E
etna36
Gość
Mój już teraz nie tknie wody jak posmakowal soki i herbatki :-Jak nauczyłyście latorośle do picia wody/soków/herbaty?
Ja wprowadziłam juz stałe pokarmy ale młoda nie chce za chiny pic. Krzywi sie na smak wody/soków czy herbat... zawsze musi popić cyckiem, a chce ją tego oduczyc.
Jakie są ulubione smaki soków czy herbat waszych młodych?
Soki pije wszystkie tylko nie moga byc zozcienczone, herbatki: malina + dzika roza jest na topie, lubi tez jablko + melisa, koperkowa tylko po drugim spanku na spiocha (przemycam 100ml :-))
Zupka jarzynowa ma mleko, ale mysle ze to modyfikowane, malemu smakowalo i nic mu nie jest, ale ja co dwa dni daje nowe smaki, nie wiem moze za szybko, ale ja tam bym nie chciala caly tydzien jesc jednego obiadkua zdawalo mi sie,ze dziewczyny pisaly o mleku czy smietanie w zupkach ze sloiczka? od 4 mies?

.my od wczoraj jemy chrupki, wczoraj 3 i dzisiaj tez, ale po polowie juz mu zabieralam i dawalm nowa bo mialam strachaA myslisz , ze malemu moge takie chrupki jiuz kupic?

kaszki bezmleczne daja ci taką mozliwość ze wiesz jakie dalas mleczko no i ze mozesz zrobic ja na wodzie. Ja zaczynałam od 30ml na sniadanko, a teraz juz je 80/100ml gestej i do tego owoce ze sloiczka tak 1/2 bo pozniej daje jeszcze soczek i nie chce przesadzic z iloscia owocow. Z kaszka tez nie chce przesadzac bo na noc tez daje butle kaszki (to juz rytual, maly ciumka troche cyca i czeka az dostanie butle od taty z kaszka i ida spac) wiec na sniadanie robie kaszke na wodzie badz z jedna dwoma miarkami mleka. Dodam tylko ze kaszki mam bezsmakowe ryzowe nestle. jak dodaje owoce to bez sensu kupowac smakowe kaszki.Cześć Dziewczyny!
Nie udzielam się zbytnio na tym forum, ale czasem czytam, bo też jestem listopadową mamusią
Mój syn jest cycowy i cały czas na cycu, ale od początku maja wprowadzam mu sukcesywnie nowe jedzonko - owoc raz dziennie i zupka, na razie ze słoiczków. Chciałabym dodać trzeci posiłek - kaszkę. I tu moje pytanie - czy mogę mu podać kaszkę mleczno-ryżową? Średnio mi się uśmiecha ściąganie mleka do kaszki bezmlecznej bo nie znoszę ściągać mleka, więc zastanawiam się czy mogę dac od razu kaszkę mleczną np. Nestle i przygotowac ją na wodzie i dać małemu. Do tej pory nie wykazywał oznak alergii na nabiał który ja jadlam, a te kaszki są na mleku modyfikowanym, prawda? Ciekawe tylko czy na mleku modyfikowanym następnym po 6 mies.?
Czy któraś z Was podaje takie kaszki i z jakiej firmy?
Będę wdzięczna za odpowiedzi
Pozdrawiam
Zdjęcia świetne, podziwiam Cię za odwagę !!!!!!My dziś w menu miałyśmy standardowo ryż + chrupki i do tego nowość, kasza jaglana:-)
Kasza to strzał w dziesiątkę - mała ją uwielbia! Choć oczywiście chrupki i tak są górąRyżu dziś nie rozgotowałam, był bardziej sypki a i tak Joasia nie zakrztusiła się ani razu.
Do picia dostała najpierw sok marchwiowy ale tak się krzywiła i pluła nim, że odpuściłam i dałam jabłkowy. Tyle że boję się że po jabłkowym będzie miała coś z brzuszkiem, bo jak ja wypije to ma.. zobaczymy...
Zobacz załącznik 245653Zobacz załącznik 245654Zobacz załącznik 245655
Sluchajcie wgralam dwa filmy na yt a one sie przetwarzaja juz chyba z pol godziny i otworzyc nie chca. Potem skasowalam, wgralam na nowo i to samo... O co chodzi?
Ryżu dziś nie rozgotowałam, był bardziej sypki a i tak Joasia nie zakrztusiła się ani razu.