reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Marzec 2009

Kochane moje,
Tak się bardzo cieszę, ponieważ byłam dziś (wcześniej niż planowałam) u mojej gin. i zrobiła mi usg bo tak się martwiłam co z maluszkiem (miałam autentyczne stany lękowe - to wcześniejsze poronienie + mój wiek późny). Już zanim mi cokolwiek pokazała, nagłośniła bicie serduszka, stukało tak ślicznie i szybciutko. Dzidzia pląsała, kochana taka, jej wiek rozwojowy pokrywa się z wiekiem ciąży. Przynajmniej na dzień dzisiejszy jestem uspokojona. Mąż też się wzruszył gdy zobaczył zdjęcie.
Maniulka, po 35 roku życia każda kobieta jest kierowana na takie badania. Lawinowo wzrasta wtedy ryzyko wad rozwojowych. Może więc po 30 te, które jeszcze nie rodziły?

reklama
Vinniki super że z dzidzią wszystko ok :-) i ty będziesz spokojniejsza więc i dla dzidzi to lepiej a co do tych badań to to chyba własnie po 30 robią kobietą które nie rodziły tak mi się kiedys o uszy obiło.To za ile ty będziesz miała robione te badania??

Witajcie :-)
modroklejka ja mam tak samo samopoczucie do niczego :wściekła/y:
jestem głodna, ale nic mi nie smakuje a jak już cos zjem to obejmuję później kibelek :tak:
zmęczona jestem, a jak sie położe to nie mogę zasnąć
jestem wykonczona zachowaniem swojego organizmu i nic nie mogę zrobić jestem bezsilna - czasem wyję z bezsilności
mojemu mężowi tez obrywa się za nic - i wiem że jest mu przykro ale to rozumie ( mam nadzieję):confused:
Mnie też wszystko tak denerwuje ze mam ochotę krzyczeć
dołączam się do grona kobiet które nie lubią ciazy

Pozdrawiam
Damy radę jesteśmy twarde :-)

Modroklejka, Aga@Kamil, mam nadzieję, że lepsze samopoczucie niedługo wróci. Ja też mam mdłości, jestem zmęczona i nękana zaparciami - choć dziś fakt, że lepiej się czuję ze wzgl na to, że z dzidzią ok. Drugi trymestr naprawdę powinien być dużo lepszy!
Maniulka, 09.09 idę na usg genetyczne - będą dokładnie oglądać dzidziusia a szczególnie tzw przezierność fałdu karkowego - to badanie trzeba zrobić między 11 a 14 tygodniem ciąży. Gdy coś jest nie tak, wtedy kierują dalej - np na test papp-a.
Wolę jeszcze o tym nie myśleć. Albo inaczej - wolę myśleć, że wszystko będzie ok.

Dziewczyny nie przejmujcie sie zabardzo waszymi dolegliwosciami one juz nie bawem MINA!!!!jeszcze troszke i bedzie po wszystkim.Mi w 12 tygodniu wszystko przeszlo jak odjac reka,tylko teraz rano jak chce umyc zeby to mi sie zbiera na pawika ale potem jest ok.

Vinniki tpo super ze z Twoim maluszkiem wszystko jest dobrze,noi od razu humorek masz inny.

U mnie ok,brzuszek tylko pobolewa:-(ale nie martwie sie tym,

A ja raczej czuję, że ciąża to bardzo dobry stan dla mnie:-) Dziś na mieście spotkałam kilkoro znajomych, którzy jeszcze nie wiedzieli, że spodziewam się dziecka i zaraz jak mnie zobaczyli to spytali czy nie jestem w ciąży bo mam taki brzuszek fajny:-) Brzuszek co prawda jeszcze nie duży ale wg mnie już wygląda ciążowo a nie jakbym ostatnio za dużo zjadła:-) Wiecie jaka potem dumna chodziłam, jak paw:-D

Wczoraj była u mnie koleżanka z 2-miesięczną Nikolą i zapowiedziała, że przyniesie mi swoje ciążowe ciuchy. Super:-D Na razie wypróbowałam pasy ciążowe i stwierdzam, że to świetny wynalazek!

Pozdrawiam zwłaszcza te z Was, które męczą się wciąż z mdłościami i ogólnie z ciążowymi nastrojami - będzie lepiej, już za chwilę II trymestr:-)

Życzę Wam miłego dnia, ja jadę dzisiaj popracować w komisji i posprawdzać matury w sesji poprawkowej. Mam 100 km jazdy w każdą stronę i 10 godzin na miejscu pracy. Dziś i jutro taki maraton. Mąż mnie odwozi, a wracam pociągiem. Mam nadzieję, że wytrzymamy z dzidzią to szaleństwo. W poniedziałek tylko rozpoczęcie roku, więc będę odpoczywać.
Do usłyszenia :))

Witam dziewczynki :-) Po wczorajszej brzydkiej pogodzie własnie wyszło piękne słońce no i fajnie w końcu to ostatnie dni wakacji dla dzieciaczków mogą być ładne.Ja własnie po sniadanku bo oczywiscie obudziłam się z takim ssaniem haha.Razem z synkiem kupilismy naszej dzidzi prezent z którego juz może korzystać a mianowicie pozytywkę kładziemy ja na brzuszek żeby dzidzia sobie słuchała mój synek jest wtedy szczęsliwy sam kładzie sie obok i też słucha i mówi do brzuszka i to tak wszystko słodko wygląda

reklama
Do góry