reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

reklama
Ja lezałam w szpitalu w którym wiele osób nigdy by sie nie polozylo (w Zabrzu na Traugutta). Nie mogłam tam na nic narzekać. Opieka super itd. A inne osoby wypisywały sie na własne zadanie. Tak jak napisala k_aralajna kazemu pasuje co innego.
Znam szpital w kytórym sa 2 osobe sale, telewizor i kablówka, jedzenie super, nawet podwieczorki są a w ankietach o zadowoleniu piszą że brakuje im internetu bezprzewodowego;/ zamiart cieszyc się z tego co jest hihi

Dronka moje dziecko dostało kataru w 5 dniu zycia i miało ten katar 6 tyg co robilismy : nawilżalismy powietrze, robilismy inhalacje solą fizjologiczna wkrapiałam sól fizjologiczna i sól morska do nosa trochę pózniej dołączyłam krople nosivin, dawałam wit c, smarowałam mascia majerankowa, gdzies ma chusteczce dawałam kropeli do inhalacji i kładłam to na meble, koło łózeczka kładłam mokrą pieluszkę kilka razy podałam syrop pulneo, a potem zdrowe bakterie dla dzieci w koncu minęło, choć myślalam ze nigdy sie nie skonczy
Co do karmienia piersią to tez mam na tym punkcie fioła własciwie nie wiem czemu , jak nie miałam pokarmu w pierwszych dobach po porodzie to prawie dostałam depresji poporodowej, a jak tylko przywiezli mnie po cc to zaczełam laktatorem pobudzac te cyce, jak psychiczna
Co do spania w nocy to jestem wykonczona za niedługo bedzie rok jak nieprzespałam nocy, na poczatku wymioty , potem sikanie, pod koniec ciazy sikanie 10 razy w nocy do tego swedzenie, a teraz budzenie sie małej na jedzenie co 3, 4 godz, najgorsze jest to że nie mogę zasnąć od razu jak kłade małą do łożeczka i w efekcie spie 2 godz, mam mnóstwo snów, w zwiazku z tym że jestem notorycznie pozbawiana głebszej fazy snu, podziwiam mamy które maja dwoje małych dzieci, naprawde chyle czoła.
A i mam pytanie czy majac grype zoładkowa można karmic?

jamojemu na poczatku dawałam ok 24 butle i spał 5-6h. Raz nie dałam i już tak zostało bo fajnie przesypia. Nie wiem czy się przestawił czy co ;)

jakbym tak mojemu nie dala mleka to sasiedzi chyba by sie zbiegli :-D on tak ryczy przy probie oszukania go herbatka ze masakra... jak wrocimy do siebie to mozemy eksperymentowac z naszym isasiadami ale poki co to nie chce obciachu moim rodzicom zrobic zeby nei myslano ze mecza wnuka :-D

U ns noc jak zwykle - pobudka okolo 3:00, potem po 6:00 i potem spal do okolo 9:00. Bez rewelacji ale i bez tragedii Bogu dzieki...

No więc dołączam do klubu bezmlecznych mam :szok:. Na razie testowo. Mam nie jeść nic z mlekiem, czekolady, orzechów i cytrusów, a jak objawy nie ustąpią po 2 tygodniach wycofać jaja. Może założymy sobie jakiś wątek na ten temat? Mogłybyśmy się dzielić pomysłami na jedzenie ;-).

tak tak normalnie. Opieram jego plecki o moja klatke piersiowa i sobie siedzi i podziwia świat ;) przynajmniej wtedy nie jęczy ahh ;)
Mój się też rwie do siadania. Jak go trzymam na kolanach w pozycji półleżącej, to ciągnie głowę do przodu, a jak go chwycę za rączki, to się zapiera nimi i siada :szok:. Ale ja mu pozwalam tylko chwilkę posiedzieć i trzymam go zawsze pod paszkami.

A i mam pytanie czy majac grype zoładkowa można karmic?
Nawet się powinno, bo przekazujesz dziecku swoje przeciwciała :tak:

reklama
Do góry