reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marzec 2009

Kaczuszka, przed chwilą czytałam właśnie artykuł na temat arytmii serca w ciąży - często się zdarza, tak samo jak zadyszka i kołatanie - pompujemy teraz ok 40% krwi niż zwykle, ok. 6 litrów na minutę przepływa przez serce! Są to objawy przejściowe i niegroźne, zawsze warto w takich chwilach zwolnić i usiąść na chwilę z nogami do góry.
Ja tez jutro do gina, ma się rozstrzygnąć czy będzie cesarka.

dzięki za odpowiedź - tylko najgorsze że to zdarza się jak leżę albo siedzę przy kompie, oczywiście przy wysiłku też, ale bez wysiłku :confused: trochę się denerwuję - jutro wizyta zapytam

reklama
Ale długo się nie odzywałam... aż mi głupio, ale jakoś tak wyszło.
Wczoraj byłam u mojej gin. Miałam coś do Was skrobnąć tylko, że wróciliśmy z mężem późno od niej i już nawet nie miałam siły siadać do komputera. Dzisiaj też tak wypadło - rano z Kamilkiem do lekarza (kuligi rowerowo-sankowe dały mu radę). Jeszcze wczoraj Kamil był zdrowy, byliśmy nawet na kontrolnej wizycie u ortodonty a w nocy miał taki kaszel, że dziś zabrałam go do lekarza i okazało się, że potrzebny jest antybiotyk :-(
Informuję, że dzidzia jak na razie nadal pokazuje, że jest dziewczynką ;-), waży już całe 2 kg. Lekarka stwierdziła też, że będzie mieć długie nogi (może zostanie modelką :-D). Niestety glukozę mam powtórzyć w 32tyg, gdzieś tak koło poniedziałku. Według mojej lekarki za mało też przybyłam na wadze a wręcz nawet schudłam przez te ostatnie 4tyg. Waga pokazała u mnie dokładnie 60dag więcej, ale w sumie mała przybyła cały kilogram więc tak wyliczając to ja spadłam 40dag. Druga informacja która zwaliła mnie z nóg - mała przekręciła się z ułożenia poprzecznego (nie będę mieć raczej cc), ale zamiast głowką to będziemy rodzić pośladkowo...

hej

ewelcia-jak ci sie tak spieszy z prasowaniem małych iuszków to zapraszam do mnie:-D jedna pralka juz wyschła a mnie sie strasznie nie chce prasowac....a juz sie pierze druga

własnie miałam zapytac o ten nie nasz watek dotyczacy płci...usunąc?

Druga informacja która zwaliła mnie z nóg - mała przekręciła się z ułożenia poprzecznego (nie będę mieć raczej cc), ale zamiast głowką to będziemy rodzić pośladkowo...

Edis kochana nie daj się tak spławić przy ułożeniu pośladkowym powinna być wykonana cesarka, dla Twojego i dzidzi bezpieczeństwa, takie ułożenie - pośladkowe jest jednym z wielu wskazań do c.c.

Edis - to duża już Twoja Córeczka! A to można rodzić pośladkowo ułożone maleństwo naturalnie? Ja myślałam, że wtedy cc bez dwóch zdań...

Modroklejka - ale fajnie, że masz już łóżeczko do odebrania! :-)

Edis powiem ci że też sie dziwię żę przy ułożeniu pośladkowym nie będziesz miała cc dlaczego lekarka chce żebyś rodziła naturalnie , ja bym się nie zgodziła.:no:

Dziewczyny, ale ja sama tak mówię, że będę rodzić sn... strasznie boję się cc. A jeśli chodzi o ułożenie pośladkowe to nie jest to bezwzględne wskazanie do cc. Sama jestem pielęgniarką i asystowałam przy tylu porodach pośladkowych naturalnych, że trudno zliczyć. I jakoś nic przy żadnym sie nie stało ani matce ani dziecku. Ja mam nadzieję, że mała "posłucha" mamusi i jeszcze zrobi fikołka główką w dół. Zresztą byłam świadkiem, gdy przywieziono pacjentkę na blok operacyjny do planowego cięcia z ułożeniem poprzecznym a tu przed samym cc :shocked2: okazało się, że dziewczynie chyba z tego strachu dzidzia przekręciła się główką do dołu...

reklama
hej

ewelcia-jak ci sie tak spieszy z prasowaniem małych iuszków to zapraszam do mnie:-D jedna pralka juz wyschła a mnie sie strasznie nie chce prasowac....a juz sie pierze druga

własnie miałam zapytac o ten nie nasz watek dotyczacy płci...usunąc?

Z checia bym Ci pomogla,ale za nim ja dotre do PL a potem za nim Cie znajde to Ty pewnie urodzisz hehe:-)

Dziewczyny to pierzecie te rozki i pieluchy bo nie wiem czy mam prac?
Pranie sie juz suszy ale nie wiem czy dam rade dzis prasowac,moze przeloze na jutro:cool:

Edis masz duza kobitke w brzuszku-super!!!

Do góry