reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

rany pawlowi dzis tak dokuczaja zeby ze caly czas placze biedactwo... dalam mu juz nurofen, herbatke uspokajajaca ale nie pomagalo, w koncu zmeczony placzem usnal u babci na lozku i babcia nie moze sie teraz ruszyc ;-)
ja na szczescie w polowie juz spakowana, to teraz dokoncze :tak:
ale mnie dzis wypompowal

oj biedny Pawełek :( no moze Mikolaj postanowil im przyniesc mu nowe zebolki :) tak jak Bartusiowi Madzi :) 3maj sie tam oby do jutra przeszlo!!!

A ja niedawno wyszlam z kuchni dopiero. Makowce wyszły piekne naeet moja tesciowa powiedziala ze mam dar do makowców, bo u nich w rodzinie nikt nie porafi ich piec :) no to jedyny ciasto ktore pieklam bo Szwagierka uparla sie ze ona reszte upiecze. Wiec jesli chodzi o ciasta nie wykazalam sie. Mialam tacie zawiezc ale juz dostal od cioci. Wiec nie szalalam z ciastem. Mamy ponad 200 piernikow :) wiec bedzie co jesc :)

Ugotowalam barszcz wigilijny :), kapuste, groch, pieczarki z cebulka. Makielki zrobie rano, ryby tez bo wigilia jednak wspolna, bo tesciowa sie uparla. Idzie jescze dzis do pracy i niemialaby czasu zrobic nic. Atmosphera w miare. W 1sze swieto jade do taty. Wiec obiad tez juz podszykowany :)do zabrania.Tam sie spotkamy z moim jednym bratem. Z drugim nie wiem czy w ogole sie zobacze bo jego zona od 3 tygodni wszpitalu na podtrzymaniu ciazy . To juz 28 tydzien albo dopiero. Od poczatku komplikacje. Miala byc Julcia ale Julii wyrosło cos bardzo meskiego :-) i bedzie......uwaga..... D Y L a N :D

Dzieciaki juz sie nie moga doczekac prezentow :)
Wszystkie juz popakowane. Franka najwieksze. A jak kupowalam to krzeselko uczydelko to bylismy z nim i on chcial wyskoczyc z wozka jak je zobaczyl:) zobaczymy jak dlugo bedzie sie tym bawil :) bo dzieciom z reguly nudza sie szybko zabawki :)

Zaliczylam dzis fryzjera :) obcielam wloski i wymodelowalam. Zaraz bede prasowac kreacje calej rodzinki :) 3 koszule meskie :) bo Franko tez juz ma swoja :) heheh ale czas zlecial :)

nic lece buziaki dla dzieciakow i duzo sil dla Was kochane marcowki na ten jeszcze przedswiateczny czas. Lece kapac Frania.

reklama
ja tez wyszłam z kuchni
wypije herbatke i pedze wykapac małego...
słuchamy koled i wesoło jest...nie mogę doczekać się jutra :-)
Polka ja dzis upieklam szarlotke pierwsza w zyciu... he he bo ja ograniczam sie do babek i ciasteczek ale dzisiaj zaszalałam
pochwal sie nowa fryzurkom
my utro na 15 do rodzicó Ł. więc ja się zegnam kochane bo od rana bedzie latanie

Kochane marcowki i marcowiątka

Zdrowych, Spokojnych i Radosnych Świąt!
Buziaki

Cześć dziewczyny

Nadrobiłam Was wreszcie. Ostatnio weny mi brak.

Daleko mi do Was jeśli chodzi o przedświąteczne przygotowania. Ja głównie sprzątanie, mama gotuje. Ale jak będziemy już mieszkać u siebie, to myślę, że z chęcią posiedzę w kuchni przed świętami. Wczoraj ustroiliśmy choinki, my mamy w pokoju taką maleńką. Szymcio zainteresowany, ale póki co jeszcze nic nie zdemolował;)
My wigilię spędzamy w domu, a w sobotę przed południem wyjeżdżamy do teściów. Wracamy w poniedziałek. Być może jutro już się nie odezwę, dlatego życzę Wam i Waszym Rodzinom wszystkiego najlepszego na Święta!!!

Trzymajcie się! Lecę pakować prezenty.

k_aralajna zdrowka Pawelkowi i cierpliwosci Tobie!!!

Madzia gratulacje kolejnych zabkow!!!

Monia Wam rowniez!!!

Ja dokanczam rybe po grecku, bo Mlody dzis nic mi nie dal zrobic, tylko na raczki i raczki...przytulaniec Maly...

Zycze Wam wszystkim cudownie pachnacych, rodzinnych, pogodnych i pelnych milosci Swiat!!!

Do napisania po swietach!!!

Ja tez kochane Wam zycze rodzinnych i wesołych świąt, pełnych miłosci i uśmiechu.

ja jeszcze tylko barszcz ugotuje, kompocik i upieke rybki dla dzieci na jutro i bedzie wszystko gotowe.

Okazalo sie ze bedzie u nas 10 osób, bo jeszcze przyjda babcie jedna z "narzeczonym"
a druga z synem no i tesc i brat mojego małża , fajnie bo bedzie wesoło.

Marciaa - ja pierwszy raz gotowalam sama bigos i sama pierwszy raz pieklam sernik i makowca no i wyszlo wszystko pycha. Bo musialam pierwsza skosztowac zeby rodziny nie potruć.:-D

Milego wieczorku kochane :*

Ja tez dopiero wyszlam z kuchni, ale plan dnia wykonany. Kregoslup mi siada:( Poleze troche na podlodze, moze przejdzie:)
Nie wiem czy zajrze jutro wiec zyczenia przesylam dzis Wam kochane mamusie i marcowiatka!!!
Zdrowych, spokojnych Swiat w gronie rodzinnym!!! To pierwsze swieta z naszymi szkrabami, wiec zycze zeby byly niezapomniane i pelne wrazen!!

wreszcie wyszłam z kuchni :) ale zrobiłam wszystko co było zaplanowane, jutro tylko rybkę usmażę, ugotuję ziemniaczki do żuru, odkurzę i przygotuję stół. już się cieszę na tą moją dużą Wigilię :)

Kochane moje pewnie jutro nie zajrzę więc:
Życzę Wam aby te Święta były niezapomniane, radosne, spędzone w gronie rodziny, w atmosferze ciepła i miłości. niech te Święta będą cudowne i magiczne

kochane zmykam do kąpieli i do łóżeczka :)

no ja Was podziwiam - kiedy Wy macie czas to robic ? , ja z moim małym jakbym byla sama to nawet bym obiadu nie ugotowała;),
no ale jak pisałam ja w tym roku nie zrobilam nic, w południe przyjechalismy do teściow , tu juz wszystko zrobione, atmosfera taka sobie a w wiekszosci udawana , ale zaczynam to olewac.
Alan przespał nam prawie całą drogę wiec obyło siębez płaczu ;) , tak kochaa jezdzic, ale wpadlismy na pomysł, bo mamy ten fotelik- cybex pallas i pod tyłek podłozyłam mu koc aby był wyzej i widział - no i 10 km był śmiech na maxa . A potem padł nawet nie wiadomo kiedy ale specjalnie go wymeczylismy przed drogą ;)
A potem pierwszy raz jezdził na sankach - dziadek go wozil- i znowu się śmiał na maxa a na koniec ulepilam mu bałwanka w 5 min ( o iile mozna to nazwać bałwankiem) bo nie mialam rekawiczek i z deka odwaliłam robotę ;) ale nie do konca był zainteresowany kumplem ;) , ale pogoda dzis to jak na święta wielkanocne -oj mogłaby już wrócic wiosna ;)))

Z okazji świąt marcowe mamusie życzę wiele sukcesów i samych radosnych chwil z bliskimi. A nadchodzący nowy rok niech przyniesie same miłe niespodzianki a najlepiej -fasolki ;)

reklama
Zdrowych,pogodnych, radosnych i spokojnych świat Bożego Narodzenia. Bogatego Mikołaja :) miłych chwil w rodzinnym gronie. Aby te dni świąteczne obfitowały w same szczęśliwe chwile, pełne miłości i wzajemnego szacunku. życzy Paulina, Marcin, Wiktor, Oliwia i Franciszek :)
P.s. Nie przejedzcie się kochane za pasem Sylwester :)

Do góry