reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Marzec 2009

reklama
Truda, jeszcze trochę i blizny się zagoją - na pewno obecność córeczki łagodzi Ci ból :tak:
Ewelcia, spuchnięcia znikną, z tym że gdzieś wyczytałam, że jeżeli były duże, to mogą schodzić nawet 4-6 tygodni - tyle ile połóg. Ja zawsze bardzo dużo przybierałam wody, a w tej ciąży to już koszmar, na pewno będzie to długo ze mnie schodzić.

A my jemy pączki trzeci dzień... mam nadzieję, że ostatni. Mamy tu cudną cukiernię, pączki robią w kilkunastu smakach i tak próbujemy od środy - z różą, czekoladą, bitą śmietaną, itp...
Na pewno jeszcze skuszę się na pizzę przed porodem. Potem przez okres karmienia trzeba jednak pewne rzeczy odpuścić...

hej:-)
ja dzisiaj caly dzien zabiegana najpierw wizyta w szpitalu potem praca i na koniec male zakupy.. normalnie padam z nog:dry:
a co do tej wizyty w szpitalu to poprostu masakra.. (przypomne ze jestem w norwegii) myslalam ze zrobia mi jakies usg zbadaja itp a co sie okazalo mialam sie tam zglosic po to zeby tylko zapisali mnie w komputerze (do porodu). A mowili ze sa tu tacy dobrzy lekarze..ciekawe.. bo odkad chodze regularnie na wizyty czyli od 4mies (wczesniej jezdzilam do polski) ani razu nie zrobili mi badania ginekologicznego a usg jedno i jedyne w 21 tc no i stwierdzili ze wiecej juz nie trzeba bo wszystko jest wporzadku..(procz tego robilam prywatnie 2 razy) jedynie jak chodze do lekarki co miesiac teraz juz co 2 tyg. to bada mocz cisnieniei slucha serduszka malenstwa no i troche tam pomaca po brzuszku i to wszystko :errr:
tak czytam jak kazda z was pisze o tych badaniach ginekologicznych i mnie szlak bierze ze ja nic nie wiem...:wściekła/y: a co sie jeszcze okazalo to do tej pory nie mam jeszcze porobionych wszystkich badan... wiec musza mi je zrobic na kolejnej wizycie w poniedzialek.

ale sie rozpisalam... :sorry2:

Truda23 witaj z powrotem, fajnie że córeczka grzeczniutka jest, oby tak zostało :-)
Moje maleństwo widocznie tak mają za granicą, nie wiem ale troszkę dziwnie, u nas co chwila jakieś badania i wogóle a tam jak b y lachę na wszystko kładli :crazy: ale nie przejmuj się na pewno wszystko jest w porządku :-)
a tak w ogóle to muszę się pochwalić w końcu zrobiłam dzidziuśiowe pranie :sorry: :zawstydzona/y:

Moje maleństwo mąż mnie namawiał do porodu w Norwegi (on tam jest od ponad 2 lat a ja tu w Polsce jeszcze)ale ja nie chciałam tam podobno tylko warunki szpitalne są dobre i nic poza tym:crazy: coraz więcej złych opini słyszę i wiem że dobrze zrobiłam tu mam opiekę lekarską super,badania,usg i inne

Ewelcia, Truda - fajnie, że jesteście już z nami na forum. Wszystkie zazdrościmy Wam rozpakowania!:-D

A ja, Dziewczyny, po miłym Tłustym Czwartku (babskie popołudnie u mojej przyjaciółki, potem wieczór z mężem, filmem i pączkami oczywiście) - miałam koszmarną noc. Kilka dni temu wypadł mi kawałek plomby. Pomyślałam, że skoro nie boli, to poczekam do porodu i dopiero potem pójdę do dentysty (pozostałe ząbki OK). Oj, niemądre to było. Otóż wczoraj od godz. 22.00 do 4.30 rano bez przerwy bolał mnie ten ch***rny ząb i to tak strasznie, że nie mogłam nawet na 10 min przyłożyć głowy do poduszki nie mówiąc o zaśnięciu. Próbowałam wszystkich możliwych znanych mi sposobów na złagodzenie bólu, nawet zażyłam jeden apap - nic nie pomagało. W życiu nie bolał mnie ząb tak mocno i tak długo bez przerwy. Chodziłam całą noc po całym domu i w ogóle masakra:baffled: Ok. 5 rano udało mi się zdrzemnąć, potem pojechaliśmy do dentysty - ta założyła mi fleczer i kazała przyjść za 10 dni. No i cały dzień dzisiaj mnie już nie boli - to jest taka ulga:tak: Tylko, że po nieprzespanej caluteńkiej nocy i bólu spałam dziś trochę w dzień, boli mnie głowa, mam zapuchnięte oczy i wyglądam jak zombie... Ale na szczęście ząb nie boli.

Uff, wybaczcie ten opis, ale nigdy mi się coś takiego nie przytrafiło, żeby przez tyle godzin ból w ogóle nie łagodniał.

A teraz idę nadrabiać inne wątki:-D

Witam wszystkie mamuśki!!

Dawno mnie tu nie było...a widze że już kilka maluszków się pojawiło:) Gratuluję serdecznie wszystkim mamusiom!!
ja jeszcze czekam na mojego syeczka:) ale już niedługo :)

Gratuluję jeszcze raz i niech dzieciątka zdrowo rosną!!!

reklama
moje malenstwo to samo jest tutaj czyli w irlandii,przez cala ciaze nie mialam badania ginekologicznego.jak chodzilam na kontrole do szpitala to mirzyli cisnienie,macali brzuszek pytali jak sie czuje i tyle a noi 2razy mi krew pobierali na badania.
ale na szczescie synus urodzil sie zdrowy i mam nadzieje ze juz tak bedzie:-)

Do góry