cleo - no ja mysle ze ziemniaczek, marchewka i troche wody, zmiksowac i wystarczy, ja tez takie pierwsze zupki dawalam Zuzi, mozesz tez np marchewke i ryz ugotowany. pozniej mozesz tak jak Dziunka pisze brokula albo dynie, pietruszke (chociaz chyba ona jest alergizująca)
My tez powolutku zaczynamy wprowadzac nowe smaki. Jak skonczyl 5 miesiecy dalam mu marchewki 1/3 sloiczka, a dzis jabluszko, tez 1/3 sloiczka. Na noc do butelki z moim mleczkiem 1/2 lyzeczki kleiku ryzowego a do rączki chrupek kukurydziany. I musze powiedziec ze moj synek jest chyba juz gotowy do jedzenia innego niz mleczko bo bardzo sie cieszy na widok lyzeczki, jeszcze 2 tygodnie temu traktowal ja mniej wiecej tak jak grzechotke a teraz wpycha ja do buzi obiema rekami i caly jest rozpromieniony. A popluł sie, a jak sie smial.... och slodki to byl widok. Najwazniejsze ze smakowalo, teraz czekamy na kupke i jak bedzie ok to bedziemy tak dawac po troszeczku do konca 5 miesiaca zeby sobie poprobowal smakow a ja spokojnie sprawdze czy nie ma na to wszystko uczulenia