reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Marzec 2013

melduje sie na szybko- usg nie bylo tylko badanie reczne. dobrze ze mam jutro wizyte u drugiego gin ktory robi usg :) zatem prosze o kciuki jutro!

aaaa i mam sie nie martwic a cieszyc brakiem dolegliwosci :)

reklama
Hej Laski!
ja po badaniu:) WSZYSTKO jest ok!!!!Mały/mała ma 17 mm co odpowiada 8 tygodniu ciąży i serducho bije jak złoto:)
I na razie po stresie:)
3mam kciuki za resztę:)

Hej dziewczyny:)
Dawno tu już nie pisałam ale weny nie miałam kompletnie. Za to podczytuję was regularnie :)
Przede wszystkim witam nowe mamuśki! I gratuluję wszystkich pomyślnych badań.

Maryjka, super że wszystko ok.

Królowa, trzymam kciukasy za jutrzejsze usg.

A u mnie przez ostatnie 3-4 dni nic tylko mdłości, mdłości i jeszcze raz mdłości. W zeszłym tygodniu dostałam plamień, poszłam do lekarza i okazało się że mam małego krwiaka więc dostałam "rozkaz" leżenia i brania luteiny. I chyba po tej luteinie tak się paskudnie czułam, aż nie wiedziałam co ze sobą robić cały dzień. Od rana do wieczora mdłości, zawroty głowy i kompletnie nic nie mogłam jeść. Nawet na wodę się krzywiłam. Przedwczoraj skończyłam brać tą przepyszną :)P) luteinę i dzisiaj już jest trochę lepiej. Dzięki Bogu! Bo myślałam że umrę. No ale miałam też przy okazji robione usg, mało co widziałam i nie dostałam zdjęcia ale okruszek miał już 17mm :biggrin2: rośnie młody, rośnie. Już się nie mogę doczekać wizyty w środę.

Aa, no i kiepskie wyniki moczu mi wyszły, nie wiem czemu bo nigdy nie miałam z tym problemu. Dostałam Urosept 3x2 tabletki. Czy któraś z was to brała w ciąży? Mam nadzieję że nie zaszkodzi młodemu.

No i wypukłość na podbrzuszu coraz większa :) aż nie mogę się napatrzeć. Szczególnie jak sobie pomyśle że tam mały człowiek mieszka! Niesamowite:blink:

Królowa Dramatu, Maryjka, Jotka super wieści :-)
Królowa Dramat to jutro kciukasy od rana zaciskam.
Corazon intuicja mnie nie myliła, że szmat drogi muszę przebyć na ten placek, bo ja z drugiego końca Polski południowy wschód :-)

Jotka a co miałaś nie tak z tym moczem?
Maryjka super wieści
Królowa powodzenia jutro!
ja dziś odebrałam wyniki - morfologia ładna, jedynie w moczu niepokoją mnie liczne bakterie, a wizyta 27...

wczoraj wieczorem wymiotowałam dziś rano powtórka z rozrywki, ale teraz pod wieczór mdłości ustały, działałam cały dzień w kuchni - tak mnnie jakoś naszło - tylko na jedzenie nie mam siły, za to moja połówka się cieszy ;-)
Tylko powoli kończy mi się urlop i od poniedziałku czas wracać do pracy, boje się jak zareagują na moją ciążę, niedawno awansowałam, przeszłam 2 miesięczne szkolenie, a tu niespodzianka.Ale pracą nie ma co się przejmować, choć łatwo sie pisze, a trudniej nie myśleć...

Dzięki Dziewczyny, trzymajcie mocno jutro! Jestem zawiedziona, miałam nadzieję dzisiaj usłyszeć serduszko ale ta gin nie robi usg :/ dobrze, że mam tego drugiego :)

iwona, ja też miałam bakterie ale gin powiedziała żeby się tym nie przejmować, że to granica błędu i by następnym razem wytrzeć się przed oddaniem moczu bo może trochę śluzu wpaść i stąd to może być. Ona kompletnie się tym nie przejęła, więc myślę, że nie ma co się martwić...

reklama
Do góry