Witam!
polusia - wszystkiego najlepszego
moniSkaBe - wiem, że wszyscy pediatrzy odradzają spanie na brzuszku, ale niektóre dzieci to uwielbiają, bratanek mojego J też tak spał praktycznie od samego początku, w nocy, w dzień nawet jak był na spacerku w gondoli to też na brzuszku. Pawełek to silny chłopak więc nic mu nie będzie, no ale rozumiem Twoje obawy.
blu - ja również zastanawiam się nad zamontowaniem ochraniacza na całe łóżeczko, tym bardziej, że jeden wypadek już mieliśmy, nic się oczywiście nie stało, ale trochę niepotrzebnego płaczu. Basia trenowała przewroty z brzuszka na plecki no i bums uderzyła główką o szczebelek. A jak się przebudzi to też robi rundkę wokół własnej osi i często leży w poprzek łóżeczka w miejscu gdzie nie ma już ochraniacza, a zdarza się również, że nóżki zwisają pomiędzy szczebelkami:-) więc ostrożności nigdy nie za wiele...
Wczoraj na dobre Basia odkryła swoje stópki i teraz jej ulubionym zajęciem jest przyciąganie ich do buźki:-) a dzisiaj pierwszy raz podczas kąpieli tak chlapała, że cała podłoga byłą mokra
Dzisiaj był kiepski dzień, strasznie gorąco. W dzień Basia w miarę dała radę, ale wieczór okropny... Teraz już śpi, ale dwie godziny walczyła, ani nie chciała za bardzo jeść, ani spać, ani na rękach, nic, wszystko było ble. To pewnie przez ten upał, w końcu zasnęła, ale obstawiam, że szybko się obudzi na jedzonko.
A u nas zbiera się na burzę... już przyjemnie wieje