Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Notka: This feature may not be available in some browsers.
Bylasiu, ostatnio widziałam sinlac w Lidlu za 19,90wiem że jest drogi... Chciałam kupić, ale w sumie skoro Ania nie ma alergii to nie jest to konieczne - a zwykłe kaszki są tańsze...
Ponoc tez moze to byc wiecej niz 100ml pokarmu,jesli dziecko zjada wiecej,moze byc wiecej

dosypywałam młodej do wieczornego karmienia kaszę glutenową
i tak już przez tydzień
w sobotę na obiad naszykowałam słoiczek bobovity i tak w połowie karmienia patrzę a to z glutenem
Majcia zjadła pół słoiczka, drugie pół dałam jej wczoraj
i teraz nie wiem jak dawkować gluten do wieczornej kaszki
ladnie posta mi wcieloMadbebe teraz to mi namieszałs w głowie he he he... ja zajrzałam jeszcze raz do swojego poradnika i tam jest napisane o tej gotowej kaszczy manny z Bobovity, że własnie te 2-3 gramy produktu glutenowego odpowiada 2. płaskim łyżeczkom tejże kaszy (suchej a nie ugotowanej)... Czyli te 2 łyżeczki rozrabiam z wodą (bo ona jest bez gotowania)i to co wyjdzie dodaję do obiadku... ja tak to rozumię...
Swoja drogą, ten schemat sprzed 4 lat był mniej skomplikowany...
Roksi ja myslę, że skoro mała zjadła na obiad ten gluten to na kolacje już jej nie dawaj. Jeśłi nie masz glutenu w obiadku to rób do kaszki tak jak dawałaś
Słuchajcie czy ja to dobrze rozumię? Czy to chodzi o to, żeby dziecko zjadło te 2-3 gramy tego glutenu? Czy raczej chodzi o zawartośc glutenu w posiłku, bo w końcu podają te 2-3g na 100 ml... Czyli na mój chłopski rozumek, jeśli mam danie 200 ml, to powinnam dosypać 4-6g produktu glutenowego, tak czy nie?
Bo gdyby chodziło o to, żeby dziecko zjadało 2-3 g produktu glutenowego to chyba nie podawali by tego w przeliczeniu na coś...
Po dwóch m-cach ekspozycji na gluten 2-3 g, mamy zwiększyć zawartośc tego glutenu w posiłku do 6gram, ale cały czas jest podane, że na 100 ml...
Wiecie o co mi chodzi?

Z tym przelicznikiem jesli chodzi o kaszke,to prawda.U nas nie moge dostac kaszki z glutenem,stad zdana jestem na zwykla manne