reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

yra no prosze jak Ci sie chlopaki zgraly...i suwaczki :)))))

ionka a ile u was stopni ze Olga w krotkim rekawku?

polka a jak wagowo Franek stooi przy tym jak tyle wciaga?

reklama
kurcze, ja co tydzien mam w planach obejrzenie Usta Usta i zawsze cos sie dzieje :-( jakies powtórki sa kiedyś?

marciaa, u nas na termometrze dziś w cieniu 23stopnie :-)

Ol sie obudziła z mega płaczem, zjadła tylko 3/4 obiadu, ale dzis słoikowy jej dałam, więc może dlatego? wczoraj zjadła mój bardzo ładnie. tylko ja kurcze nie zawsze mam pomysł, co by jej ugotować :-(

hej u nas tez pogoda ekstra maly dzisiaj byl w bosy z dlugim na to tishrt galotki 3/4 i czapa ale z daszkiem jak w piasku siedzial.Co do piasku to u nas mnostwo dzieciakow sie bawi dzisiaj byl nawet 9 miesieczny Wojtus.U nas dzisiaj slonce na maksa grzalo z 25 jak nic w sloncu bylo.Ale widzialam z kumpela dziewczynke na ok 10 mies.Ubrana w rajstopy,spodnie,skarpetki,gruby polar(pewnie pod spodem jeszcze cos)na to kamizelka polarowa i jeszcze czapa taka na uszy!!!!!!!!!!!!!!!! no o zgrozo.Ja szlam w tunice ,legnisach i baletkach i myslalam ze sie roztopie.Sama bym taka matke tak wygnala na takie cieplo!!!!!!!!!!!

Yra sciaganie szwów nie boli:) na prawde ani nie poczulam:)

Ionka ja gotuje malemu juz wszytsko.Sloikow juz z 3 miesiace albo i wiecej nie je.Dzisiaj bylo spaghetii,wczoraj krupnik.AS jutro bedzie penne ze szpinakiem i piersia z kurczaka.A usta usta mozesz na vod za darmo zobaczyc:) i bez reklam:D

A ja czekam na kaske ze stypendium przyznali mi 955 miesieczne!!!!!!!!!!! jupi czyli po oplaceniu czesnego zostaje 670 zl.I jeszcze zapomoge dostalam z racji tego z R tak dlugo nie pracowal.Kocham moje studia;P

Witajcie wieczornie

yra super, że narazie chłopaki nie dają zbytnio popalić. Oby tak dalej!
mazia super stypendium. Ty to chyba same piątki masz :-)
madzia super, że masz męża w domku. Cieszcie się wspólnymi chwilami.
nesia to oczywiście wklej jakieś zdjęcie włosków i pokoiku małej.
ionka Przemek dzisiaj w body z długim, spodenki cienkie i czapka (ale to bardziej przez wzgląd na słońce), a widziałam dziewczynkę, która miała ubrany gruby sweter taki w stylu płaszczyka. Ja tylko jak to zobaczyłam to zrobiło mi się mega gorąco...

Dziewczyny pisałam do Asi. Od poniedziałku są w domku. Pisała, że jest ciężko, bo Madzia cały czas na cycu wisi i dobija ją to, że nie ma czasu dla Szymcia. Obiecała, że jak tylko znajdzie chwilke to pochwali się malutką. Aha i tęskni za nami.

Do mnie dzisiaj przyjechało łóżeczko dla Radzia :-)

Yra a odciąganie zajmuje Ci mniej czasu niż przystawienie do cyca? Pytam bo ja nie znosiłam odciągać. Czasem jak miałam nawał pokarmu to musiałam i wydawało mi się, że to trwa wiecznie:)

witam

Ionka na vod.onet.pl mozesz obejrzec odcinki usta usta ktore juz lecialy w telewizji bezpłatnie
ogolnie z tej stronki to polecam odcinki programu "wiem co jem" i "rewolucja na talerzu"

opisałaś mi pod zdjęciem ze cie natchnęłam, powiem ci ze u nas to mlody przewaznie nie mial problemow z jedzeniem, ale wychodzi na to ze moj wiercipięta ma problemy z wysiedzeniem w miejscu i wkurzał sie ze musi siedziec, wiec jak nie chce jesc to stawiam mu talerz przed nos i zjada, troche bierze sam a troche ja mu podaje, ale to ja tak robie, bo niania daje mu normalnie, tylko mu pewno podaje jakieś zabawki inne dziwne rzeczy zeby wysiedział w miejscu
dzis np zjadl polowe swojego obiadu i nie chcial wiecej ruszyc, ja wrocilam z pracy po mniej wiecej pol godz od jego obiadu i mialam mielonego kotleta i co wyszlo na to ze dziecko zjadlo mi 3/4 kotleta a ja musialam dojesc jego niedojedzony obiad bo nic innego juz mi sie nie chcialo robic, dobrze ze ja sie ostatnio przestawilam i kotlety smarze ale bez tluszczu albo robie w piekarniku

dzis bylismy na szczepieniu, mlody byl bardzo grzeczny, pani lekarz nic nie mowila ze pijemy mleko krowie, ogolnie to dzisiaj stwierdzilam ze jak na wieczor dostanie modyfikowane to rano o dobrą godzine wczesniej sie budzi i jest krzyk bo on jest glodny
musimy siusiaka bardziej naciągac i dala nam skierowanie do chirurga zeby obejrzal czy tam wszystko jest ok

dziewczyny czy wy wszystkie myjecie dzieciom ząbki?? ja codzien szykuje mycie ząbkow, ale u nas to raczej jest zabawa bo maly nie da sobie ich umyc jak probuje to jest wrzask, wiec on sie bawi tymi szczoteczkami ale raczej mycia to nie przypomina, a nie chce mu na sile myc bo sie jeszcze zniecheci

mazia ty to chyba zdolniacha jesteś że takie fajne stypendium masz :)

yra super że chłopaki nie dają ci popalić :) a co do planu dnia to ja przy dwójce szybko sobie poukładałam tak że teraz mając cały dom na głowie dwójkę dziewczyn to mam jeszcze czas dla siebie :)

ale jestem zmęczona - tyle ile ja dziś zrobiłam to masakra - posprzątane, obiad ugotowany, biszkopt upieczony, dwa prania, posadzone 3 rządki truskawek, jeszcze lotnisko zaliczone. a moje dziecko dziś latało tak po trawie że spodnie to ma całe zielone :( czym można plamy po trawie usunąć? zjadła kolację i padła jak kawka ale jak zadowolona :)

miłego wieczorku życzę :)

Witajcie!

mazia super wiesci!!!

yra to fajnie, ze chlopaki so dobre dla mamusi!

katrinka u nas tez to jest bardziej zabawa niz mycie zabkow niestety, ale staram sie codziennie mu dawac, moze w koncu zalapie...

a u nas juz od ponad tygodnia ponad 20 stopni z cieplym wiatrem, we wtorek nawet 25 w cieniu bylo, na krotki rekawek i 3/4 spodenki tylko go ubieram, skoro ja sama rozebrana do koszulki i spodniczki jestem, to dziecku tym bardziej jest goraco :tak:

reklama
mazia ty to chyba zdolniacha jesteś że takie fajne stypendium masz :)

yra super że chłopaki nie dają ci popalić :) a co do planu dnia to ja przy dwójce szybko sobie poukładałam tak że teraz mając cały dom na głowie dwójkę dziewczyn to mam jeszcze czas dla siebie :)

ale jestem zmęczona - tyle ile ja dziś zrobiłam to masakra - posprzątane, obiad ugotowany, biszkopt upieczony, dwa prania, posadzone 3 rządki truskawek, jeszcze lotnisko zaliczone. a moje dziecko dziś latało tak po trawie że spodnie to ma całe zielone :( czym można plamy po trawie usunąć? zjadła kolację i padła jak kawka ale jak zadowolona :)

miłego wieczorku życzę :)
Dobre pytanie Polusia:) Moja też pod koniec dnia ma wszystko zielone od trawy, łącznie z buzią:p

nesia to oczywiście wklej jakieś zdjęcie włosków i pokoiku małej.

Dziewczyny pisałam do Asi. Od poniedziałku są w domku. Pisała, że jest ciężko, bo Madzia cały czas na cycu wisi i dobija ją to, że nie ma czasu dla Szymcia. Obiecała, że jak tylko znajdzie chwilke to pochwali się malutką. Aha i tęskni za nami.
Proszę to królestwo mojej Oli. Jeszcze tu nie śpi, na razie oswajam się z myślą przetransportowania jej:) IMG_4202.jpg
A włoski się farbują. Będą takie jak były tylko trochę odświeżone bo kolorek się zmył.

Mam nadzieję, że u Asi też tak się wszystko poukłada z czasem jak u Yry.

Do góry