reklama

MENU naszych marcowych pociech

• Starter tematu Starter tematu Melanie
  • Rozpoczęty Rozpoczęty
Agutek, ja mam butelkę Canpola i smoczek nr 2 (slow) i do herbatki i do mleczka :tak: Smoczek nr 1 (mini) wogóle nie był używany, bo małemu nic przez niego nie leciało. Bałam się trochę z tą dwójką, żeby za dużo nie leciało i żeby się nie zadławił, ale nie było problemu :happy:

reklama
dziewczyny z jakich butelek karmicie i jakie nr smoczków macie?
kurka moja nic nie wypiła z butli...ale mam wrażenie, że mleko za gęste było i nie dało rady przelecieć przez dziurkę :dry:

Agutek ja mam butelkę AVENTu 125ml ze smoczkiem "1" i na razie nie ma problemu z piciem jeśli zachodzi taka potrzeba. Mam też butelkę 250ml z "2" ale kupiłam ją w promocji "na potem" ;-)

Dobra, spróbuję jeszcze podać jej mleko z Aventu ze smoczkiem 1, a w razie czego mąż kupił smoczek Aventu trójprzepływowy od 3 miesiąca. Niestety 2 nie było i trochę boję się tej 3, ale z drugiej strony za 3 tygodnie Tola przecież skończy 3 miesiące, więc może nie będzie jakby co za mocno jej leciało?

Znowu ją dostawiłam do piersi, chwilę pojadła a potem 20 minut płaczu.
Nie wiem co jej dolega. Jak nosiłam ją to jeszcze w miarę się uspokajała, a jak tylko siadłam - płacz.

Mąż kupił już też NAN HA. Jak nie będzie chciała tego AR to spróbujemy z tym.

Ale co jej może nie pasować w tym moim mleczku? Tak się zajadała, ładnie przybierała i nagle coś się stało :-(

Wiecie, jak podałam jej tę pierwszą butlę to się poryczałam. Nie myślałam, że tak zareaguję, bo zawsze twierdziłam i nawet nadal twierdzę, że nieważne jak się karmi, ważne że się karmi dziecko. A jednak hormony zadziałały i smutno mi się zrobiło. A jeszcze jak widzę, że ona się denerwuje teraz przy piersi to już w ogóle coś czuję, że będziemy ostrą walkę toczyć :-(

W sumie do zwykłego mleka już teraz też. Chcę zmienić mleko na Bebilon i zaczęłam podawać go w nocy bez zagęszczacza, w dzień jeszcze podaję Omneo, albo moje mleko z Nutritonem, a docelowo chcę dawać Bebilon z Nutritonem.

Agutek, czy Twoja córka też ulewa tak długo po jedzeniu? Mojemu nawet tuż przed następnym jedzeniem potrafi się jeszcze ulać ...:-(. Czasem jakby sama woda wylatuje. Mam wrażenie, że się pogorszyło ostatnio.

Znowu ją dostawiłam do piersi, chwilę pojadła a potem 20 minut płaczu.
Nie wiem co jej dolega. Jak nosiłam ją to jeszcze w miarę się uspokajała, a jak tylko siadłam - płacz.

A w czasie jedzenia też się denerwuje? Może jej za szybko mleko wypływa?

Ja też ryczałam jak dawałam pierwszą butelkę z moim mlekiem odciągniętym, a było to w pierwszym tygodniu życia mojego dziecka. Później już było łatwiej :-).

Ostatecznie nie dostała mieszanki. Po kąpieli uspokoiła się i zjadła mleka z piersi, choć wcale nie dużo, ale zasnęła.

Agutek, czy Twoja córka też ulewa tak długo po jedzeniu? Mojemu nawet tuż przed następnym jedzeniem potrafi się jeszcze ulać ...:-(. Czasem jakby sama woda wylatuje. Mam wrażenie, że się pogorszyło ostatnio.

U nas jest to samo. Czasami to jej się kilka razy odbija, np.1,5h po jedzeniu i zaraz potem jest "chlup" :baffled:

A w czasie jedzenia też się denerwuje? Może jej za szybko mleko wypływa?

Ja też ryczałam jak dawałam pierwszą butelkę z moim mlekiem odciągniętym, a było to w pierwszym tygodniu życia mojego dziecka. Później już było łatwiej :-).

Tak, właśnie zaczynała ryczeć podczas jedzenia :sick:
Mam nadzieję, że ja też się przyzwyczaję ;-)
Od dzisiaj miała dostawać 1 butlę, a ostatecznie wyszło, że nie dostała wcale, bo jakoś nic nie wypiła :dry:

Ja tak na szczęście nie przeżywałam podawania butli, najważniejsze, żeby się dziecko najadało :tak: Natomiast wiem już, że będzie mi brakowało tego cyckowania... Smutno mi się wczoraj zrobiło, jak pomyślałam o tym, że Piotruś rośnie i niedługo już nie będzie tak słodko ciumkał..

Wiecie, kompletnie się nie znam na tych mlekach.. Wydaje mi się, że Piotrusia boli brzuch po tym Bebiko, i że przez nie nie może kupki zrobić.. Chciałabym zmienić na inne, ale nie wiem, na jakie.. Doradźcie mi coś, proszę..

reklama
malaga być może, że to wina mleka....
-Bebiko niby bardzo polecane
-Enfamil polecał mi neonatolog ze szpitala i aptekarka
-Bebilon to mleko tego samego producenta co Bebiko, ale nie wiem nic więcej
-NAN ponoć najczęściej w szpitalach jest podawany

dobór mleka chyba musi niestety polegać na metodzie prób i błędów...nie ma pewnie jednej recepty jakie mleko któremu dziecku podać od razu aby był pełen sukces....niestety...

a co do sterylizacji to niby powinno się to robić za każdym razem, ale moim skromnym zdaniem to chyba troszkę przesada....i tak wkoło pełno bakterii...dzieci dotykają łapkami a potem pchają je do buzi...ale może nie mam racji...ja tam przelewałam teraz wrzątkiem ...

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry