reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Mleko, papki i kanapki, czyli nowe pokarmy w diecie maluszkow :-)

W przedszkolu u mojej siostrzenicy prawie wszystkie dzieci miały jakieś pasożyty. Albo gliste,albo owsiki albo jeszcze coś innego. Strasznie ciężko się tego pozbyć i czesto nawet trudno wykryć w badaniu. Wlasnie z piaskownicy dzieci biorą takie niespodzianki.

reklama
moja lekarka powiedziała,że najpierw mam podawać owoce, potem warzywka, soki i deserki, kleik jeśli dziecko przesypia ładnie noc nie jest konieczny, kaszka z rana-czyli wychodzi 3x mleko, 1x kaszka,1x deserek :tak: poza tym mówiła,że mam dawać to wszystko łyżeczką bo ją łatwiej domyć niż butelkę ;-) nawet herbatki :szok:
w kwestii glutenu-mamy podawać pół łyżeczki kaszki glutenowej do tej bezglutenowej, ale dopiero po 5 miesiącu :sorry2:

moja lekarka powiedziała,że najpierw mam podawać owoce, potem warzywka, soki i deserki, kleik jeśli dziecko przesypia ładnie noc nie jest konieczny, kaszka z rana-czyli wychodzi 3x mleko, 1x kaszka,1x deserek :tak: poza tym mówiła,że mam dawać to wszystko łyżeczką bo ją łatwiej domyć niż butelkę ;-) nawet herbatki :szok:
w kwestii glutenu-mamy podawać pół łyżeczki kaszki glutenowej do tej bezglutenowej, ale dopiero po 5 miesiącu :sorry2:

czyli 5 posiłków, czy jeszcze zupka do tego? my do tej pory przeciery miałyśmy miedzy posiłkami po troszkę ale chce już wprowadzić zamiast mleczka, a za chwile zamówię kaszki;) tylko Ada je 6 razy na dobe

Stokrotka wiesz fajny podzial :) a mi z kolei mowiono ze najpierw warzywka a pozniej deserki owoce soczki itp.

u nas gruszka nie uczula hurra :)

takze jutro jedziem dalej i zaopatrze sie w kleik moze Oli w koncu przespi noc...:cool2:

martusia- u nas kleik nic nie zmienił, ale trzeba próbować :-)

Kacper uwielbia gotowaną gruszkę- aż się trzęsie tak chce szybko dostawać kolejne łyżeczki.

reklama
Do góry