reklama

Marzec 2009

reklama
Sara, odebrałam swoje wyniki i mam hemoglobinę 11,3 - uważam to za piękny wynik jak na to jakie wyniki miewałam w tamtych ciążach:-D Aż byłam zdziwiona, nastawiałam się na wynik między 10 a 11.
Laila, dokładnie z usg połówkowym tak jak napisała Sara - robi się takie dokładne usg między 20-24 tyg. ciąży, bo maluszek jest na tyle duży, że wszystko ładnie i dokładnie widać, a na tyle mały, że w całości mieści się na ekranie - tak mi to tłumaczyła ginka.

Dziewczyny, jestem załamana. Odebrałam wyniki testu obciążenia glukozą i mam ogromny problem bo wyszły strasznie wysokie liczby. dzisiaj mam wizyte i ginekologa i boje mu się to pokazać. Az mi wstyd Wam to pisać ale z kim sie podzielę, jak nie z Wami..
poziom glukozy na czczo - 84
poziom glukozy po 75g po 1h - 224 !! !!
po 2h - 190 !! !!

Czy któras z Was miała taki problem w [poprzedniej ciąży?

Poza tym mocz dobrze, bez bakterii tylko liczny śluz w moczu.. czy to norma?
Morfologia w porządeczku i HBS ujemny.

Dziewczyny, jestem załamana. Odebrałam wyniki testu obciążenia glukozą i mam ogromny problem bo wyszły strasznie wysokie liczby. dzisiaj mam wizyte i ginekologa i boje mu się to pokazać. Az mi wstyd Wam to pisać ale z kim sie podzielę, jak nie z Wami..
poziom glukozy na czczo - 84
poziom glukozy po 75g po 1h - 224 !! !!
po 2h - 190 !! !!

Czy któras z Was miała taki problem w [poprzedniej ciąży?

Poza tym mocz dobrze, bez bakterii tylko liczny śluz w moczu.. czy to norma?
Morfologia w porządeczku i HBS ujemny.

badanie z glukozą dopiero przede mną a co do pasm śluzu to ja je mam i mojej gin to nie zachwyca ale też nic mi nie zleca
kurde fajna jednak z niej babka jak byłam na poprzedniej wizycie to mi zleciła posiew bo miałm bakterie po usg nic nie mówiła zeby było coś nie tak posprawdzała nerki na usg i nara a na ostatnim usg bakteri już nei było i nie było z czego robić posiew(samooczyszczenie:)) ale za to wymsknęło jej się jak coś tam mierzyła przy macicy/łożysku nie wiem ze już jest lepiej jak ją zapytałam a co było nie tak to powiedziała ze nie było idealnie ale nie chciała mnie niepooić bo mówi że dużo jej pacjentek problemy ma przez nerwy:szok:
ona mówi ze coś jest nie tak te siadają w necie i wyszukują bzdur i dziadostwa pod dostatkiem.....
tak wiec jak coś jest nei tak ale nie powinno być przez to problemów to nie mówi do końca:P

Justina84 wyniki są wysokie odnosnie cukru nasza Mirka też cos takiego ma może sie odezwie miał konsultować to z lekarzem pewnie ona cos więcej ci powie na ten temat :baffled:

Justina, też nie potrafię pomóc:-( Ja chyba w ogóle nie będę mieć robionego obciążenia glukozą, bo mam hipoglikemię - zrobiłam tylko poziom glukozy na czczo, mam 86. Mam nadzieję, że wszystko okaże się dobrze.

Dziewczyny widze ze ciag dalszy badan na tapecie wiec i ja dolacze.

Justina - rowniez w sprawie cukru nie pomoge,nie znam sie na tym.
Tanu,Vinniki - to dobrze ze wasza krew jest porownywalna,czyli ze wszystkie 3 mamy ja calkiem niezla.A ile macie RBC/erytrocytow i HCT?Bo jak juz wklejalam te wartosci tez mam troche ponizej normy.

Na szczescie mam juz wyniki moczu i toksoplazmozy-te sa idealne:-)

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry