reklama

MENU naszych marcowych pociech

• Starter tematu Starter tematu Melanie
  • Rozpoczęty Rozpoczęty
Roksi - u nas też podobnie, idą najpierw obie piersi a potem butla, czasem dochodzi do 90 ml...zaczynam od 30 ml, jak jeszcze głodny to dorabiam po 30 ml. Ale nie poddaje się i nie zaczynam od razu od butli , jak juz ewidentnie wyssie piersi albo sie rzuca bardzo, wtedy biegne po butelke. :eek:
ja wprowadziłam butelkę raz dziennie ale już parę dni przed wprowadzeniem coś mała po jedzeniu denerwowała się:baffled: a od dzisiaj karmię ją z dwóch piersi i podaje jeszczę butelkę:tak: jutro idę do pediatry na ważenie

blueberry77 wiem że się nie najada bo jak ją odstawiam to płacze a zresztą piersi mam miękkie:-(

bo to jest tak Natalka śpi od 20 budzi się na karmienie ok 5 daje jej pierś później budzi się o 8 dostaje drugą dalej o 11 dostaje ta pierś z 5 rano a tam pustki nie napływa tak szybko pokarm:no:

ja Natalka zaczeła przesypiać noce to z piersi mleko tryskało w nocy aż miałam mokrą koszulę tak było przez 2 dni, później laktacja się unormowała i nie maiałam takiego nawału:no: a wczoraj moja córka obudziła się o 2 w nocy głodna a tu pustki:szok: coś tam wyciągneła ale nie za dużo:no:

reklama
Hm... Roksi, to ja nie wiem co Ci poradzić. Nie ma na to chyba reguły, bo ja w dzień nie karmię piersią i ściągam pokarm tylko raz dziennie ostatnio, bo nienawidzę tego robić, a w nocy karmię i pokarmu raczej nie brakuje bo aż cieknie.

Hm... Roksi, to ja nie wiem co Ci poradzić. Nie ma na to chyba reguły, bo ja w dzień nie karmię piersią i ściągam pokarm tylko raz dziennie ostatnio, bo nienawidzę tego robić, a w nocy karmię i pokarmu raczej nie brakuje bo aż cieknie.
wczoraj jak położyłam małą spać wypiłam herbatkę na laktacje i herbatę z mlekiem (fujjjjjjj) Natalka wstała o 6 piersi pełne mleka:-) dałam jej jedną wypiła wszystko:tak: natępna pójdzie ok 9 gorzej ędzie z tą o 12:baffled:
zobaczymy może uda mi się jeszcze produkować tyle pokarmu co wcześniej:-)

roksi jak nie lubisz bawarki to nie zmuszaj się do jej picia - ponoć to wcale nieprawda, że poprawia laktację, a słyszałam, że faktycznie okropna w smaku ;-)

Czy jeszcze komuś dzidzia przesypia juz noc, czy tylko Roksi ma to szczęscie? U mnie tak jak na poczatku, Borys sie budzi co 3 - 4 godziny, chociaż mama z chęcią by dłuzej pospała :-p

Wiktoria budzi się raz w nocy koło 3-4 a potem do 8, więc wmiarę się wysypiam:-):-):-) ale brakuje mi tych nocy kiedy się spało bez budzenia:-(

kamilas u nas jeszcze nie było nigdy całej nocy przespanej - najpóźniej na jedzenie obudziła się o 4.30, ale to naprawdę był jakiś wielki wyjątek :dry:
najczęściej karmienie jest koło 2-3 i 5-6, ale zdarza się również koło 1 i koło 4...wszystko zależy o której mała zaśnie i na jakim etapie "najedzenia" ;-)

Karol na ogół się budzi koło 1 i koło 4, a potem już co 2 godziny tak długo aż nie wstanę i nie zrobię mu flachy. Mam wrażenie, że się nie najada do pełna, tylko zaspokaja pierwszy głód, a potem już mu się nie chce doić piersi i albo zasypia, albo zaczyna się "złościć" na cycka. A że ja rano lubię pospać, to męczymy się tak nieraz do 10-tej :-).

reklama
jak Wam dobrze! Wojtek spi do 2/3 a potem budzenie jak mu się podoba.. generalnie co 2 h. A dzisiaj to wstalismy o 4.30:(( i od rana płacz. Jest cudownie;)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry