Mam pytanie do mam dzieci 6 miesiecznych.Jak czesto je karmicie i ile zjadaja mleka i objadkow.Bo moj zjada po 180-200 ml mleka je co 3-4h,oprocz tego dostaje sloiczek owocow i zupke.Dowiedzialam sie ze moje dziecko podobno za duzo je i jest za grube.rzeczywiscie podobno powinien wazyc 6 kg a wazy7,7 kg.
no właśnie zadałam to pytanie na innym wątku :-)
moja je raz kaszkę na mleku 120ml, potem obiad ok.160ml, potem mleko 70-90ml, potem deser ze 150ml, potem mleko 180ml i ewentualnie jeszcze raz mleko do 180ml.
czyli je mniej niż Twój :-)
u mnie z kolei wydziwiają, że Ol waży za mało

tydzien temu ważyła 6.70kg.
to ja juz nic nie rozumiem.Sprawdzilam na tej siatce Wamy i tak pisze:
Twoje dziecko ma wzrost, jak większość rówieśników, ale waży mniej.
Waga: Około 3. centyla wagowego, wzrost: Między 50. a 75. centylem wzrostowym
ja sprawdzam na
Siatki Centylowe - sprawdź wagę dziecka - prawidłowy rozwój dziecka bo tam można ustawic, że dziecko jest wcześniakiem, a dla nich sa inne siatki.
na normalnych jesteśmy tak samo nisko, jak Wy

a tutaj w połowie

generalnie olewam te siatki, ale M. jest nimi zafascynowany
Wiecie co? Ja się załamie.. Przepraszam, że tak znów ni z gruszki, ni z pietruszki, ale musze chociaż się wygadać.. Nie liczę na odpowiedzi, bo sama mało się udzielam, ale mam po prostu dość.. Biorę te śmieszne tabletki anty REGULON. No i wszystko pięknie i ładnie, koniec trzeciego opakowania (jeszcze 5 tabletek), i 5 dni temu zaczęłam plamić, wczoraj i przed wczoraj krwawiłam, brzuch bolał jak fiks, mówie sobie "a, pójdę do doktorka, co mi zależy, może mi da coś na ten ból". No i bada mnie i bada, i mówi: "Pani odstawi tabletki, bo tu macica jest powiększona i tkliwa, za tydzień do USG i zobaczymy czy to dzidziuś czy jeszcze resztki po porodzie.." No to ja szok totalny. I teraz nie wiem czy śmiać się czy płakać.. Biednemu to zawsze wiatr w oczy
Albo zaś na czyszczenie wyląduje w szpitalu albo kolejna ciąża
Przecież ja sobie nie poradzę!
Tylko nie 'krzyczcie' na mnie zbyt mocno..
oooo, to by była niespodzianka z tym dzidziusiem

a po porodzie Cię nie sprawdzili?? może faktycznie cos tam zalega :-(
podejrzewam, że wolałabyś jednak czyszczenie, niz kolejną ciążę, ale może się mylę ;-)