reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

Sebus ok !!!
Wogole jak go zobaczylam to si rozryczałam jak glupia hehe tyle go nie widzialam. Tak potwornie tesknilam.
A zareagowal nawet dobrze. Patrzal na niego. ja mu mówie ze to jego braciszek ze był u mamusi w brzuszku to pokazywalna małego paluszkiem. Potem poszlismy do driguego pokoju i z K podgladalismy jak mu dawał czesc przez szczebelki w lozeczku. Potem jeszcze buzi mu dawał wiec narazie ok. Tylko ze Krystian nie placze wogole. Je co 3 godziny a tak to ciagle spi wiec jakby go wogole nie bylo. I narazie Sebusiowi to wszystko jedno bo jest wsumie tak jak bylo. Ale zobaczymy pozniej jak maly tez zacznie sie domagac mamy :))

Czarnuszka to superowo, ze nie płacze możesz dojść do siebie. SZCZESCIARA :)

a ja mam tyle upławów, ze szok i brzusiek się napina częściej...w pon jade ostatnie wyniki krwi zrobić a za tydzien wizyta oby coś wiecej sie ruszyło.

reklama
moze cos sie zaczyna? :-D

Kurcze sama nie wiem :/ mam skurcze mniej więcej co 10 minut od godziny, ale ten ból jest dosyć lekki w porównaniu z tym co miałam przy Dawidzie, i czasami jest to 10 min, czasami 9, a czasami 12, nie wiem jak mam te skurcze liczyć.

Po za tym zastanawiam się może przy drugim dziecku nie będzie tak samo bolało tak jak pisały dziewczyny.

Kochane a jak wy liczyłyście skurcze?? Przy pierwszym porodzie to ja nie liczyłam raczej był bo był skoro akcja się tocyzła :-p

nie mam pojęcia, ile pieluszek nam schodzi, ale powiem, ze duuużo :sorry2:
a czasem jest tak, że tylko co nową podłożę, to Ola mi siku robi albo kupę.
- ooo ja mam to samo hehe tzn Krystiański

I jeszcze jedno pytanko czym oczyszczacie pupe maluszka chusteczkami nawilzonymi czy wacikami i woda? Moze macie juz jakies opinie ktore chusteczki warto kupic a ktorych nie....
- ja osobiscie nigdy wiecej w zyciu nie kupie chusteczek Dzidziusia tych różowych....tzn na Krystianku jeszcze nie probowałam ale Sebusiowi wystarczy 1 przetarcie i cała pupka odparzona.

Tylko że jego trzeba zmywać a maltan nie!
nie trzeba zmywac, Ja dostalam w szpitalu probki i nie trzeba.

A wychodziłyscie ze swoimi dzidziolkami na spacerek...??? i kiedy to sie stało?

Czesc!!!
Znow moze mialam z 5 lekkich skurczy i na tym koniec:-(....
Podoba jej sie tam w tym brzuszku ale w sumie13 nie chcialabym urodzic, bo kolezanki coreczka jest z
13, a chcialabym zeby moja oryginalna byla;-).
Cycki mnie cos bola:baffled:.
czarnuszka suwaczek super!!!:-D
ccaroline No moze juz cos bedzie:-) u mnie to okrutnie nie regularne rano byly:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:,
co 20, 5 ,7 15,3 i to koniec:baffled::no::baffled:i slabe!!!

A kurde juz wszyscy mnie pytaja czy juz rodze:wściekła/y:,zeby to ode mnie zalezalo.

MoniSka czytałam czytałam i się zastanawiam że chyba duży wpływ ma to czy się jest ich pacjentką bo jak koleżanka rodziła m-ąc temu to nawet dziecko oddawała na noc położnym bo sama była wymęczona długim porodem a one nie pisnęły słowem. Ale ona leżała po porodzie na poj. sali i też patrzą inaczej. Ale to co opisujesz to pikuś bo np na bardzij zatłoczonej Żelaznej gorzej doprosić się o lekarza więc jeszcze nie jestem zniechęcona i mam nadzieję że trafie na miłą zmianę:)

Mam do Was pytanie, czy to normalne, ze mam taki twardy brzuch zwlaszcza u gory,
ale mnie nie boli teraz???:sorry2:
Czasem robi sie troszke miekszy ale ogolnie od 2,3 dni to jest twardy!

Koza trzymam kciuki za Hanie - myślę, że temperament ma po mamusi :-D
Cholera taka sama jak ja :-D małż mówi ze uparta jak mamusia :-D No dzisiaj to mi w dupe daje. od 8 rano tylko godzine normalnie przespała :wściekła/y: Znowu ja uspiłam ale nie wiem co z tego bedzie. :sorry2: A z wietrzenia dzisiaj nici bo nakarmiłam, ubrałam i wystawiłam w drzwi na ogródek- wytrzymała 3 minuty i wrzask i szukanie cyca. ech...

ccaroline to może już? :-) zycze Ci tego i oczywiscie łatwego porodu :tak:

reklama
No , mieszkanko błyszczy :))Mag007, Marry76 nie martwcie sie, ja dopiero od 2 dni mam takiego powera do sprzataniav :) Wam tez sie włączy napewno hehe :) jeszcze w przyszłym tyg chce wyszorowac fugi na podłogach, powiesic firanke, i tylew:) reszte na bierząco :)

Ekord kolejna mamusia:))) super

no i znów musze spadac, zrobic sobie włoski, i przyszykowac sie do dentysty :///
W Weekend pewnie nie bede miec czasu zeby zajrzec, takze brzuszki zycze Wam udanego i spokojnego weekendu, szybkixch i bezbolesnych porodów :))) Do poniedziałku :****

Do góry