reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Marzec 2009

reklama
Ja juz po wizycie wszystko ok tylko te wstrętne cisnienie jak zwykle:wściekła/y:
Usg nie miałam ginka stwierdziła że najlepiej jak zrobię między 20 a 22 tygodniem wtedy dla nich jest to najlepszy czas na sprawdzenie co dzieje się z dzieckiem ale ja za niecałe 3 tygodnie wyjeżdżam i ten termin mi nie pasuje więc kazała zrobić przed wyjazdem czyli będzie 19 tydzień i tak zrobię a w 22 zrobię sobie już prywatnie usg 3D i tak miałam w planie zrobić więc będzie oki :-)Dostałam jeszcze skierowanie na badanie krwi i moczu.

a ja wrociałam wsciekła z badan...okazało sie ze musiałam zapłącic 35 zł za badanie krwi na grupe....miałam juz kiedys ozanaczana, ale nie mam tej katrki z laboratorium i musiałam powtórzyc...i wg tego co jest na wykazie NFZ powinnam miec to za darmo w ciazy-a zapłaciłam 35 zł.....niby nic, a sie wkurzyłam

Modroklejka - masz rację, oznaczenie grupy krwi w ciąży powinnaś mieć za darmo - ja tak miałam bez żadnego problemu.

Trzymajcie kciuki dziewczyny, jutro idę do gina. Nie wiem, czy mi zrobi USG - choć też bardzo chciałabym poznać płeć, a przede wszystkim jak widzę Dzidziusia, który się rusza, macha rączkami i nóżkami to się jakoś uspokajam :-) No ale zobaczymy. Przynajmniej mnie zbada i zinterpretuje wyniki badań (kolejna morfologia i mocz) - jeszcze ich nie widziałam, bo dostanę na miejscu.

Mam nadzieję, że napiszę jutro do Was z dobrymi wieściami.

Strasznie dziś senna jestem, w pracy myślałam, że zasnę na stojąco, po powrocie do domu zrobiłam szybki obiad i poszłam spać:-)

moze ja jakas dziwna i drewniana jestem ,ale ja jeszcze nic nie czuje...moze jakies delikatne bulgotanie, ale nie moge za nic stwierdzic ze to dzidziol....

reklama
modroklejka, dokładnie, powinno być za darmo :tak:
anita&maciek, ja mam ruchy od dawna, teraz coraz mocniejsze - wczoraj wieczorem tak się dzidziuś wiercił, że brzuch miałam "kwadratowy", pępek mi raz wychodził do góry raz się zapadał, komedia po prostu :-D i kopniaki od czasu do czasu w różne strony brzucha dostaję
miotlica, trzymam kciuki

a taki artykulik sobie przeczytałam - nie ma jak przymus "bycia modnym" :sorry2: Przyszła mama ma być sexy - - Chcę być Mamą - Onet.pl Dziecko

Do góry