reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Menu naszych dzieci :)

reklama
Czy kaszkę manną mam dosypać np do marchewki? Tego nie trzeba ugotować? Zielona jestem, nie znoszę kaszy :-p

Iza kasze manne trzeba ugotować , 100ml wody jedna łyżka kaszy. Widziałam gotowe słoiczki marchewka z kaszą manną , chyba na łatwizne pójde ale one od 5 mca chyba były.:-)

No ale dzieci karmione piersią mają dostać gluten w 5 miesiącu, więc można podać ugotowaną kaszkę wymieszaną ze swoim mlekiem podgrzanym :tak::tak: (2-3g w 100ml)
Izaa nie musisz jeszcze wprowadzać obiadków ;-)

Moja Ania to aż nieruchomieje jak widzi że coś jemy :-D:-D
Ostatnio M próbował zjeść obiad z nią na kolanach i za każdym razem jak nabierał coś na widelec i podnosił do góry ona otwierała dziuba jak stara :-D:-D:-D
Czytałam że jest to jedna z oznak gotowości dziecka do rozszerzania diety, akurat od przyszłego tygodnia ruszamy z kaszką manną... :tak:

I mam pytanie - można jej trochę więcej ugotować żeby zostało na dwa dni na przykład, czy codziennie trzeba gotować tę odrobinkę??? :eek:

Ostatnia edycja:
Amelkowa, z kaszką manną na mleku to bym się bała na dwa dni ją gotować, ale z warzywkiem myślę, że na dwa dni można.

Wczoraj kupiłam Julce herbatke malina z dziką różą od 4 mca , dziś troche dałam i bardzo jej smakowała.:-) Dziś podam troszke jabłuszka z gruszką.:tak:
Dziewczyny wy te kaszki robicie gęste, czy pierwszą to rzadką zrobić , i dzieci je z butelki jedzą czy łyżeczką z miseczki? Przez smoczek 3 z Aventu przeleci, mam też ten trójprzepływowy ale jeszcze go nie otwierałąm.?

Ja kaszkę robię butelkową na kolację im. Szczególnie, że są na tyle po kąpieli padnięci, że za chiny ludowe bym im nie wcisnęła nic łyżeczką.

dentico29- ja daje Asi do mleka w butelce i spokojnie tym trojprzeplywoym leci, a ja wczoraj dałam Asi łyżeczką kaszkę jabłkową i tez smakowała:tak:.Tak jak Gemeleo- po kąpieli to często juz na śpiocha

reklama
Do góry