reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Mleko, papki i kanapki :)

wczoraj bylam w sklepie i widzialam http://bi.gazeta.pl/im/2/5090/z5090172X.jpg moze któraś mama podaje ? i co o tym sadzicie?

a i wczoraj kupilam herbatkę Hippa granulowana jabłko z melisa mały wypija ze świst tak mu ona smakuje :) a podawałam sok jabłkowy dla dzieci ten to nei chcial

Ja podaje ta oraz dynie. U nas to robi za obiadek, bo po chorobie dopiero teraz zaczynam wprowadzanie warzywek i owocow. Bardzo malej smakuja obie.

reklama
kasiu ja tez teraz mam ta herbatke i mala bardzo ja lubi.... a ta kaszka fajny pomysl, kupilabym ale nie widzialam tu takiej.... ja dzis bede probowac marchewke z ziemniaczkeim, sama jak najbardziej smakowala :-)
a na sniadanko kaszka z jablkiem bedzie, mam bananowa, ale mam wrazenie, ze nie bardzo jej smakowala, wiec kupilam ta i bede dzis probowac

kasiu ja tez teraz mam ta herbatke i mala bardzo ja lubi.... a ta kaszka fajny pomysl, kupilabym ale nie widzialam tu takiej.... ja dzis bede probowac marchewke z ziemniaczkeim, sama jak najbardziej smakowala :-)
a na sniadanko kaszka z jablkiem bedzie, mam bananowa, ale mam wrazenie, ze nie bardzo jej smakowala, wiec kupilam ta i bede dzis probowac
ja widzialam jeszcze ze szpinakiem z dynia ... :) no ciekawe ciekawe ...

Ja zrobilam dzis z Okazji 5 miesiecy marchewke z ziemniaczkiem jak wstanie Igorek to go nakarmię :) ciekawe czy posmakuje? dla mnie dobra :)

No i marchewka zjedzona :-):-) Na poczatku miała bardzo zdziwiona minke a pozniej jadla ze smakiem :-)

Teraz pytanie: jutro tez mam podac?? Czy odczekac troche czasu zeby zobaczyc reakcje? :confused::confused: Po jakim czasie podac inne danie- np. jabłko. Podawac jablko i marchewke tego samego dnia czy raz to raz to :confused::confused::confused::confused::confused::confused:

Ja też Ilono nie wiem jak to wszystko ogarnąć.
Dawałam przez 7dni codziennie troszke 1/3 marchewki i wydawało mi sie ze mały juz miał dosyć także nie bede mu codziennie dawać ale widze ze ok z nim.
Dziś jabłko dostał 2-3 łyżeczki.
Mam jeszcze dynie z ziemniakami i dzis mu zaserwuje.
Soku nie chciał jabłkowego pić.
Dam mu jabłkowo-marchewkowy, może polubi.\
Kupiłam dziś keiik kukurydziany ale już jutro mu dam.

Mały je co 3 godziny i niestety nie da sie przedłużyć tego czasu.
Jeśli między posiłkami dam mu 'słoiczek' to czy go czasami nie przejem?

Aaa i chciałam dodać ,że od apru dni mój bąbel ma drobne krostki na buzi na szyjce i za uszkami.
Mam nadzieje,że to tylko potówki.

Teraz pytanie: jutro tez mam podac?? Czy odczekac troche czasu zeby zobaczyc reakcje? :confused::confused: Po jakim czasie podac inne danie- np. jabłko. Podawac jablko i marchewke tego samego dnia czy raz to raz to :confused::confused::confused::confused::confused::confused:
Jak starszemu synkowi zaczelam wprowadzac owoce i warzywa(deserki) to dostawal np przez 3 dni marchewke, potem przez 3 dni jabuszko. Bo akurat sloiczek starczal na 3 dni na poczatku. Pozniej jak juz zjadal cala porcje to najczesciej dawal raz dziennie albo jablko, albo marchewke. na zmiane. I o ile dobrze pamietam, pozniej wychodzilo, ze oprocz mleka dostawal 1x dziennie kaszke na gesto(rano, lyzeczka), 1x dziennie deserek(jabuszko, marchew, gruszke itd) i 1x dziennie zupke lub geste warzywka...

reklama
Tak na razie podczytuje jak u Was wygląda z karmieniem i zaczynam sie bać jak ja to ogarne :) Na razie myślę o zakupie miseczki i łyżeczki :) jakie macie dla swoich smyków?

Do góry