reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

reklama
Fajnie, że Asia juz w domku:)
katrinka u nas mycie zebów to też jest zabawa, która z myciem ma niewiele wspólnego i do tego nie codziennie
nesia bardzo przytulny pokoik ma Ola

Czekam jeszcze na YCD ale nie wiem czy sie doczekam :)

nesiaa bardzo fajny pokoik!

nie wyobrazam sobie odciagania caly czas...troche sie z tym bawilam, ale to nie dla mnie, za duzo czasu mi to zajmowalo, szybciej, latwiej i przyjemniej jak dla mnie samo karmienie bylo, ale kazda mama jest inna...

witam

Ionka na vod.onet.pl mozesz obejrzec odcinki usta usta ktore juz lecialy w telewizji bezpłatnie
ogolnie z tej stronki to polecam odcinki programu "wiem co jem" i "rewolucja na talerzu"

opisałaś mi pod zdjęciem ze cie natchnęłam, powiem ci ze u nas to mlody przewaznie nie mial problemow z jedzeniem, ale wychodzi na to ze moj wiercipięta ma problemy z wysiedzeniem w miejscu i wkurzał sie ze musi siedziec, wiec jak nie chce jesc to stawiam mu talerz przed nos i zjada, troche bierze sam a troche ja mu podaje, ale to ja tak robie, bo niania daje mu normalnie, tylko mu pewno podaje jakieś zabawki inne dziwne rzeczy zeby wysiedział w miejscu
dzis np zjadl polowe swojego obiadu i nie chcial wiecej ruszyc, ja wrocilam z pracy po mniej wiecej pol godz od jego obiadu i mialam mielonego kotleta i co wyszlo na to ze dziecko zjadlo mi 3/4 kotleta a ja musialam dojesc jego niedojedzony obiad bo nic innego juz mi sie nie chcialo robic, dobrze ze ja sie ostatnio przestawilam i kotlety smarze ale bez tluszczu albo robie w piekarniku
(...)
dziewczyny czy wy wszystkie myjecie dzieciom ząbki?? ja codzien szykuje mycie ząbkow, ale u nas to raczej jest zabawa bo maly nie da sobie ich umyc jak probuje to jest wrzask, wiec on sie bawi tymi szczoteczkami ale raczej mycia to nie przypomina, a nie chce mu na sile myc bo sie jeszcze zniecheci

po kolei :-)
obejrzałabym chętnie wszystko, ale ten onet Vod działa tylko na terenie Polski, więc mi nic z tego nie przyjdzie :-(

co do jedzenia, to dzis dałam Olci jajecznicę :-( jak ngdy nie chciała tknąć, to dzis aż sie jej uszy trzęsły! a my tacy zadowoleni, że dziecko polubiło jajka! no i pożarła mnóstwo, a maksymalnie 5 minut później wywaliło jej okropną wysypką na twarzy, taką pokrzywką, spuchła buzia, no masakra!!! :szok: od razu wapno całą łyżkę daliśmy, a ja w strachu, że skoro usta tak spuchły, to żeby chociaż krtań nie spuchła!! :szok: na szczęście po tym wapnie jej zeszła opuchlizna, ale lekką pokrzywkę ma dalej :-(

a co do formy podania jedzenia, to moja tą jajecznice jadła widelcem sama. dziś kupiliśmy sztućce specjalnie dla niej :-)

no zdecydowanie mniej, łącznie z karmieniem i odciąganiem nawet. ja wiem, że z czasem wszystko by się unormowało ale ja nie mam przekonania do karmienia piersią, niektóre kobiety się z tym rodzą a niektóre nie. ale najważniejsze aby każda z nas znalazła dla siebie dobre rozwiązanie :)

kochana, dla mnie to i tak długo chcesz karmić, ja jak pomyślę o karmieniu piersią, to mnie wykręca.
dlatego podziwiam każdą mamę, która to lubi i robi :-)

No, dla mnie też to była katorga.

Jeszcze się chciałam pochwalić, że ze Streetcomu idzie do mnie paczka budyniów :D

fajnie :-)
a ja dalej czekam na pieluchy i chyba już sie nie doczekam. tzn w Pl czekają ;-)

hmm a ja myslalam, że to vod, to wszędzie powinno działać, ciekawe czemu tak jest poblokowane

moj niestety jak ma sztućca w reku to rozwala cale jedzenie na talerzu i ani mysli uzyc tego urządzenia do ransportu jedzonka do dzioba, ale to jeszcze za wczesnie o tym marzyc, grunt ze rękami sobie radzi, jeszcze się ucywilizuje :)

Witajcie jeszcze raz wieczorkiem ;)
nareszcie wolne od jutro do wtorku , ale jak juz pisalam jedziemy do teściow i niestety tam nie ma neta ;( moze uda mi sie przez modem polaczyc na chwile ale nie obiecuje ;( Jedno pocieszajace jest to ze nie bede musiala nic robic , aby zajac sie dzieckiem ;) Zabieram ze soba kilka ksiazeczek no i niestety troszke roboty - ale kiedys trzeba dokonczyc ;)
No i mimo wszystko zamierzam z Alanem spedzac cale dni na dworze i moze uda sie w piasku pobawic bo maja swoj czysciutki na podworku .

Moje kochane dziecko spi , mam nadzieje ze do rana ;))) min do 7 ;) Ja zaraz zaczynam pakowanie bo chcemy rano jechac. A tak wogole to spal mi od 16 do 19 wiec moze byc roznie ;)))

No i na koniec wstawiam moja prace , nie smiejcie sie - miala byc dwu kolorowa - nie sadzilam ze idzie tyle tasiemki i musialam sie ratowac innymi kolorami - bo robilam w niedziele ;) No i wyszla prawdziwa krasiasta pisanka ;) Do wyrobow Nesi mi daleko - ale .... cud ze ją wogole skonczylam . 2.jpg

Dziewczyny z powodu ze nie wiem czy uda sie do Was zajrzeć aż do wtorku -
życzę Wam oraz maluszkom Wesołych i rodzinnych Świąt Wielkanocnych ;)

Witajcie wieczorowo,
Pewnie wiekszość z Was już smacznie śpi, ja natomiast gotuje obiad:( No ale jutro zaraz po pracy mam koleżankę z irlandii w odwiedzinach wiec czasu na gotowanie nie będzie.
frotka zdrówka, zdrówka kochana:)
Marela
oj ja to uwielbiam takie robótki, slicznie:) Ja w tym roku pracuję szydełkiem i cekinami. Jak skończę to też wkleję zdjęcie.
nesiaa no to już Olcie przenoś do tego słodkiego pokoiku;)
polusia wiesz mi plamy z trawy to schodziły w normalnym praniu, tylko robię je od razu i temp. min 60 st.

No i zastanawiałm sie nad Waszymi przemyśleniami co do drugiej drzemki dzieci. mnie sie wydaje, że one przestawiają sie na jedno spanie i ta druga drzemka jest trochę na siłę. U mnie sie to sprawdziło przy Poli teraz zobaczymy jak Lila przez to przejdzie. Jest dobrze jak jest w żłobku, gorzej w domu bo nie daje sie przetrzymać, po prostu jest nie do zniesienia.

Ja kochane jeszcze jutro do pracy i w piatek juz wolne. Tyle, ze z dziewczynkami więc nie liczę, że dużo zrobię.
Marciaa karteczka do Nikosia dojdzie, czekajcie cierpliwie. Mnie sie po prostu daty pomyliły i jutro dopiero wyślę.:)
Yra super, że sobie radzicie. Ale wniosek jeden spokojna i szczęśliwa mama, to i takie dzieci.
Asia trzymamy kciuki, na pewno wszystko sie unormuje. Przeciez to nowa sytuacja dla Was!

Dobranoc!

reklama
Heloł dziewczynki posłuchałam waszych rad i mimo katarku spedzamy całe dnie na dworzu!! i jak jestesmy w domu to cieknie z noska a na dworzu czystu nosek!!!! mnie w pn rozbolało gardło i lezalam jak zbita ale tamtum verde pomogło i nastepnego dnia jak nowo narodzona:) bylismy w ikei i kupialam mule!! to jedyna zabawka oprócz domku dla lalek ktroa mała interesuje:):):) i jaka tania;)
Co do ubrania my byłysmy wczoraj w body, sweterek i spodenki długe. Wczesniej wiatrówke miala ale jej zdjelam jak zrobilo sie troche cieplej bo nasze wyjscie na dwór rozpoczynamy po 9 a wtedy jest jeszcze chłodno;)

Yra jestes nadzieją na to że 2 małych dzieci to nie wyrok dla kobiety i ża ma czas nawet na BB:)
Katrinka u nas tez mycia zebow to nei przypomina ale dopiero od paru dni zaczelam systematycznie jej "myc" wiec mam nadzieje ze praktryka u czyni mistrza:)
Frotka zdrówka
Marela śliczne!! i to 1 jajko -a wyglada jakbys miala juz wparwe:)
Nesiaa pięny pokoik dla Olenki szykujecie!!
Mrozik ja odzwyczaiłam małej ciumkania !! z butla jest u nas tez problem dlatego dalej daje piers 2xw nocy. ALe mam mega sukcesy bo jak o 22-23 zje to dopiero nad ranem się budzi na kolejne szamanko:):)
Asiu czekamy na fotki Madzi . ... wiem co znaczy wisiec na cycu:( ale od czego ma sie 2 rękę:) ale przy 2 ce dzieci to 2 ręce to za mało!!

Do góry