reklama

Mazurskie mamy !!!

Kinga Maarta ma rację ja tez gdzies czytałam o tej metodzie karmienia i zasypiania... :tak: na szczęscie tego problemu nie miałam... jedyne co moge poradzic to podawanie wieczorem mleka zagęszczonego kaszką, ale o tym juz chyba Nineczka pisała odnosnie Hani... :-)

reklama
witam
kinga a moim zdaniem 4 miesieczne niemowle jak wstaje w nocy to dobry objaw. taka nauke odstawiania od karmienia nocnego mozna zaczac od 6 msc. ale to moje zdanie. nie wiem czemu lekarz kazał go przepajac. ?trzeba odróznic jeszcze kiedy jest głodny a kiedy wstaje bo juz sie wyspał.powodzenia .

witam
kinga a moim zdaniem 4 miesieczne niemowle jak wstaje w nocy to dobry objaw. taka nauke odstawiania od karmienia nocnego mozna zaczac od 6 msc. ale to moje zdanie. nie wiem czemu lekarz kazał go przepajac. ?trzeba odróznic jeszcze kiedy jest głodny a kiedy wstaje bo juz sie wyspał.powodzenia .
A to nie jest tak ze jak dzidzia za bardzo przybiera na wadze to wtedy... A Filipek to taki pulpecik... ale może niech Kinga sie wypowie...:-)

Moja mama mówiła że miała tak ze mna darłam sie w nocy bo byłam głodna i koniec nie było sposobu, a tyłam... :szok: :szok: :szok:

Kinga - a dlaczego ta lekarka kazała ci go nie karmić w nocy? Za dużo jej zdaniem waży czy chodzi jej o to, że powinien całą noc przesypiać bez pobudek?

Ja nie pomogę, bo mój paszczur już daaawno temu przestał sam z siebie jadać w nocy. Ale powiem ci, że to zagęszczanie mleka kaszką pozwala mi dłużej pospać rano (o pół godziny :-p:cool2:).

Hania jest na 94 centylu, mój doktorek twierdzi, że jest pulchniutka ale że wszystko łądnie zgubi jak zacznie się więcej poruszać.

Własnie Kinga czy to z tego powodu ze Filipek tak dużo waży lekarka kazała odstwić nocne karmienie?
wszystko jest w normie jezeli dziecko w tym wieku budzi sie raz, dwa razy w ciągu nocy ale nie wiecej, metoda z ciepłą woda zamiast kaszki jest dobra, bo dziecko napełnia brzuszek ciepłym napojem:-) :-)

Kinga - a dlaczego ta lekarka kazała ci go nie karmić w nocy? Za dużo jej zdaniem waży czy chodzi jej o to, że powinien całą noc przesypiać bez pobudek?

Ja nie pomogę, bo mój paszczur już daaawno temu przestał sam z siebie jadać w nocy. Ale powiem ci, że to zagęszczanie mleka kaszką pozwala mi dłużej pospać rano (o pół godziny :-p:cool2:).

Hania jest na 94 centylu, mój doktorek twierdzi, że jest pulchniutka ale że wszystko łądnie zgubi jak zacznie się więcej poruszać.

nieneczko u nas było identycznie . maja była jak pudzian a teraz drobniutka jest jakk na swój wiek. :baffled: dla przykładu wkleje foty .....jaka była dorodna :)

a tu mam trzy miesiące- Pudzianowka
MAmo , Tato , w czym ja siedzę......:eek: mam miesiąc

A tak sobie poczynam teraz...... Ide sobie .....Ciekawe jak daleko zajde.....mam rok i sześc miesięcy

reklama
witam wszystkich cieplutko. mam na imie monika pseudo kucia. od 2 miesiecy jestem najszcześliwszą sosba pod słońcem:-) :-) :-) za 7 miesiecy urodzę małą dzidzie. mam nadzieje że przyjmiecie mnie ciepło. pozdrawiam wszystkie mamy zwłaszcza zaś te z warmi i mazur gdzie teraz mieszkam chodz pochodze z pomorza. dla wszystkich mam uściski wieeeeeelkie:-D :-D

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry