reklama

Mazurskie mamy !!!

reklama
Witajcie Dziewczyny:) Mój Adaś dziś miał szczepienie i przeżywam teraz ale był bardzo dzielny !!! Mama nadzieję że tą szczepionkę zniesie dobrze!!! Okazało się też że i Pawełka czeka teraz szczepienie a byłam przekonana że w 6 r.ż. tylko jak zadzwoniłam do sanepidu to się okazało że oni zupełnie inaczej liczą lata i dla nich właśnie teraz jest 6 r.ż no i we wtorek szczepienie ;( ach
A co do ząbków Adasia to odkryłam jeszcze jednego :) także jest ich już 8 i chyba szykują się kolejne w przeciągu kilku dni! Wszystko naraz bidulek mój kochany !!!
Buziaki dla Wszystkich Mam przesyłam!

Witajcie!!
Ja dzisiaj szczęśliwa, bo wyspana hehehe
Chociaż popołudniu moje szczęście legnie w gruzach, jak trzeba będzie posprzątać, bo w d. pokoju mają nam parapet wstawiać i będą musieli kawałek ściany skuć :wściekła/y: i znowu bałaganu trochę...

Ja zaraz zbieram maluchy <tzn jak się ogarniemy> i idziemy do sklepu, coś jedzonka mało w lodówce... Zupki mi z wczoraj zostało...ale makaronu też nie mam już brrr

Necia ja też myślałam, że kolejne szczepienie dopiero w wieku 6 lat... Teraz jakoś tak dziwnie te lata liczą :eek: Aż zazdroszczę wam takiego ząbkowania!! Ja z Jakubkiem nie miałam problemów...ząbki wychodziły i już... Czasem chwilkę pomarudził i nie miał apetytu... A Maja przechodzi dużo gorzej. Pomimo, ze ma dwa zęby dopiero już dały nam w kość górne jedynki, które na samym wybiciu się zatrzymały i strasznie męczą :no:

A teraz zapraszam na kawkę...która ma chęci?!

EDIT:

My już po spacerku... Kupiłam truskaweczki...świeżutkie. A te wczorajsze zrobię ze śmietanką :D
Majuśka pije w łóżeczku mleczko i pewnie zaraz przyśnie troszkę, bo zmęczona, Jakubek ogląda jakiś film dla dzieci... A ja ogarnę kuchnię i mam relaksik :D

Ostatnia edycja:
Witajcie:)
Marta u nas tak wesoło nie jest z tym ząbkowaniem bo Adaś się męczy i przeżywa to głównie w nocy :(
My właśnie wróciliśmy z badań Pawełkowi pobierali krew był baaaaaaaardzo dzielny a baba była tragiczna nie dość że każdą osobę trzymała po 10 czasem 15 minut to jak na nas trafiło to musiała coś sknocić . Pobrała mu z rączki a on nawet nie zapłakał po chwili już chcemy wychodzić a ona roztrzęsiona że jeszcze nie pobrała do jednej próbówki krwi.:wściekła/y:o czym ona myśli wściekłam się i mówię że może wystarczy może sobie jakoś poradzą z tym co mu upuścili ale nie i Pawełek musiał drugą rączkę dać . Jestem z niego taka dumna ! A babce dałam do słuchu:wściekła/y:

Necia ale dzielny chłopczyk z Pawełka!! Brawo mamusia masz już prawdziwego mężczyznę w domku!! A co do ząbkowania, to widzę nocki u was nienajlepsze...ale jeszcze trochę i będzie koniec... U nas Jakubek pełen pakiet ząbków miał około 2 roku życia.
U mnie była koleżanka na kawce. Mąż na obiedzie też był...
Teraz znowu sami jesteśmy. Dzieci się pięknie razem bawią... Ja musiałabym poodkurzać. A tak nawiasem mówiąc kupiliśmy ostatnio nowy odkurzacz i jakby któraś z was zmieniała bardzo polecam zelmer aquario z filtrem wodnym... Cały bród zostaje w wodzie i żaden kurz nie ucieka na zewnątrz ;)

Marylka ma 11 ząbków.... i kolejne idą ech. katar, kaszel i wyje. mama i mama całymi dniami:( MASAKRA. ja rozumiem, że źle się czuje, ale niech ona zrozumie mnie hehe że mi głowa pęka od tego:)

Ja natomiast NIE POLECAM Zelmera na filtry!! :)
Odkurzacz chętnie bym zmieniła, ale jak stary dobry to po co;)

Bietka mówimy o tym samym odkurzaczu? Ten ma filtr wodny <wlewa sie wodę> i filtr hepa gdy chce się odkurzać z workiem... Biedna Marylka...ale już bliżej końca ząbkowania...jeszcze 7 sztuk ;)

reklama
Taaa jak nie oszalejemy obie do czasu wyjścia tej reszty zębów to będzie cud.
Moje dziecko jest ostatnio niemożlwie:(
Nie Marta, nasz ma suchy pojemnik na śmieci. bez wody. I filtry się strasznie zapychają szybko

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry