reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

reklama
łooo lasko, ale namachałyście ;)
ja dopiero po śniadaniu, a Ola czyta książkę na leżaczku ;)
dzis skończyła 4 miesiące :D

Tabasia a spróbuj takiego czegoś, co się nazywa Cradle Cap i można kupić w aptece. to jakis ichni środek na ciemieniuchę :)
ja z kolei czytałam, żeby nie smarować olejem jadalnym, bo sie może w grzybicę przeistoczyć... ale co książka to inna porada... u nas oliwka zdała egzamin :)

Missiiss gratuluję :D trzymaj się zdrowo i bezstresowo!

za pół godziny obiadek, mała prawie mi wyrywała łyżkę z ręki, jak jadłam jogurt ;) jak tylko widzi łyżkę, to cała az chodzi ;)
nauczyła się "kaszleć" żeby zwrócic na siebie uwagę!! no i na plecach juz nie wyleży, chyba, że śpi. a tak to od razu na boczek i brzuszek juz leży, ale jeszcze musi wykombinować, co zrobić z ręką ;P

hehe my to kaszlenie mamy jak maly chce cyca. Najczesciej w nocy jak go wezme, polozne na nogach w pozycji do karmienia to zanim zdarze cyca wyciagnac to on tak kaszle, jakbym mnie popedzajac :-D

Tabasia no zabawna ta moja Olcia, jestem pewna, że jak wszystkie "nasze" dzieci ;)
posadziłam ją w leżaczku, zawiązałam śliniak i sie zaczęło ;) buzia otwarta, zanim jeszcze miskę zdążylam wziąć ;) wszamała wszyściutko, a potem popiła 50 mleka, a pół godziny później 50 herbatki.
no i w końcu zwaliła kupę, pierwszy raz taką "dorosłą" hehehe ;)
zaraz wybywamy na spacer, bo pogoda przecudna :)
jakiś cham zamknął nam bramę i mam teraz problem, jak wózek sprowadzić, bo w holu to mogę Olę w drzwiach na leżaku zostawić, ale te drugoe schody mnie załamują :( musze wypinać gondolę z dzieckiem w środku, znosic oddzielnie, a potem kółka :/ już 3 razy dzwoniliśmy w sprawie klucza i niby ma byc dziś. acha, uwierzę jak zobaczę.
to na razie, mamusie!

acha- moja z kubka TT pije w pierwszym odruchu, potem już sobie gryzie ustnik ;)

Dziewczyny te co karmia piersia: dajecie jeszcze wit. D?? bo ja od 2 tyg nie ze wzgledu na slonko - tak pediatra powiedziala ale zostalo mi 10 kapsulek wiec co 3-4 dni zapodam malej chyba:sorry:a wy dajecie jeszcze ??

Blueberry co za wyprzedaze sa w H&Mie?? :-)

No ja odciągam tyle z dwóch piersi co 2-3 godziny normalnie a czasem i więcej... Ilości pokarmu są przeogromne i małego potrzeby rosną niestety...
Chciałabym dawać bezpośrednio z piersi, ale w dzień mały od 3 tygodnia drze się niestety i "jedziemy z koksem" odciągając, wykończyliśmy już 2 laktatory canpol baby i avent ręczny teraz mamy akuku i powiem, że tani ale wydajny, odciąganie zajmuje nam 8-10 minut.
Jednak mam nadzieję, że mały powróci do jedzenia z cyca jak zacznie jeść inne rzeczy. W nocy przecież idzie mu tak pięknie i bez problemu je z cyca jak się czasem obudzi.

to super ja przez 2 godziny odciągania 20ml ,
a ręcznie ile byś odciągneła, mogłabyś spróbować ?

missis gratulacje!!!

bluberry77 mam pytanie, czy masz już ten Kubek niekapek z TT? Ja własnie dzisiaj kupiłam i jestem ciekawa jak Twój Adaś radzi sobie z piciem.
Mam kubek :tak:. Adaś umie ssać i leci mu woda do buzi... i tu jest problem ;-), bo zawsze jest zdziwiony, że mu coś niedobrego nagle w buzi wylądowało :-D. Ale zassać umie, więc to już połowa sukcesu.

Dziewczyny te co karmia piersia: dajecie jeszcze wit. D?? bo ja od 2 tyg nie ze wzgledu na slonko - tak pediatra powiedziala ale zostalo mi 10 kapsulek wiec co 3-4 dni zapodam malej chyba:sorry:a wy dajecie jeszcze ??

Blueberry co za wyprzedaze sa w H&Mie?? :-)
Ja witaminę D podaję.

A w H&Mie jak zwykle więcej rzeczy dla dziewczynek, ale coś tam upolowałam. Dla Adasia kupiłam body w paseczki za 10 zł przecenione z 25 (tylko jedno, bo inne wzory mnie nie zachwyciły) i skarpeteczki w zwykłej cenie 15 zł za 3 pary, dla starszaka 3-pack majtek i czapkę, a dla siebie sukienkę za 30 zł (cena regularna 60 zł)

Aha, zapomniałam - byliśmy przed chwilą na szczepieniu, Adaś waży równe 7 kg :-)

Aha, jeszcze jedno :-D. W H&Mie widziałam takie białe kapelusiki dla dziewczynek podobne jak miała Lilusia e-kord na zdjęciu (pamiętam, że się któraś z was pytała o niego).

Ostatnia edycja:
Ja daję jeszcze witaminę D, za tydzień będę na szczepieniu to się dopytam, ale z tego co pamiętam to ona mówiła, żeby cały czas dawać.
A moja mała dzisiaj mega grzeczna :-) budzi się tylko średnio co 2,5 h na karmienie, potem chwilę się pobawi i jeszcze troszkę sobie podje i śpi dalej, zdążyłam pranie zrobić, poprasować, ugotować... Pewnie się za chwilkę obudzi, nakarmię ją i pójdziemy na spacerek:-) Ostatnio u nas coraz lepiej z karmieniem i spniem i nocnym zasypianiem, a zbliżamy się do 3 miesięcy. Może rzeczywiście jest to jakaś magiczna granica, a może po prostu ja coraz bardziej potrafię odczytywać potrzeby małej a ona je wyrazić?

U nas też kaszlenie jak jest głodna to płacze i kaszle:-) a czasami kaszle jak ćwiczy głos

Ja witaminę D podaję.

A w H&Mie jak zwykle więcej rzeczy dla dziewczynek, ale coś tam upolowałam. Dla Adasia kupiłam body w paseczki za 10 zł przecenione z 25 (tylko jedno, bo inne wzory mnie nie zachwyciły) i skarpeteczki w zwykłej cenie 15 zł za 3 pary, dla starszaka 3-pack majtek i czapkę, a dla siebie sukienkę za 30 zł (cena regularna 60 zł)

Aha, zapomniałam - byliśmy przed chwilą na szczepieniu, Adaś waży równe 7 kg :-)

Aha, jeszcze jedno :-D. W H&Mie widziałam takie białe kapelusiki dla dziewczynek podobne jak miała Lilusia e-kord na zdjęciu (pamiętam, że się któraś z was pytała o niego).
To ja poszukiwalam tego kapelusika i zdecydownie musimy wybrac sie na zakupy...dzieki za cynka:)

reklama
jeszcze raz sie zapakowalismy i wklejam, na razie jakies 10 min:-)

czekam na sugestie:-)

ale spac nie bedziemy bo wlasnie wrocilismy ze spacerku gdzie byla ponad godzinna dzemka:tak:

Do góry