reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

reklama
Polna, Lenka juz spi od godziny:-) Dzis padla szybciej ale zazwyczaj chodzi spac o 19. a na dwor to faktycznie chciala pojsc ale deszcz pada od 3 dni:-(

Ale z Ciebie szczesciara, Mi Ala chodzi spac kolo 21 ,jakos nie umie zasnac jak jest jasno :rofl2: a co do pogody to faktycznie jest przesrane z tymi dziecmi... Ala od rana czatowala pod rzwiami ale pod oknem bo chciala wyjsc na pole i wkoncu sie zlitowalam i poszlam z Nia o 16 na spacer a potem do siostry to poszalala z dziecmi :happy:

miskahxc o ktorej bedziesz jechac ?

No ja pojade dopiero za jakies 5-6 godzinek wiec bedziecie jush pewnie spaly:p ale napishe i sobie jutro przeczytacie jak ja bede spala :D:D

A tak prócz tego mam pytanie to mamusi zza granicy !
Jak to wygląda jak dzidzia się tam rodzi to ma dwa obywatelstwa ?! i czy państwo daje jakieś pieniądze ? bo się zastanawiam przy mojej nie za ciekawej sytuacji nad wszystkimi możliwymi drogami żeby trochę chociaż mi łatwiej było finansowo...
A gdzie bys chciala np. wyemigrowac ??;-):confused:
Yhym ...Nie ma dwoch obywatelstw, no chyba ze masz dziecko z obywatelem kraju do ktorego wyemigrowalas, to wtedy nadajesz dwa jak chcesz :tak:
jestes samotna matka czy mezatka ??
Jesli ciaza byla prowadzona przez midwife i masz karte ciazowa ze wszystkimi badaniami itp ze ciaza i porod w Uk sie odbyl to na koniec- midwife pomaga ci zebys dostala pieniazki, wypelnia ci i podpisuje sie pod dokumentami do benefitu ,samotne matki maja tutaj w uk duza pomoc od panstwa,i duzo przywileji:tak:
jezeli wezmiesz w Polsce becikowe to np, w anglii,szkocji...i z tego co sie orientuje (wszystkich krajach ktore sa w unii) juz nie wezmiesz od nich kasy, bo Oni kontaktuja sie pisemnie z Twoim krajem w ktorym rodzilas i dowiaduja sie ze zostalo ci wyplacone i ponownie nie wezmiesz tej samej kasy :no::wink:tak jak juz mowilam to wszystko zalezy od danej sytuacji w jakiej bedziesz sie znajdowac. pozdrawiam w razie pytan pomoge ;-)nawet mam stronke o tych benefitach :tak:;-)pozdrawiam

Napisał femme fatal
A tak prócz tego mam pytanie to mamusi zza granicy !
Jak to wygląda jak dzidzia się tam rodzi to ma dwa obywatelstwa ?! i czy państwo daje jakieś pieniądze ? bo się zastanawiam przy mojej nie za ciekawej sytuacji nad wszystkimi możliwymi drogami żeby trochę chociaż mi łatwiej było finansowo

...

Jesli mash jakie zapytania co do Usa to napish :) moj maly ma obywatelstwo tylko amerykanskie , benefity mozna zalatwic ale jak sie ma zla sytuacje finansowa sprawdzaja zarobki itd . tak jak u mnie to moze zalatwie sobie darmowe mleko dla malej wrazie W jakbym nie mogla karmic ! ( ale tylko dlatego ze szef mojego R wypisal mu lewe czeki na mniejsze pieniadze , czyli ze niby mniej zarabia )

Uhuhuhu mam nadzieję,że kolejna brzuchatka nam się nie wykula przed terminem. W każdym bądź razie trzymam kciuki za Snoopy ( kurczę Jej nick kojarzy mi się ze snoop dogiem heheh).A jak się obecnie czuje reszta ciężaróweczek???

Ja miałam skurcze przed porodem całą noc. I kiedy w końcu przeszły zasnęłam,a kiedy się obudziłam odeszły mi wody. Miałam takie dziwne uczucie coś jakbym niespodziewanie dostała miesiączkę. Tzn. ja kiedy np. szłam ulicą i dostawałam za wcześnie miesiączkę to czułam jak coś gorącego ze mnie wypływa i tak samo z wodami było a poza tym u mnie odpływały tak,że trochę upłynęło i pół godziny spokoju itd,a czop mi odpadł krótko po przeprowadzeniu lewatywy.

reklama
miskahxc ano trzeba sobie radzic :-D
Ala usnela wiec mam LUZIK :-)

Ja jak juz wspomnialam mialam przebijany pecherz to odrazu tez czop wylecial .. fajne gorace uczucie bylo :rofl2:

firanka a Twoja ksiezniczka juz spi ?

Do góry