reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

reklama
witajcie

skonczylismy 3 miesiace :-) ale fajnie

pawelek robi mi prezent i spi i spi, ale wczoraj znow nie spal za wiele..., za to wieczorem zasypia juz bezproblemowo;-)

dzis bede probowac z chusta ciekawe czy mu sie spodoba...,
spia wam dzieciaczki w chuscie??

czytam i nie rozumiem,jak wozicie dzieci przodem w gondoli? jakos nie umiems obie wyobrazic, my nadal gondoli i moze jeszcze to potrwac, pawel nawet sie nie obraca jak na razie;-)

a w sobote juz chrzciny mamy, juz jutro jedziemy, ale sie ciesze:-) bo to nie to co miasto

budzi sie pablo, zmykam;-)
haha nasze maluszki w tym samym wieku ...i podobnie jak Twój - mój Mikulec też dziś caly czas śpi hehe...

a jazda przodem w gondoli....hmmm to chyba o to chodzi że pcha się wózek za plecami dziecka - ja tego nie robię, zwłaszcza teraz jak te temperatury wysokie i mnóstwo robactwa lata...przynajmniej obserwuję czy cos pod budę małemu nie wleci...
Niedawno widziałam dzidzuśka co jeździł wózkiem na brzusiu w gondolce... fajnie to wygladało hehe a ono obserwowało sobie swiat:-D

A co do ciemieniuchy to walczymy juz drugi miesiac, tzn. to wyglada bardziej jak takie suche strupki, tak jakby sie skora luszczyla :eek: I nie wiem juz co z tym robic, oliwka schodzi i jest ok, po czym za dwa dni znowu to samo :crazy:

Tabasia u mnie ten sam problem był... w sumie raz była ciemieniucha ...zwalczyłam ją oliwą z oliwek...bo tym oliwkom dziecięcym nie można ufać - też mogą uczulać.
Teraz jest spoko...czasami tylko jak coś zjem to małemu głowkę wysypuje i też się zaczyna skóra łuszczyć...więc smaruję mu na noc maścią z wit A, którą mi kiedyś pediatra przepisała na wysypkę na ciele małego.:tak::tak::tak: Maść jest robiona.:-)

tabasia ja podobnie walcze i walcze z tą ciemieniuchą i nic :/

polka a ty nie dajesz bezpośrednio z piersi?? i jednarazowo odciągasz ręcznie 200ml???

a mi Miłoszko dał popalić dziś usnął ok 22.40 a obudził się o 24.00 i nie chciał spać!!! wkońcu usnął i pobudka o 3.30 i tak do 6.00 potem godzinka snu i teraz nie śpi od 7.00 !!!! a ja padam na pysk :((

Ostatnia edycja:
Dobry :-)

A co do ciemieniuchy to walczymy juz drugi miesiac, tzn. to wyglada bardziej jak takie suche strupki, tak jakby sie skora luszczyla :eek: I nie wiem juz co z tym robic, oliwka schodzi i jest ok, po czym za dwa dni znowu to samo :crazy:

No ja nie wiem czy nam sie znowu nie pojawi ;( mam nadzieje ze nie a jak tak to znowu oliwka i zdrapywanie :crazy:

czytam i nie rozumiem,jak wozicie dzieci przodem w gondoli? jakos nie umiems obie wyobrazic, my nadal gondoli i moze jeszcze to potrwac, pawel nawet sie nie obraca jak na razie;-)
My mamy wózek 3w1 ale taki ze z gondoli robi sie spacerowke+ przekałdana raczka .Chyba 3 stopnie regulacji siedziska- o taki Borówka GŁĘBOKO-SPACEROW PEPE ADBOR NA PASKACH (1080357191) - Aukcje internetowe Allegro

ciężkie o to cholerstwo ale na nasze wedrowki po lesie itp. to sam raz , a spacerowke do chodzenia po mieście chcemy kupic jakas leciutka.

Witajcie :)

U nas jak zwykle nocka ładnie przespana 21-7. Mam nadzieję, że moje dziecię już zawsze tak ładnie będzie spało:tak:
Zaraz wybieramy się na jakiś spacerek, chociaż trochę boję się, że lunie deszcz.

zawiazalam w kieszonke i po 10 min maly darl sie jak opetany, o co chodzi:confused2::-(
Może za mocno dociągnęłaś i było mu ciasno?

Tabasia - w sprawie kupek;-) Faktycznie zrobiły się rzadkie, ale wydaje mi się, że teraz z powrotem konsystencją i kolorem przypominają kupki po mleku piersiowym. Bo gdy dostawał sam Bebilon, to kupy były gęste i zielone. Dziś rano pierwszy raz od dawna obsrał się po pachy i musiałam go umyć pod prysznicem:sorry:

Może to za długo jak na pierwszy raz.

nie pomyslalam ze 10 min to za dlugo, a ile powinnam?

Może za mocno dociągnęłaś i było mu ciasno?

moze no nic sprobujemy jeszcze

a wasze dzieci lubia w chuscie?? jak bylo na poczatku?

a co jazdy w gondoli to nie pomyslalam he he, ja w moim coneco to chyba raczke mam przekladana ale w spacerowce, a jej nie bede chyba uzywac po perypetiach z gondola i jej malym,i koleczkami;-) mam duze w x-landerze;-)

k_aralajna, Kuba lubi siedzieć w chuście, chociaż często się wierci, ale to chyba raczej z ciekawości, bo nie płacze. I bardzo szybko usypia do mnie przytulony :)

reklama
hmmm nie wiem gdzie mam pisac bo marca nie widze a nie chce tu smiecic :)
witam was marcoweczki :) ja z wiesciami ze usg genetyczne piekne wyszlo i prawdopodobnie bedzie corcia :D mialam sie nie chwalic bo to pewne tylko na ok 70% i dopiero za kilka tygodni sie potwierdzi ae niektore z was wiedza ze to nasze z m najwieksze marzenie bylo miec corcie :p jakos nie moge w to uwierzyc nawet kocyk na szydelku zrobilam niebieski :)
mozecie usunac tego posta zeby wam nie zasmiecal tematu :)

buziaczki i pozdrawiam wszystkie mamusie i dzieciaczki :)

Do góry