reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

jak chcecie to mogę opisać swój poród

Pisz o czym chcesz kochana :)

Anetka kurcze bez obrazy ale duzo Ci zostalo :( Niewiem czy dobrze zrozumialam ale 20kg tak ? Wiesz co ja z cwiczeniami jestem daremna jak chodzilam do szkoly to mialam okres przez 10 miesiecy i malo kiedy cwiczylam ... Ale co jak co Basen to wspaniala srawa na to aby zrzucic kilogramy Moja siostra wazyla setke i w ciagu 3 miesiecy schudla ponad 30kg trzymajac sie diety i basenu :) Ja nie mam diety po prostu ograniczylam sobie rozne rzeczy ...
Jem 5 warzyw dziennnie 2 owoce nie pije gazowanego bo nadyma nie jem mrozonek bo to puste kalorie staram sie nie jesc owocow nie pic sokow z kartona bo tam mnostwo cukru Podjadam sobie orzeszki albo przykladowo kroje sobie marchewke jak na fryty i podgryzam Nie jem za duzo bialego pieczywa bo jedynie zakleja zalodek ... Wystarczy ze sobie cos ograniczysz Aby np nie jesc czegos za duzo czy w ogole wykluczyc cos :)) Cwiczyc czasem cwicze ale bardzo bola mnie kolana uda i kostki Miala wielkie obciazenie na nogi i teraz cierpie ... Ja np za dietami nie jestem zbytnio za Bo wiele osob sobie przeczyta ooo dieta kopenghadzka fajna jest i sobie ja stosuje a w ogole nie sa odpowiednie dla nich ... Najlepiej isc do dietetyka niech on zwazy zmierzy zwazy ile sie ma wody tluszczu w organizmie w jakim stopniu sie jest zdrowym i on pomaga dobrac zestaw jedzenia ktore beda odpowiednie :) Moja jedna z siostr sobie zrobila dietke kolezanka rowniez Siostra dosc ok ja przyjela a kolezanka schudla 3 kilo o ile dobrze i miala poczatki anemii .... Wszystko eba odpowiednio dobrac :)
Jak na na razie staram sie dalej ograniczac ale nie zawsze wychodzi mi to niestety :( Ale Tobie zycze wiary w siebie i zrzucenia kilosikow :))

Witam sie babki :))))))

reklama
kasie - no witamy witamy, opisuj smialo.

Madzik To ciekawe jak wyglada zwykła wizyta u gina na NFZ bo mam zamiar sie wybrać na zwykła wizyte hm i teraz sie zastanawiam czy

Ja akurat mialam takie dosiwadczenia, ze prywatnie babka mnie na odpierdziel robila wizyta 5 min i dowidzenia, a na nfz wizyta 30min minimum, wszystko tak dokladnie.. za kazdym razem usg :shocked2: naprawde trafilam na super ginekologa...

cześć laski.Witam po dłuższej nieobecności..Niestety nie jestem w stanie nadgonić wszystkich stron ale z tego co nadgoniłam to widzę żę mam tu bardzo dużo rówieśniczek :)( Ja też za kilka dni kończę 20tkę:)

Moja nieobecność wynikała z krótkiego pobytu w szpitalu.Ale wszystko jest ok:) Moje dzieciaczki rosną i rozwijają się dobrze...Już w brzuszku jeden od początku taki ruchliwy że jak oglądał lekarz na usg to chciało wsadzić nóżkę bo buźki:p he he No i taka wiadomość że jedno z moich aniołów jest synkiem:)))) A drugie narazie niespodzianką:)

A to taki słodki cytat:
"JA JAKO PIERWSZA
POD SERCEM CIĘ NOSZĘ
JA O TWOJE ZDROWIE PROSZĘ
JESTEM Z TOBĄ OD PIERWSZEGO GRAMA
TYŚ MOJE DZIECKO,
A JA TWOJA MAMA...."

Hej hej, spodziewasz sie blizniakow:shocked2: gratulacje. i to podwojne. jesli mozna spytac, ile masz lat?:confused:

hej. Jestem młoda mamusią. Moja maleńka córeczka 22 stycznia skończy cztery miesiące.....miewamy sie dobrze...pozdrawiamy wszystkie mamusie i kochane dzieciaczki :-)

Witamy! napisz cos wiecej o sobie :tak:

Witam mamuśki.
Ile mnie tu nie było :szok: widzę, że sporo nowych mamusiek dołączyło, połowy z Was nie znam :zawstydzona/y:
w ogóle ktoś mnie pamięta?

z góry przepraszam, że Was nie nadrobię, ale chyba rozumiecie, że to niemożliwe :-p spróbuję się wkręcić w wątek jeśli pozwolicie i wtedy się poudzielam :tak:

u nas wszystko ok. Zuzka ma już 8 miesięcy, rośnie jej pierwszy ząbek, siedzi, ale sama usiąść nie umie ( czy to powód do niepokoju jak ma już 8 miesięcy :confused: ), raczkuje, wstaje, chodzi dookoła łóżeczka i w ogóle jest słodka :-)
.. tyle, że nie przesypia nocy.. budzi się ok. 5 razy w nocy, bo chce sie napić.. i wydaje mi się, że to się chyba naprawde nigdy nie skończy... :dry:

Ja Cie pamietam :tak: co do siadania to nie chce zmylic ale brat mojego P zaczol siadac miedzy 8 a 9 mies.

Jutro powinnam jechać do szkoły, uczę się zaocznie w Pile, to jakieś 26 km od mojego miasta, ale kurcze chora jestem a poza tym ten śnieg:baffled: trochę się boję prowadzić, ale z drugiej strony nie wiem jeszcze nawet jakie mam tematy na prace kontrolne..:dry::wściekła/y:

Powiedz jeszcze, ze uczysz sie w nauce:confused:
Jesli tak to chodzimy do tej samej szkoly, tez ucze sie zaocznie.:tak:

Dzis robilam porzadek w szafie Damiana... matko, on z wszystkiego powyrastal:szok:
Ledwo wchodzi juz w 68...niebawem i po malu 74, a ja nie mam prawie wogole ubranek w dalszych rozmiarach :szok:

LENKA - hehe no ja tylko takie gry albo bijatyki :-p ja gorąco herosa III polecam :-) wałkuje tą grę chyba z 6 lat już :-p uwielbiam :-) i nie jest taka trudna cywilizacje też szybko załapałam więc spokojnie dasz radę ;-) a tej co napisałaś nie znam zaraz sobie w google wpiszę google wiedzą wszystko :-p :-D
No i współczuje z małym :baffled: Nina bezboleśnie ząbkowanie przechodziła więc nie pomogę :sorry2:

Widzę temat wagi wszystkie chcą zrzucić a ja przytyłam 11kg a spadło mi 12 prawie od razu :dry: a chciała żeby mi te 2-3kg zostały :dry:

EWI - need for speed też fajna gierka ;-)

ANETKA - witaj z powrotem :-) ja pamiętam :-)

MAMAOLA- aleks fajnie ale olek już nie :-p :-) Darek ładne imię :-)

Do mnie mama właśnie wpadła więc odezwę się później :-)

Ashera Widzę, że masz takiego samego wielkoludka jak ja:-D Ja w listopadzie kupowałam Kacprowi Kombinezon w rozmiarze 74 jak go włozył okazał sie za krótki poszłam wymienić na 80 to był w sam raz a teraz ma przykrótkie nogawki :dry: kombinuje tylko zeby obszedł w tym cała zime bo nie chce mi sie kombinezona nowego na 2 miesiące kupować, ale jesli chodzi o spodnie w pasie to najlepiej pasują na niego takie na 3 miesiące:-D z długością tylko jest problem:-p

Umi-u nas tak samo. Adaś szczuplutki,ale dlugi. Nosi ciuszki 80-86. kombinezon sliczny kupiłam na allegro 86-i chyba obchodzi w nim do konca zimy. Ma tez kurteczke 80(przymała juz) i na 86 kurteczke. Nic wiecej juz nie kupuje. Zapobiegliwa byłam:). To chyba po tym jak nakupowałam ciuszkow 56 a rzadnych nie ubrał:p

Ech. Wy tak pisałyście o swojej wadze i w ogóle aż niektórym zazdroszczę. Ja mam do zrzucenia 20 kilo, po ciąży z Justynką jeszcze. I za chiny nie mogę tego zgubic.
Teraz jadę na płatkach owsianych i zupach warzywnych. Czasami coś sobie przekasze lepszego ale na obiad. Kolacji praktycznie nie jem, tylko jakiś owoc. No i ćwicze. W miarę możliwości.
wszystkim odchudzającym się życzę szybkich efektów i wytrwałości. Bo tylko to jest nam potrzebne.

Anetka- nie martw się,ze mała nie siada. Bo jeszcze czas. Dziecko powinno postawione siedziec w 6-7 miesiącu. A samodzielnie siadać w 8-9. Może Cię na dniach zaskoczyć. Adaś długo nie posiedzi-nie dlatego,ze nie potrafi-ale poprostu zaraz mi chops na brzuszek i w drogę. Albo złapie się czegoś i stoi. Nie lubi siedzieć łobuz. Jak miał 5 miesięcy-to dzwigał się do siadania-łapał wtedy wszystko, a potem nauczył się raczkować i to olał... tak jak kiedys pisałam-to mysle,ze zacznie mi siadac jak nauczy sie chodzic-wtedy sie mu to przyda po coś:)

kasie Jak chcesz cos dopisac to edytuj posta... A poród jasne opisz chetnie poczytamy jest do tego specjalny watek:-) Jak ci ida studia?
ok postaram się tak robić w przyszłości:tak: a studia idą w miarę dobrze co prawda jestem jeszcze przed sesją ale wszystko jest na dobrej drodze ponieważ udało mi się tak zliczyć kolokwia że teraz jestem zwolniona z 3 egzaminów:-):-):-)

umi2 w sumie masz racje, jak będzie chciała to usiądzie :-) tak samo jak ze wstawaniem, chciała to zaczęła wstawać, więc i na siadanie przyjdzie czas :tak:

mamaola no czas zleciał nawet nie wiem kiedy, dopiero co leżałam w szpitalu, a tu już 8 miesięcy. A Ty w ciąży, no proszę, gratuluję :tak: i jak się czujesz ?

EWI44 mojej kuzynki synek urodził się z 2 ząbkami, ale musiał mieć usunięte, bo się ruszały i teraz jest taki mały szczerbolek, ma 3 latka no i trzeba czekać aż stałe zechcą urosnąć :-p

kasie ojej matematyka :shocked2: szkoda, że ja nie mam głowy do matmy, bo matura mnie czeka :dry: pewnie, opisz poród :tak:

sylcia007 nie wiem czemu miałabym się obrażać :-p wiem, że dużo mi zostało! dużo za dużo :dry: ale serio nie wiem co z tym robić, teraz planuje się zapisać do fitness clubu tylko jakoś zebrać się nie mogę, ale wyjścia nie mam :baffled: u mnie bez ćwiczeń nie da rady niestety :-( jakiś czas temu schudłam 15 kg, więc wierzę, że i teraz się uda, tylko muszę się za to w końcu dobrze wziąć

Asheara dokładnie, uczę się w nauce :-p no proszę kto by pomyślał :-)
Damianek już w 74 wchodzi? :szok: o kurcze, Zuzanka też taki rozmiar nosi, no ale to w końcu dziewczynka

femme_fatal witaj ;-) widzę, że też w końcu zaczęłaś się udzielać, fajnie. Jak tam Twoja mała ślicznotka?

reklama
femme - skoro heroes to moze i age of empires?
teraz to juz nie ma sie czasu, ale milo sie wspomina czasy kiedy sie gralo z bratem jedna runde cala noc :-p
ewi44 - a jesli mozna spytac, to ile masz wzrostu i wagi?

anetka - no to ladnie sie zlozylo , jestesmy w tej samej szkole.
o matko, tez 74? o_O
to moje dziecie takie duze, czy Twoje takie male? ;s
a dlaczego dojezdzasz tu do mnie do pily?? w trzciance nie ma zaocznej ? o.o
[wscibska jestem , wiem :p ]

Ostatnia edycja:
Do góry