ze zalezy od dziecka :) na pewno nie będę poiła Oli mlekiem modyfikowanym do 3go roku zycia! ja osobiście mleka pic nie lubię, więc jak moje dziecko kiedys odmówi, to nie będę zmuszać ;)

ionka do ziemniaka dodaj mleko modyfikowane :) aby wyszło taka papka :)

dałam wodę i łyżeczke oliwy z oliwek. w sumie w słoiczkowej maechewie była tylko marchewa i woda, więc może bedzie oki ;)

może w nocy jest mniej aktywny i dlatego a w dzień wiadomo nasz mały rzadko kiedy po jedzeniu zasypia, ja też muszę przejść już napewno na 2 w całości, bo narazie mam tylko 2 smoczki "2" a w ogole muszę zobaczyć te smoczki :

SMOCZEK SMOCZKI AVENT 2 szt TRÓJPRZEPŁYWOWE 3m+ (1068331455) - Aukcje internetowe Allegro

ma ktoś ? bo normalnie jakoś sobie wyobrazić nie mogę jak to funkcjonuje że smoczek silinkonowy się przekręca czy jak :)
Ja je mam. Ale tylko 2 kupilam na probe i nie sprobowalam w koncu, bo "3" nam swietnie pasuja. M raz sie pomylil i tak klal na te smoki, ze szok :-D Ale one sa juz do takich mocno gestych pokarmow. Przekrecasz w zaleznosci jak chcesz, zeby lecialo (cala butelke, bo na nich jest napisane I, II i III i w zaleznosci co masz "na gorze" to tak szybko leci). Mam nadzieje, ze jakos to sensownie wytlumaczylam ;-)

aha rozumiem, czyli tam są 3 etapy I, II, III, i nawet z I szybko leci?

aha i tam nie ma dziurek tak? tylko leci przez szparkę co?

pytanie dla tych których dzieci juz ząbkują: czy pierwsze wyrzynające sie ząbki to jedynki na dole czy dwójki ???? bo u mnie wychodzi na to że trójka gdyż trochę dalej jest :/ a ponoć trójki duuużo później wychodzą:/

candy u nas sie pokazuja dolne jedynki, dwie naraz;-)

zapomnialam napisac ze ja truskawy jem:tak: i nie ograniczalam na sztuki tylko od razu zapodalam cala miseczke, i to juz kilka razy, mlody spoko...:tak:

a właśnie to np zupke jarzynową albo deserek z owoców to podaje sie w ciągu dnia zamiast butelki mleka czy butelkę mleka jak zwykle i jeszcze obiadek lub deserek???

karalajna a jak przez to przechodzi ciężko?? ja kupiłam żel Dentinox i dziś chyba podam

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry