_Alfa_
Fanka BB :)
Alfa ty miałaś rewolucje po tym koperku? Jak to parzysz?
Kochana to nie po koperku
3-4 tygodnie??? Masakra. Mały miał 2 tygodnie jak wyszliśmy już na dłuższy spacer - a wczesniej werandowanie. I to była temp. delikatnie na minusie a teraz jest na plusie i spędzamy po 1-2 godz. na spacerze. I położna sama nas na ten spacer wyrzuciła bo to zdrowie i trzeba dziecko przyzwyczajać, bo później wyjazd to do lekarza to gdzieś i będzie miał do czynienia z powietrzem i tak. Zresztą jak spojrzałam dzisiaj na pogodę i od piątku ma być powyżej 10 stopni a w następnym nawet do 20 dochodzić to tylko korzystać szkoda mi by było takiej pogody na siedzenie w domu albo werandowanie.
Na spacer wyszłam tydzień po powrocie ze szpitala, jeszcze śnieg był, ale położna zezwoliła
Ja dziś też zaliczyłam wizytę u pediatry, malutka poważona i pomierzona i rośnie, jak na drożdżach:-) Uff wcześniej mało przybrała to się martwiłam ale ładnie nadrobiła. Po żółtaczce nie ma śladu. W przyszłym tygodniu szczepienie:-) Oby jutro była pogoda, bo córcia uwielbia spacery, śpi wtedy cały czas.
Co do becikowego to mi kazały mieć:
-wypełnione deklaracje,
- zaświadczenie z US o dochodach za 2011r.,
-zaświadczenie z Zusu o odprowadzonych składkach za 2011r.,
- zaświadczenie od lekarza,
- akt małżeństwa,
- ksera dowodów,
- akt urodzenia dziecka.
To chyba wszystko.
Też muszę becikowe załatwić wreszcie... A pesel?? Nie potrzebny??
Jeśli mowa o katarze, to jaką wodę morską polecacie dla maluchów ?
ja jeszcze nie psikam bo nosek odpukać czysty ale w razie "W" kupię tylko nie wiem jaka jest dobra i delikatna.
Ja daję sól fizjologiczną do noska codziennie.
Wstaje i krzyk od razu no bo głodny