reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

Czy któraś z was kami mlekiem NAN? Mojemu małemu chyba mało wedle rozpiski na puszcze karmie 6,9,12,15,18,21 po 120ml ale ciężko mu teraz wytrzymać te 3 godzinne przerwy.Dopiero od 4 miesiąca zwiększa się dawki do 150ml po 6 razy na dobę ale dziś na noc dałam mu 150ml i był zadowolony a jak to u was bywa?

myślę, że te dawkowanie na puszkach mleka jest tylko przykładowe, a każde dziecko jest ine, daj mu więcej, jeśli jest głodny :)

wlaśnie przed chwila uspilam Alana i usnał pierwszy raz nie przy cycku:szok:,zeby mu tak zostalo choc na spacerze byl konert bo chciał spać a cycka nie bylo :-D, nieraz udaje mi sie go oszukac butla ale dziś bez efektu.
A teraz po kapieli dalam 1 cycka za jakies 15 min drugiego i odeszlam zaczal sie wiercic i plakac to podyndal jeszcze chwile i znow odeszlam i jak znow zaczal sie wiercic podeszlam znwu i zczelam( tyko sie nie śmiać ) śpiewć kołysanke - a fałszujee :sorry: okropnie.
No i zaczal sie najpierw śmiać a po jakichs 5 min zamknal oczka i tak zamykal otwieral kilka minut i usnął.Ale caly czas uśmiech na ustach.chyba usnał dla świętego spokoju bo nie mógł wytrzymac jak matka tak fłszuje :-D

wcale to nie śmieszne, z tą kołysanką :) ja swojej też śpiewam- przy zmywaniu, hehe mamy już swój stały repertuar ;) a M. gra małej na gitarze i spiewa szanty, Ola to uwielbia :)

reklama
ja Adsiowi nie spiewam - spiewam bardziej Jaskowi zeby go nauczyc kielku piosenek takich standardow zanim pojdzie do przedskzola...

Mleka od bardzo dawna jzu daje po 180ml - do zeszlego tygodnia 6 razy na dobe, obecnie 5 (laskawie budzi sie ostatnio w nocy raz :-D) - czasem troche zostawia wiec mzoe wystarczyloby 150ml ale jednak czesto pije do dna wiec zawsze robie te 180 i tyle.

A tak w ogoel to niestety zaliczylismy dzis pierwszy upadek z kanapy... Starszy syn mi nigdy nei spadl, a maly niestety... Zostawilam go na srodku lozka ale sie zsunal - nei wiem w co sie uderzyl bo bylam w kuchni i przylecialam ja kuslyszalam krzyk - zastalam go na brzuszku :-(

Ja zaczęłam dawać 5x180 ml tydzień przed skończeniem 3 miesięcy.

Mysz - mam nadzieję, że skończyło się tylko na strachu i nie potłukł się za bardzo?
Ja zostawiam często małego na takim szerokim fotelu i póki co nie spadł... Ale jak zacznie się przekręcać, to już się będę bała wychodzić z pokoju.

A co do piosenek, to czasem śpiewam, ale Kuba chyba jakoś specjalnie się tym nie interesuje:sorry:

ja Adsiowi nie spiewam - spiewam bardziej Jaskowi zeby go nauczyc kielku piosenek takich standardow zanim pojdzie do przedskzola...

Mleka od bardzo dawna jzu daje po 180ml - do zeszlego tygodnia 6 razy na dobe, obecnie 5 (laskawie budzi sie ostatnio w nocy raz :-D) - czasem troche zostawia wiec mzoe wystarczyloby 150ml ale jednak czesto pije do dna wiec zawsze robie te 180 i tyle

A tak w ogoel to niestety zaliczylismy dzis pierwszy upadek z kanapy... Starszy syn mi nigdy nei spadl, a maly niestety... Zostawilam go na srodku lozka ale sie zsunal - nei wiem w co sie uderzyl bo bylam w kuchni i przylecialam ja kuslyszalam krzyk - zastalam go na brzuszku :-(
To straszne z tym upadkiem mój mały jeszcze tak nie bryka mam nadzieję że skończyło się na strachu?

Czy któraś z was kami mlekiem NAN? Mojemu małemu chyba mało wedle rozpiski na puszcze karmie 6,9,12,15,18,21 po 120ml ale ciężko mu teraz wytrzymać te 3 godzinne przerwy.Dopiero od 4 miesiąca zwiększa się dawki do 150ml po 6 razy na dobę ale dziś na noc dałam mu 150ml i był zadowolony a jak to u was bywa?

Ja karmie Nan Active i na samych puszkach ( jest taka 400g i taka 900g ) są różne propozycje ilości podawania. Na jednej w 4 miesiącu proponują 180 X 5 a na drugiej 150X 6. ( tutaj akurat w sumie na dzień wychodzi tyle samo , ale w pozostałych miesiącach są duże rozbieżności )
Ja podaję Grzesiowi 5 X 180 i zdaża się że już ma mało ( szczególnie jak poprzedniego dnia zje mniej. Pytałam o to lekarkę, to powiedziała że są to tylko orientacyjne dane i jak dziecko jest głodne to ma dostać, a następnego dnia samo zje mniej

Witaminkę D podaję dodatkowo po jednej kropelce dziennie i tak ma zostać do ukończenia roku.

mam nadzieje ze nic mu nie bedzie - wiem ze trzeba obserwowac i jak dziecko sie zaczine robic senne i wymiotowac to trzeba pedzic do lekarza bo moze byc wstrzas mozgu.
Adasiowi humor po pierwszym szoku i wielkim placzu wrocil, smial sie do wszystkich, mial apetyt i po kapieli i swoich 180ml mleka zasnal...

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry