reklama

MENU naszych marcowych pociech

• Starter tematu Starter tematu Melanie
  • Rozpoczęty Rozpoczęty
reklama
Potrafi tak chlusnąć, że jak trzymam ją na ramieniu to po pieluszce leci aż na podłogę...wczoraj zdarzyło nam się to kilka razy :-(
I odbicie nic nie daje :no: Najpierw odbije jej się a kilka sekund później leci mleko, nawet po kilka razy.
Szkoda mi jej :-(
U nas było dokładnie tak samo przed wprowadzeniem Omneo i zagęszczacza. Czasem miałam wrażenie, że zwrócił wszystko, co zjadł...

Zgadzam się, że karmienie piersią jest super wygodne, dlatego strasznie mi żal :-(. Ale jak dziecko się szarpie i ryczy przy piersi, a potem jeszcze zwraca wszystko co zjadło, to można popaść we frustrację. Już wolę się bawić w podgrzewanie, mysie i gotowanie butelek.

blueberry a możesz mi przypomnieć jaki zagęszczacz używasz, w jakich dawkach i jak często?

ja też zaczynam już się martwić tym ulewaniem...
w tym tygodniu kupuję podgrzewacz do butelek i zaczynam chyba jednak wprowadzać tę butlę, tylko skonsultuję jeszcze z pediatrą jakie mleko wprowadzić.

Agutku, ja stosuję Nutriton. To jest taka skrobia, taka sama jak dodają do mlek AR. Można dodawać do pokarmu (ja tak robię), albo podawać przed karmieniem w formie papki (tak nie próbowałam). To jest produkt firmy Nurticia, tej od bebika i bebilonu.

Dzięki.
Ja się właśnie naczytałam negatywów o Debridacie i zaczęłam się mocno zastanawiać czy nadal dziecku podawać.
Tym bardziej, że dalej ulewa :dry:

Agutek, jak myślę że jak malutka przybiera 200g tygodniowo, to nie ma co ją męczyć lekami.

Właśnie zjadłam kawałek tortu z masą czekoladową i orzechami, teściowa przyniosła z komunii swojego bratanka. Ciekawe czy małego wysypie...

Mam nadzieję, że nic małemu nie będzie...ponoć orzechy są bardzo mocno uczulające...Daj znać czy była jakaś reakcja.

reklama
U mnie po czekoladzie nic sie nie działo, ale to były wafelki w polewie...(mniam, mniam). A jecie juz coś z tych rzeczy zakazanych ...typu pomidorki :sorry2:?czy my nie mozemy takich rzeczy do końca karmienia?

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry