reklama

Mazurskie mamy !!!

Teska ja podczas cąłej ciąży przytyłam 22 kg.... także 10 to malutko:)
my sobota niedz bylismy u rodziców na wsi dzisiaj mąż w domu, ja zaraz wyskocze na działkę warzywa posiać, zimno, ale chociaż popadało no i mała ma z kim zostać.
miłego dnia...

reklama
teśka ja przytyłam przez całą ciążę 18kg więc u ciebie nie jest źle;-) i napewno szybko zrzucisz:-)
necia jak tam chłopcy?zdrowi?
ale u nas dziś ziiiimno!tragedia tylko 8 stopni jest.
pozdrawiam

Aguśka dziękuję że pytasz:) Pawełek już zdrowy ale Adaś jeszcze ma katar i końcówkę kaszlu :( mam nadzieję że niedługo to choróbsko da nam spokój!!!
Co do przytycia w ciąży to mi przez całą ciążę z Pawełkiem przybyło 10 kg a z Adasiem 11 kg to nie dużo a i brzuszki w dwóch przypadkach miałam małe lekarze nawet mi sugerowali że za małe

Hejka Kochane :)
necia35 mój gin kupił sobie do gabinetu klimatyzator i sprawdził się rewelacyjnie. Kilka niezłych stówek na niego wydał, ale sprzęt cichutki i wspaniały chłodek u niego był zeszłego lata :tak: A choróbska niech od Was idą już precz! Zdrówka dużo!

Teśka24
nie przejmuj się kilogramami, na pewno spadną szybciutko po porodzie :-)
Ja przytyłam 11kg i już po 10 dniach od porodu miałam już wagę sprzed ciąży i to bez odchudzania się :tak: Oj a apetyt to mi dopisywał po porodzie, że hohoh :-D najlepiej to wszelkiego rodzaju ciasteczka mi szły :-p cały czas mi się buzia ruszała i cały czas tylko jadłam i piłam - ponoć to normalne przy karmieniu piersią :cool2:

A u nas ok :-) Radek wczoraj zaczął raczkować :cool2: I zrobił pierwszy raz kupę do nocnika :-D chyba mu się spodobało, bo dziś strzelił kolejną na swoim tronie :-D

Buziaki dla wszystkich Mazurskich mamusiek :***

Kochane, ja w ciąży przytyłam 30 kg:) Rok minął i zrzuciłam 20 więc jeszcze 10 zostało:)

Black opal, ale fajnie, że Radzio już robi na nocniczek. U nas kilka prób posadzenia Alexa na tronie skończyło się histerią i na razie nie praktykujemy:)
No i gratuluję raczkowania:)

A u nas kolejny postęp. Alex sam stoi bez trzymanki:)

Kasiu, ale nie to, że on woła i za każdym razem robi do nocnika ;) Po prostu zauważlyliśmy, że stęka sobie to go na nocnik posadziliśmy i wcześniej jak u Ciebie się denerwował i przerywał robienie kupy, a teraz się przełamał i dwukrotnie już zrobił do nocnika :P

Black_Opal brawa dla Radka za pierwsze raczki :-) no i za tą kupkę w nocniczku oby więcej było takich niespodzianek w tym nocniku :tak:
Kasia brawa dla Alexa za stanie bez trzymanki :-) a długo tak może sobie postać?
Kasiu mam do Ciebie pytanie szczepiłaś już Alexa na odrę świnkę i różyczkę? Bo nas to teraz czeka i troszkę mam mętlik w głowie od tych wszystkich negatywnych opinii na temat tej szczepionki !
A Wy Mamusie jakie macie zdanie na ten temat?

Ostatnia edycja:
hej kochane
kasiu gratki dla Alexa:-)
Co do sadzania na nocnik to my jesteśmy na etapie nocnikowej zabawy a nie jego używania w prawdziwym celu:-Dja nie jestem za sadzaniem wcześnie maluchów ale każdy robi jak chce i życzę oby szybko mały zakumał o co chodzi i robił świadomie kupki:-)powodzenie;-)
Necia ja szczepiłam i też sie bałam ale jakoś poszło my mieliśmy szczepionke priorix bo taka u nas w przychodni szczepią.Tylko dziwne bo akurat w tym czasie małemu objawiła sie alergia.moim zdaniem warto szczepić dzieci a zwłaszcza na tą szczepionke chłopców

reklama
Necia ja nie słyszałam nic złego o tych szczepionkach, zaszczepiłam małą i żadnych skutków ubocznych nie było... nie wiem, Ogólnie do wszystkich szczepionek jestem nastawiona negatywnie i dlatego nie biorę żadnych dodatkowych.

moje dziecko zasnęło w samochodzie jak wracaliśmy od rodziców 0 18.30 i śpi... i nie wiem czy na noc???????

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry