reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Marzec 2009

CZeść Dziewczyny:)
A mi się na dobre zaczęły mdłości i sensacje z żołądkiem-szkoda nawet pisać. o każdej porze, po wszystkim, nawet herbacie, jest koszmar- miałobyć lepiej, a jest gorzej. wróciłam do pracy i tak mnie dziś w ciągu dnia złapało, że myślałam, że położę się na podłodze i zacznę beczec jak dziecko:)
ale to minie, więc zaciskam zęby:) brzuchol mam juz taki niczego sobie i całkiem mi z tym miło:)
wczoraj zaklepałam sobie położną, wszytsko z nią obgadałam i się troche uspokoiłam.
ściskam Was mocno

reklama
Witam wszystkie marcóweczki przy mojej porannej, słabej kawce z mlekiem - tej jednej dziennie - Mamusia, Anetka, uspokoiłam się, że tę jedną mogę :)
Spokojna, wiem jakie to nieprzyjemne, miałam tak w pierwszej ciąży, ale jesteś w 12 tygodniu, to niedługo mdłości powinny minąć. Ja w pierwszej ciąży miałam takie nudności i wymioty, że potrafiłam płakać nad muszlą klozetową.
Raduję się ostatnimi dniami wakacji, niedługo dzieci do szkoły, a ja do pracy (też szkoła) i skończy się beztroskie leniuchowanie, które tak dobrze mi robiło w tych pierwszych sennych tygodniach ciąży. Pozdrowienia dla wszystkich!

Witam marcóweczki!

Wczoraj miałam tak silny bol głowy że przespałam cały dzień, nawet jedzenia nie miałam siły uszykowa, a do toalety szłam po ścianie takie zawroty głowy mnie dopadły:(

Witam!

Jejku Spokojna u ciebie juz 12t4d tak jak i u mnie a cTobie jeszcze nic nie ustapilo:-(cholera meczysz sie zapewne nie samowicie:szok:ale na dniach powinno wszystko ustapic.
Mi ustapily mdlosci i zle samopoczucie itd. w 11 tyg.a teraz mozna by bylo zec ze czuje sie wspaniale,gdyby nie to ze,codziennie wieczorkiem boli mnie glowa i brzusio(brzusio to podobno normalne ze boli:-))

Julia widze ze ty jestes kolejna osoba ktorej objawy ciazy jeszcze nie minely:-(,mam nadzieje ze jeszcze pare dni i poczujesz sie znacznie lepiej a potem tylko juz bedziesz sie cieszyla dzidziusiem:-)

Mnie jak narazie nic nie dolega,jeszcze leze w lozku,ale musze wstawac jakis obiadek naszykowac.Dzis znow mam wolne i troszke sobie poleniu****e:tak:(tak mysle)

Julia a ktory to juz tydzien u Ciebie bo nie widze suwaczka?Kregoslup tez mnie boli,ale czasami ale mnie codziennie wieczorem dopada RWA KULSZOWA to dopiero jest bol!!!!! ani sie ruszyc ani obrocic o wstawaniu zapomnij,sikaj na lozko:-(ale na szczescie zaraz ustepuje.Ciesze sie ze umozliwia mi w dzien chodzenie,bo mija kolezanke dorwala w 7miesiacu i przelezala do konca ciazy:-(

Mnie okropnie boli kręgosłup po pierwszej ciąży i nawet po urodzeniu ciągle kręgosłup bolał i boli, że nawet łzy lecą z bólu:(

Ojejku Julio naprawde Ci wspolczuje,a Two gin wie o tym?moze jakies cwiczenia by Ci pomogly(korektyka).Musisz porozmawiac z ginem,co on o tym mysli.

Ojej, to jak Was tak kręgosłup boli, to ja współczuję. Chyba nie bardzo można pomagać sobie farmakologicznie? Mi pomaga "Koci grzbiet" i taka "żabka" - leżysz na brzuchu /póki możesz tak leżeć/ ręce po bokach zgięte w łokciach pod katem 90, nogami wodzisz po podłodze od wyprostowanej nogi do kolana zgiętego też pod katem prostym. Raz jedna noga do łokcia, raz druga. Tak jakby żaba rozpłaszczona nogami ruszała. Nie wiem, czy dobrze opisałam, ale po takich kilku ćwiczeniach lepiej sie czuję, szczególne rano.
A co do kawy Ricore, to mi zupełnie nie pasuje..fuj! Teraz to tylko sypana z mlekiem, nawet rozpuszczalna jest ble.
Biednym męczącym sie jeszcze mdłosciami życzę rychłego ustania niedyspozycji. Kiedyś wyczytałam, ze środkowy trymetr jest najlepszy. I to jest racja. Człowiek czuje się lepiej, brzuszek powoli rośnie, apetyt na sex miałam ooogromny;-)Tak wiec, kochane, teraz czeka nas najlepsze 3 miesiace ciązy, trzeba to wykorzystać! tym optymistycznym akcentem pozdrawiam serdecznie!

reklama
ewelci86 no właśnie zapomniałam z nim ostatnio porozmawia na ten temat, ale teraz mam wizyte 1 wrzesnia to mam nadzieje niezapomniec:)

Anetka75 może to jest jakas pomoc

Do góry