reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

MENU naszych marcowych pociech

A mój leniuszek nie chce jedzonka w kawałeczkach, tylko papkę, krztusi mi sie i dławi, no i podaje nadal papkę:no:, chociaz wiem, że powinnam wprowadzić już posiekane jedzonko:-(.
Ale odruch gryzienia ma, bo jak na kolację podaje mu kaszke Hippa z płatkami zbóż, to rusza szczęką i mieli dziąsełkami ostro:tak:, a obiadku nie chce:-(.

Dlatego Piotruś je zupkę- papkę z mixu warzywnego: marchew, pietruszka, seler, kalrepka, kalfior, por, czasmi buraczek, ziemniaczki, no i mięsko:-)

reklama
Mój mąż się dzisiaj pomylił i wsypał do mleka 3 pełne miarki glutenu :szok::angry::wściekła/y::crazy:
Mam nadzieję, że nic złego się nie stanie, bo już wczoraj córcia miała jakieś problemy żołądkowe i strasznie kupkała, jakby rozwolnienie miała i do tego okropnie się odparzyła, że na noc jechałam jeszcze do apteki po tormentiol :dry:

moja córcia też ostatni się bardzo odparzyła:-( w sumie to nie wiem od czego:confused: ale wysmarowałam małej dupcie sudocremem i przeszło:tak:

moja córcia też ostatni się bardzo odparzyła:-( w sumie to nie wiem od czego:confused: ale wysmarowałam małej dupcie sudocremem i przeszło:tak:

U mnie na odparzenia też pomógł sudocrem. Wyczytałam też na tym forum, że mamy stosują mączkę ziemniaczaną. Też tego wypróbowałam i właśnie razem z sudocremem szybko pomogło.

Ja wczoraj cały dzień sudocremem smarowałam i nie pomógł. A zastosowany na noc torementiol widzę przyniósł rezultaty bo rano odparzenie było już delikatniejesze :tak:

kilka dni temu przez przypadek kupiłam zupkę bobvita od 8 mca krpuniczek z cieleciną, a dawałam mu wcześniej z ryżem i cielęciną, a że Ignać wczoraj skończył 8 mcy to postanowiłam spróbować. no i miał straszne wzdęcia:szok: chyba po tej kaszy, w nocy też spał niespokojnie. potem dawałam mu przez 2dni danie zrobione w domu z dyni marchewki ziemniaka i zółtka z małsem - było w porządku, więc u nas chyba jeszcze za wcześnie za kaszę jęczmienną, ale zwykłą kaszę manne daje po pół łyżeczki do zupy i nic mu nie jest.

Mam jeszcze pytanie czy spotkałyście gdzieś biszkopty lub sucharki dla dzieci z Hipp?? bo w gazetach reklamują, a podobno można dawać już od 7 mca, ale nie pamiętam. Jak pisałam do Hipp to odpisali że wypuścili serię próbną i na pewno były w Auchanie. Ktoś widział? Bo mam daleko i na darmo nie chce mi isę jechać, a podobno są rewelacyjne i nie mają cukru za dużo

kilka dni temu przez przypadek kupiłam zupkę bobvita od 8 mca krpuniczek z cieleciną, a dawałam mu wcześniej z ryżem i cielęciną, a że Ignać wczoraj skończył 8 mcy to postanowiłam spróbować. no i miał straszne wzdęcia:szok: chyba po tej kaszy, w nocy też spał niespokojnie. potem dawałam mu przez 2dni danie zrobione w domu z dyni marchewki ziemniaka i zółtka z małsem - było w porządku, więc u nas chyba jeszcze za wcześnie za kaszę jęczmienną, ale zwykłą kaszę manne daje po pół łyżeczki do zupy i nic mu nie jest.

Amelia je ta zupke od dwóch tygodni i nic jej nie dolega, może nastepnym razem spróbuj maleństwu dać połowe, a jak nic nie bedzie to na drugi dzień drugą polowę.

Dzisiaj kupiłam ryżowe puree Misiowy Ogródek ziemniak i dynia. Wcześniej Magda nie chciała jeść żadnych kaszek na gęsto a to jej bardzo smakowało. Polecam.

mam pytanko:confused: :confused: :confused: :confused::confused: :confused::confused:
jak wprowadzałyście do diety gluten to do kaszki ryżowej dodawałyście kaszkę np mannę. tak? jaką kaszkę kupiłyście bo ja w sklepach widze tylko kaszki przenne i mannę ale już razem z mnekiem i one są od 9 miesiąca :baffled:
ja jeszcze Laurce nie dawałam żadnego produktu zbożowego :no: (podjada tylko bułki na śniadanko :zawstydzona/y::-p)

na odparzenia the best jest tormentiol!!:tak::tak:
Używamy też sudocrem i linomag ale jeśli zaczyna sie coś dziać raczej nie pomagają
mączka ziemniaczana też jest dobra :tak:

reklama
Do góry