reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

to ja juz nic nie rozumiem.Sprawdzilam na tej siatce Wamy i tak pisze:

Twoje dziecko ma wzrost, jak większość rówieśników, ale waży mniej.
Waga: Około 3. centyla wagowego, wzrost: Między 50. a 75. centylem wzrostowym

To nie wiem dlaczego tak mi powiedzieli.Tzn nie kazali mi go oczywiscie odchudzac ale powiedzieli ze wazy wiecej niz powinien.
Ja widze ze chucherkiem to on nie jest ale nie mysle ze za duzo wazy

reklama
Owlrene mój mały je całkiem podobnie tzn. 4 razy 180 ml mleka, obiadek i deser. Waży prawie 8 kg. W piątek kończy pół roku. Pediatra wreszcie go chwali, że tak ładnie przybiera na wadze, bo przez dłuższy czas był chudy i mało ważył.

Fiołkowa ja też nienawidzę wyprzedzania, ale z perspektywy pasażera. Szczególnie nie cierpię wyprzedzać tirów, a mój P to musi każdego tira wyprzedzić :wściekła/y:

Blu mój też ostatnio mniej śpi. Staram się, żeby spał trzy razy w ciągu dnia, ale nie zawsze się udaje. Pocieszające jest to, że na noc zasypia sam bez żadnych problemów ok. 20 i śpi do ok. 7 rano.

Yra trzymaj się! Będzie już tylko lepiej.

Co do łapania za stopy, to mój dopiero dzisiaj zaczął, ale tylko chwilkę próbował. Też mnie to trochę martwi. Za to obroty na brzuszek to jego popisowy numer ostatnio :-) Wczoraj zaczął klękać leżąc na brzuszku, bardzo chciałby się przemieszczać, ale na razie mu to nie wychodzi. A jak jest u kogoś na kolanach, ale tak na półleżąco, to podnosi się i podtrzymywany siedzi. Z leżenia póki co nie próbuje. I dzisiaj nauczył się piszczeć :baffled:

Dobranoc dziewczyny! uciekam bo Olenka spi a ja jestem obolala i wykonczona. Mam nadzieje, ze moje dziecko sie nie zarazi bo to cholerstwo strasznie boli:(

ja dopiero mam spokój. dziś dom pełen gości. 5miesięcy Frania świętowali prawie jak roczek:) miałam robić weki a tu nici. Franko po dniu pełnym wrażeń śpi spokojnie:) a ja odciągam mleko i biorę się za prasowanie. I nadrobie Was zaraz!

polka- grartki dla 5-miesiecznego Frania :tak::tak:

a ja tak jak przewidzialam , siedze sobie z malym :-D, wyspal sie w dzien :-p, ale mam nadzieje ze zaraz padnie bo juz dawno powinien spac ;-)

Wiecie co? Ja się załamie.. Przepraszam, że tak znów ni z gruszki, ni z pietruszki, ale musze chociaż się wygadać.. Nie liczę na odpowiedzi, bo sama mało się udzielam, ale mam po prostu dość.. Biorę te śmieszne tabletki anty REGULON. No i wszystko pięknie i ładnie, koniec trzeciego opakowania (jeszcze 5 tabletek), i 5 dni temu zaczęłam plamić, wczoraj i przed wczoraj krwawiłam, brzuch bolał jak fiks, mówie sobie "a, pójdę do doktorka, co mi zależy, może mi da coś na ten ból". No i bada mnie i bada, i mówi: "Pani odstawi tabletki, bo tu macica jest powiększona i tkliwa, za tydzień do USG i zobaczymy czy to dzidziuś czy jeszcze resztki po porodzie.." No to ja szok totalny. I teraz nie wiem czy śmiać się czy płakać.. Biednemu to zawsze wiatr w oczy :( Albo zaś na czyszczenie wyląduje w szpitalu albo kolejna ciąża :( Przecież ja sobie nie poradzę! :( Tylko nie 'krzyczcie' na mnie zbyt mocno..

Hejo kobitki :)

Nie wytrzymałam hehehehehehe dzisiaj wysłałam promotorce większą część pracy i musiałam wejść i zobaczyć co u Was:* Za chwilke poczytam, mam nadzieje że wszystko OK :)
U nas dobrze. Myśle że Frankowi zaczynaja iść górne jedynki bo znowu sie ślini i marudny jest troche. Nie obraca sie dalej na brzusio ani nie łapie stópek ale spoczko ;) na wszystko przyjdzie czas hihi
Wysypało go po owocach leśnych ale tylko szyja i troszke tułów więc nie ma tragedii. Ja mam oststnio sporo energii i latam i sprzatam itd. Za tydzień bede po pierwszym dniu pracy. Przeraża mnie to ale niesamowicie sie ciesze. Znowu bede pomagać, biegać po oddziale z basenami itd ;) Brakowało mi tego już baaardzo ... :)
Lece was poczytać :* Dobranoc:*

Mam pytanie do mam dzieci 6 miesiecznych.Jak czesto je karmicie i ile zjadaja mleka i objadkow.Bo moj zjada po 180-200 ml mleka je co 3-4h,oprocz tego dostaje sloiczek owocow i zupke.Dowiedzialam sie ze moje dziecko podobno za duzo je i jest za grube.rzeczywiscie podobno powinien wazyc 6 kg a wazy7,7 kg.

no właśnie zadałam to pytanie na innym wątku :-)
moja je raz kaszkę na mleku 120ml, potem obiad ok.160ml, potem mleko 70-90ml, potem deser ze 150ml, potem mleko 180ml i ewentualnie jeszcze raz mleko do 180ml.
czyli je mniej niż Twój :-)
u mnie z kolei wydziwiają, że Ol waży za mało :baffled: tydzien temu ważyła 6.70kg.

to ja juz nic nie rozumiem.Sprawdzilam na tej siatce Wamy i tak pisze:

Twoje dziecko ma wzrost, jak większość rówieśników, ale waży mniej.
Waga: Około 3. centyla wagowego, wzrost: Między 50. a 75. centylem wzrostowym

ja sprawdzam na Siatki Centylowe - sprawdź wagę dziecka - prawidłowy rozwój dziecka bo tam można ustawic, że dziecko jest wcześniakiem, a dla nich sa inne siatki.
na normalnych jesteśmy tak samo nisko, jak Wy :-p a tutaj w połowie :tak:
generalnie olewam te siatki, ale M. jest nimi zafascynowany :rofl2:

Wiecie co? Ja się załamie.. Przepraszam, że tak znów ni z gruszki, ni z pietruszki, ale musze chociaż się wygadać.. Nie liczę na odpowiedzi, bo sama mało się udzielam, ale mam po prostu dość.. Biorę te śmieszne tabletki anty REGULON. No i wszystko pięknie i ładnie, koniec trzeciego opakowania (jeszcze 5 tabletek), i 5 dni temu zaczęłam plamić, wczoraj i przed wczoraj krwawiłam, brzuch bolał jak fiks, mówie sobie "a, pójdę do doktorka, co mi zależy, może mi da coś na ten ból". No i bada mnie i bada, i mówi: "Pani odstawi tabletki, bo tu macica jest powiększona i tkliwa, za tydzień do USG i zobaczymy czy to dzidziuś czy jeszcze resztki po porodzie.." No to ja szok totalny. I teraz nie wiem czy śmiać się czy płakać.. Biednemu to zawsze wiatr w oczy :( Albo zaś na czyszczenie wyląduje w szpitalu albo kolejna ciąża :( Przecież ja sobie nie poradzę! :( Tylko nie 'krzyczcie' na mnie zbyt mocno..

oooo, to by była niespodzianka z tym dzidziusiem :-D
a po porodzie Cię nie sprawdzili?? może faktycznie cos tam zalega :-(
podejrzewam, że wolałabyś jednak czyszczenie, niz kolejną ciążę, ale może się mylę ;-)

reklama
oooo, to by była niespodzianka z tym dzidziusiem :-D
a po porodzie Cię nie sprawdzili?? może faktycznie cos tam zalega :-(
podejrzewam, że wolałabyś jednak czyszczenie, niz kolejną ciążę, ale może się mylę ;-)

Kochana, ja już miałam czyszczenie po porodzie.. Ale lekarz dziś stwierdził, że mimo to może coś tam zostało jeszcze.. No byłaby niespodzianka gdyby to był dzidziuś. Czy ja wiem..chyba nie byłabym człowiekiem gdybym powiedziała, że wole czyszczenie niż dziecko. Co ma być to i tak będzie.. Po prostu się boję, że jeżeli będzie to sobie nie poradze. Tak się modlę jednak po cichu że lekarz się myli i na USG wyjdzie że wszystko jest ok :)

Do góry