reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

MENU naszych marcowych pociech

dzięki za tyle przepisów!

ewa - w takim razie wy jecie pewnei same zdrowe rzeczy:tak:, masz czas codziennie gotować? bo u nas różnie, zdarza się, że jemy jakieś odgrzewane resztki, żur z torebki, gotowy sos do spaghetti:zawstydzona/y:więc tego Zosi nie dam.
Na razie radzę sobie tak, że gotuję raz w tygodniu 3/4 porcje a resztę je słoiczki. Nawet mi to odpowiada bo nie mam np, cielęciny, jagnieciny itp. tylko drób.

W tym tyg serwuję: tilapia pieczona w folii z masłem i koperkiem i do tego duszona marchewka, tu akurat myślę,że to obiad dla całej rodzinki:tak:

reklama
madzik ja gotuję zupkę warzywną z mięsem i obowiązkowo zmielona, bo w kawałkach nie chce jeść, a potrafi, bo ode mnie z talerza zjada kawałki ziemniaczka, kalafiorka.

a zupkę gotuję co drugi dzień, zmieniam proporcje warzyw, raz wiecej kalafiora, raz więcej kalarepki

no i znowu Piotrus akceptuje moje zupki, dzis zjadł z apetytem całą porcje:-)

Hej napiszcie proszę jakie warzywka dodajecie do zupek?
Jak się kiedyś skuszę znowu na ugotowanie to może wykorzystam wasze propozycje ;-) Ja do tej pory dawałam tylko ziemniaki, kalafiora, marchewkę, pietruszkę, seler i buraczki.

Hej napiszcie proszę jakie warzywka dodajecie do zupek?
Jak się kiedyś skuszę znowu na ugotowanie to może wykorzystam wasze propozycje ;-) Ja do tej pory dawałam tylko ziemniaki, kalafiora, marchewkę, pietruszkę, seler i buraczki.
Ja ostatnio wykorzystuję mrożonki, bo podobno w zimie są zdrowsze. Np. bukiet warzyw wiosenny :-). Biorę szklankę mrożonki, do tego obieram ziemniaka, wrzucam porcję mięska i już. Właściwie wszystko Karol je, nawet paprykę :tak:.

Dzisiaj kupiliśmy parowar :-).

Ja do tej pory dawałam tylko ziemniaki, kalafiora, marchewkę, pietruszkę, seler i buraczki.
Może na razie odstaw selera i pietruszkę, mają "ostry" smak i sporo dzieci nie lubi ich. My dajemy: ziemniak, marchewka/ dynia, brokuł, burak (czasem). Następnym razem chcę dorzucić brukselkę albo kalafiora. My musimy powolutku wszystko wprowadzać :-( Dla urozmaicenia dodaję ryż/ kaszę jaglaną/ kaszkę kus kus i mięsko z królika cielęciny i natkę pietruszki czasami. Może spróbuj zacząć od kilku warzyw, może Malutka któregoś z nich nie lubić i dlatego nie chce jeść. Powodzenia ;-)

Fajnie to wygląda :tak:
A duże to jest? Bo na zdjęciach tak wygląda. Fajnie by było mieć takie coś, tylko czy ja bym to wykorzystała? ;-)

reklama
Ja miałam kupić parowar ale miałam wątpliwość czy będę go używała, kupiła mama :-) bo twierdziła, że będzie używała (jakoś jej to nie wychodzi, bo trzeba sporo rozkładać, składać i jakoś chyba nie ma weny). No więc pożyczyłam od niej jak karmiłam, pobawiłam się parę dni i jak dla mnie za dużo zachodu przy tym ale jak ktoś ma silną wolę i dużo miejsca to może i fajne.

Do góry