reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

ja już od dłużsszego czasu "sadzam" młodego...tzn nie jest to typowy siad tylko ja sie opieram o wersalke a on na mnie wtedy leży - mniej więcej coś jakby w foteliku samochod. siedział :-D

Mikulec już od dawna wyciaga rączki do zabawek... w ogóle jest strasznie "rozgadany"...jak ma humor (czyt.jest najedzony:-D) to buźka mu się nie zamyka hehe... no i przeokropnie się ślini ...ale jakoś nie widzę ząbków :eek:

reklama
no nasz identycznie ślini się na potęgę puszcza bąbelki i nawet gaworzy przez ślinienie, ja podobnie jak ty mcgosia ja sobie jestem oparta na kanapie a on jakby lezy na mnie bynajmniej więcej widzi bo coraz mniej chce leżeć ale za to jak lezy na brzuszku głowa już twardo w górę a było u nas z tym różnie. i kombinowac zaczyna przewroty

Hej!
moja Ola tez wytwarza niezliczone ilosci sliny:-) robi babelki i nawet pluje na odleglosc:-D a gada jak nejeta!
Czy Wasze bobasy tez dostaja czkawke jak tylko zaczna sie smiac?

Moj Redanek tez sie slini na potege, sliniaczek to podstawa!A gada to juz do wszystkiego i wszystkich, najlepiej jak mu odpowiadac w jego jezyku, to juz w ogole mu sie rozwiazuje...:-D...
Ja tez swojego sadzam sobie na brzuszku jak siedze, bo przeciez musi juz ogladac naokolo co sie dzieje, a zbujaczka za niewiele to nie widac...:-D
co do czkawki to nie zauwazylam, zeby to bylo od czegos konkretnie, pojawia sie i znika niezaleznie co robi....

Mój Szymon też gada jak najęty, nawet z piąstką w buzi i też uwielbia, jak ja do niego mówię w jego języku. A jaki jest z siebie zadowolony, jak mi tak strasznie coś tłumaczy, a ja mu przytakuję i zachęcam, żeby powiedział jeszcze coś ciekawego :-) Poza tym jesteśmy na etapie: krówka robi muuuuuuu, a kurka kokokoko, a piesek hauhau, itd. Bardzo to lubi :-D Co z tego, że krowy nie widział na oczy, jedynie psa ma okazję oglądać :-D
Co do ślinienia, to u nas identycznie, ząbków nie widać, ale myślę, że on może coś już czuje.
Zabawki też już od jakiegoś czasu łapiemy, czasami się grzechotką walniemy, nawet jak mama pilnuje.
Z siedzeniem to my też podobnie, robię dokładnie tak jak mcgosia i yra.

moniskaBe - kleik ryzowy powoduje zaparcia (w sumie t przeciez jak czlowiek ma biegunke to zawsze byly takei zalecenia zeby jesc ryz...). Kleik kukurydziany (tylko chyba jest z NESTLE) nie ma takich wlasciwosci - przynajmniej tak bylo w przypadku Jaska. Z Adasiem moze od razu zaczne od kukurydzianego...

dziewczyny moje dziecko przespalo dzis pierwsza polowe dnia a potem nic i po kapieli padl bardzo szybko a ja mialam chwile dla siebie i wiecie co pochodzilam troche po forach (pierwszy raz ) i trafilam na forum o pedofili na NK -to dla tych co maja tam konto, https://www.babyboom.pl/forum/album-rodzinny-f93/pedofilia-na-naszej-klasie-20889/ poczytajcie sobie - mnie to przerazilo, normalnie nie moglam uwierzyc. Niewiem co bym zrobila jakbym znalazla tam zdjecia Alana ;(.

dziewczyny moje dziecko przespalo dzis pierwsza polowe dnia a potem nic i po kapieli padl bardzo szybko a ja mialam chwile dla siebie i wiecie co pochodzilam troche po forach (pierwszy raz ) i trafilam na forum o pedofili na NK -to dla tych co maja tam konto, https://www.babyboom.pl/forum/album-rodzinny-f93/pedofilia-na-naszej-klasie-20889/ poczytajcie sobie - mnie to przerazilo, normalnie nie moglam uwierzyc. Niewiem co bym zrobila jakbym znalazla tam zdjecia Alana ;(.
Ja się z ta sprawą spotkałam już kilka miesięcy temu. Ochyda...

Ionka jak postep paszportowy??
U nas wczoraj zmienili status na sprawdzanie. Wiec moze juz niedlugo?? :sorry:
M bedzie do nich dzwonil w przyszlym tyg.

Dzis troche inaczej nasz wieczor wygladal, Alex mial dzien dziecka i nie bylo kapieli, bo bylismy na kolacji.
Teraz juz sobie spi i wszystko wraca do starego rytmu.
W ogole moje Dziecie mnie zadziwia - wytrzymuje bez jedzenia ponad 4h w dzien spokojnie :szok: Ja sie ciesze, bo jego waga sie w koncu unormowala :-)
Zmykam posiedziec z solenizantem, do juterka zapewne ;-)

reklama
Jestem w szoku!! Zwierzeta nie ludzie! :/

Do góry