reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Marzec 2009

Kiedyś wyczytałam, ze środkowy trymetr jest najlepszy. I to jest racja. Człowiek czuje się lepiej, brzuszek powoli rośnie, apetyt na sex miałam ooogromny;-)Tak wiec, kochane, teraz czeka nas najlepsze 3 miesiace ciązy, trzeba to wykorzystać! tym optymistycznym akcentem pozdrawiam serdecznie!

Anetko ja tez czytalam ze IItrymestr jest najwspanialszy,czujemy sie dobrze,nie ma mdlosci i innych dolegliwosci,dzidzia zaczyna sie poruszac,kopac:-)no i ta ocota na sex(mi jeszcze nie wrocila),moj n nie moze sie doczekac:-)

ewelci86 no właśnie zapomniałam z nim ostatnio porozmawia na ten temat, ale teraz mam wizyte 1 wrzesnia to mam nadzieje niezapomniec:)

Na szczescie do 1wrzesnia nie jest daleko.

reklama
Ja mam ciąże zagrożona i narazie tak często musze, a po drugie od 2 września musze mie L4 bo kończy mi sie urlop wychowawczy

Witam dziewczynki:-)do mojego egzaminu zostało 2 dni więc intensywnie ćwiczę po 2/3 godzinach spędzonych za kierownica po prostu nic mi się nie chce maże tylko o tym żeby się położyć tak ogólnie to bym spała non stop:-) więc idę sie położyć i poczytać książkę rozprostować mój obolały kręgosłup

Witam :-)

Byłam dzisiaj na wizycie u ginka, z dzidzią wszystko ok, robił mi już USG przez brzuszek, ech, aż miło było popatrzeć:-) Ale maleństwo szalało, normalnie aerobik jakiś ćwiczyło :-D Ginek mówi, ze pięknie się rozwija i oby tak dalej. Zdjęcia mi nie zrobił, ale powiedział, że na następną wizytę mam przynieść płytkę, to mi ładnie nagra:-) Tak wogóle, to miałam iść jutro na wizytę, ale dzisiaj poszłam po receptę na duphaston i ginek odrazu mnie zbadał. Jak się cieszę, że jest ok:-)

Pytałam się też o ten śluz który mi się czasami pojawia, i on powiedział, że wszystko jest ok, że jeżeli nic mnie nie piecze i nie swędzi to nie ma czym się przejmować, bo póki co stanu zapalnego nie widać....:-)

Miroslawa ciesze sie ze wszystko dobrze z dzidzia.:-)
Tak strasznie zazdroszcze tym ktore widzialy swoje malenstwo,jak sie porusza cwiczy aerobika jak to Miroslawa nazwala:-)Ja zobacze dzidzie za jakies 2,5tygo,juz sie nie moge doczekac.

Maniulka jak tak intensywnie cwiczysz to napewno zdasz:-) i mam nadzieje ze sie nam pochwalisz

A takn swoja droga to dzis u nas jest sliczna pogoda,super sie czuje i malo tego dostalam sms-a od kolegi ze juz mi zmienili stanowisko w pracy:-):-):-)teraz bede sobie siedziala na kasie:-)noi jeszcze dzwonili do mojego n ze chca obejrzec samochod bo chcemy sprzedac(a juz drugi kupilismy)tak sie ciesze,mysle ze nic tego nie rozwieje:-)

Wy tez badzcie dobrej mysli.
teraz zmykam,bo musze samochod troszke w srodku odkuzyc bo jest ......nie ciekawie

Witajcie!

a ja od rana byłam na badaniach-krew, mocz, progesteron...potem szybko wrócilismy do domku i pratycznie od 10 do teraz nie wstawałam z kanapy....bezsilnosc jakas mnie ogarneła, ale ze sie do niczego nie musze zmuszac wiec nic nie robie...

zaraz jedziemy drugi raz do poznania, odwiedzic bratówke w szpitalu i przy okazji z jej mezem robimy jej spora niespodzianke-kupujemy jej zmywarke...tzn my zapewniamy transport i fachowe doradztwo jako roczni uzytkownicy takowego sprzetu a płaci jej mezus...

mam nadzieje ze przy okazji odbierzemy wyniki i skocze do sklepu jakiegos bo chodzi za mna melon i brzoswinie a u nas w miasteczku nie za bardzo znalazłam....

poza tym dzis miałam kontorle z zusu....przyjechali dokładnie wtedy kiedy my wjezdzalismy do bramy...pokazałam im kwitek od badan, spisali i pojechali....smiesznie było....przy okazji zapytałam jak to jest....czy jak jestem na L4 to musze byc non stop w domu i okazało sie ze nie...chodzi o to zeby w tym czasie nie wykonywac innej pracy zarobkowej...czyli mozna chodzic do sklepu, do lekarza, do kina...byle miec jakis paragonik czy cos w tym stylu....

uciekam rosołek podgrzac...a potem frruuuuu i nas nie ma...

aha...zapomniałabym najwazniejsze....jurto ide do lekarki....nerwobol w nodze sie nasilił i chce sie dowiedziec co i jak...

uciekam

buzi

Madzia, ja wczoraj byłam na badaniu krwi i odrazu moczu, na szczęście wyniki mam bardzo dobre:-) a do tego tak jak Ty schudłam 2 kg w ciągu miesiąca, ale ginek i położna nie kazali się tym martwić.....
Acha, a wczoraj rano zaliczyłam drugiego pawika:szok: Ble, to było straszne, bo nie miałam czym wymiotować i wymiotowałam samą żółcią, bleee, a żołądek to myślałam, że mi wykręci, fuj, ale byłam potem słaba, normalnie padłam na łóżko i myślałam, ze juz nie wstanę....

W sobotę idziemy na pogrzeb wujka mojego m, pytałam się ginka i dał mi pozwolenie, tylko nie kazał dużo stać, ani sie nie denerwować....więc trzeba się spiąć w sobie, ale dam chyba radę...

Pytałam się też skąd mogą się brać te moje krwawienia, i ginek powiedział, ze mam obniżoną krzepliwość krwi przez zastrzyki i to może się trochę do tego przyczyniać, ale kazał się nie denerwować, najważniejsze, że maleństwo ma się dobrze.

Ostatnia edycja:
reklama
Miroslava1979 super że z maleństwem wszystko dobrze :-)a ja własnie sie wyspałam o dziwo mój synek mnie nie budził co pięć minut nie wiadomo po co pomału dociera do niego że mama potrzebuje czasami odpoczynku i nie jest już na każde zawołanie ma 8 lat chyba pora troszkę się usamodzielnić trochę go rozpiesciłam no ale skoro miałam go tylko jednego;-)

Do góry