reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mleko, papki i kanapki :)

reklama

My tez uzywamy takich butelek od pierwszych dni :) sa szerokie...małemu pasują. Nie mial problemu z nimi najpierw z małymi 150 a teraz z 240 :). Innych nawet nie próbowałam

Co do apetytu Amelki..........nieźle, ma kobitka spust :-D:-D:szok: mój tyle pił nutramigenu..myslalam zeby kupic taka ponad 300 ml ale jak przeszedł na mleczko HA to zaczynał od 180 ml :confused: a teraz powoli 240 zaczyna mu brakować czasami. Co do butelek......gdy mojemu 270 ml zaczynało brakowac przed zmiana mleka zapatrywałam sie na te- 360 ml flache Nuby Butelka szeroka szyjka 360 ml KUBEK GRATIS (1298434197) - Aukcje internetowe Allegro

super, ze mu sie spodobała!! Ja też bardzo lubię te butelki. Kuba z nich pił. Chcesz do niej uszka?

Avetu widzialam 360
nie wyrazilam sie jasno... chodzilo mi o butle bez smoka tylko z dziubkiem ale nie bidon ze slomka bo na lezaco nie leci...kupilam dzis taka essentials Kids On The Go Big Chill | Tommee Tippee
a apetycik to ona ma bo ja jej jeszcze zageszczam to manna ale ona wszystko co mokre uwielbia :-)

Cleo , Kilolek , czy dobrze zrozumiałam : odstawiacie od cyca dzieciaczki? jak idzie?:tak:
trzymam kciuki
a umnie juz po sprawie :d poszło jak z płatka. Widocznie był gotowy

nie wyrazilam sie jasno... chodzilo mi o butle bez smoka tylko z dziubkiem ale nie bidon ze slomka bo na lezaco nie leci...kupilam dzis taka essentials Kids On The Go Big Chill | Tommee Tippee
a apetycik to ona ma bo ja jej jeszcze zageszczam to manna ale ona wszystko co mokre uwielbia :-)
aaa to przepraszam

My się dłuuugo jeszcze nie odstawimy, nawet widoku na to nie ma. Ale cyc w dzień dostaje w kryzysowych sytuacjach, jak się np mocno uderzy. Mała już walczy o swoje dobierając się do dekoltu :D Ale mi to nie przeszkadza w sumie dopóki ząbków nie zaciśnie ;) na szczęście rzadko je czuję.

Co do mleka to robię Asi 240 ml wody+8 łyżeczek mleka, wypija wszystko na dwa razy, w międzyczasie porządne dwa cycki ;)

Dziś dostała pierwszy raz żółty ser za namową Marty ;) trochę poskubała i chyba zasmakował. Za to nie chce nam mięsa jeść :(

mój tez mięsa nie ruszy. Sera z reszta też. Ale np bardzo chętnie zjada kaszę gryczaną z sosem od gulaszu (mięsem pluje)

Kilolek Dziunka a moze rozdrabniajcie mieso na bardzo małe kawałki, moja tez czasami jak dostaje za duży kawałek to wyciaga z buzi. Wiec staram sie tak je zatuszowac w zupce ze nawet nie wie ze je mieso hihihihih A próbowałyscie dać rybe??

reklama
Oj biedna Asia. Myślisz , ze ser? moze od tego przeziebienia?
Antek je serek żółty i nie ma problemu.
Kilolek to gratulacje!!!!:tak::tak:
Dziunka a moze Asia w wiekszym kawałku zje mieso . Ja mlodemu daje np.klopsika do reki. Tak najlepiej lubi

Do góry