reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

Ixi-współczuje. Tym bardziej,ze jesteście dopiero świeżo upieczonymi rodzicami i mogłaby ci mama dać trochę czasu. Mam nadzieje,ze wam się ułoży.

Ciekawe jak eve19? Wie ktoś co u niej? Czy zaczęła rodzić?

Ostatnia edycja:
reklama
Ixi-współczuje. Tym bardziej,ze jesteście dopiero świeżo upieczonymi rodzicami i mogłaby ci mama dać trochę czasu. Mam nadzieje,ze wam się ułoży.

Ciekawe jak eve19? Wie ktoś co u niej? Czy zaczęła rodzić?

nic mi nie wiadomo mnei ciekawi co u misi bo u ixii juz wiemy niestety nie dobre wiadomosc

a mnie deprecha lapie cos tyc zaczelam niesamowicie i nie znam powodu nie jem za duzo czasem moze przesadzalam i nie patrzalam a to teraz musze sie wziasc za siebie bo ja chce kolejnego maluszka to musze zrzucic chociaz 10 kg nie zartuje 10 kg przy moim wzroscie moja figura to zbrodnia

Ostatnia edycja:
gotujesz wode dorzucasz kosteke rosolowa (lub2) obojetnie jaka moze byc wolowa cielecka lub zwykla rosolowa, potem marchewke i por (moga tez byc pieczarki) potem mieso mielone ( klopsiki lub kawalki nieukulane) gotujesz przez nastepne 5-10 minut, a potem dodajesz 3 serki (takie jak do chleba) jak sie roztopia dodajesz koperek, zajmuje to ok 30 min ( jakz klopsikami to troszke dluzej) aha i jak chcesz to mozesz podawac z makaronem) super zupka, olek wcinal jak szalony polecam:) ja wczoraj dodalam jeszcze troche cebulki:)

Ja kiedyś taką zupkę podobna robiłam, ale wyszła strasznie tłusta i jakoś mi nie podeszła :-(
Eve chyba nadszedl twoj czas na rozpakowanie :tak:
Soso ja mialam w dziecinstwie swinke. 7 lat z nami mieszkala. na spacery z nia wychodzilam, a ona za mna jak piesek przy nodze chodzila :-)
Potem byly chomiki, myszki, myszoskoczek, ale szybko zdychaly i sie do nich nie mozna bylo tak przywiazac:no:
Ale teraz dziecko w domu mi wystarczy :-)

Ja kiedyś taką zupkę podobna robiłam, ale wyszła strasznie tłusta i jakoś mi nie podeszła :-(
Eve chyba nadszedl twoj czas na rozpakowanie :tak:
Soso ja mialam w dziecinstwie swinke. 7 lat z nami mieszkala. na spacery z nia wychodzilam, a ona za mna jak piesek przy nodze chodzila :-)
Potem byly chomiki, myszki, myszoskoczek, ale szybko zdychaly i sie do nich nie mozna bylo tak przywiazac:no:
Ale teraz dziecko w domu mi wystarczy :-)
nio z tymi spacerkami to prawda jk bylo cieplo tez je wyprowadzalam sa wdziecznmi zwierzatkami bardzo :)

Eliza Sto lat dla Hani ale masz już dużą pannice :-)
Ixi mam nadzieje, że coś wam się uda wykombinować!
Ewi a jakie masz plany?:-)
paulqa no już nie długo będziesz tulić swoje maleństwo :-)

A ja jutro mam rozmowę o prace kurczę fajnie by było gdyby okazało to się coś sensownego i by wyszło może w końcu bym się od rodziców wyprowadziła.

Elizka gratulacje dla córy :-) Kiedy imprezka urodzinowa? ;-)
Ixi współczucie. Twoja mama przecież sama dopiero co urodziła to chyba zdaje sobie sprawę, że teraz to chyba masz ważniejsze sprawy na głowie niż szukanie mieszkania - obojętnie czy się lubicie czy nie:no:
Kasiuch u mnie też marna noc:confused2: 2 godziny snu:no: A tak mi dobrze spała do tej pory:wściekła/y:

Jakiś czas temu było o zasiłkach rodzinnych. Dziewczyny czy mogę jeszcze w listopadzie złożyć wniosek?? Czy tylko do października?? Bo u mnie w MOPS to teraz mają dzień pracy własnej i nic się nie da dowiedzieć. Z resztą w zwykły dzień jest podobnie;-)

kolia a na jakie stanowisko?? 3mam kciuki

Dzieki kochane za zyczonka dla mojej solenizantki:)
Mialam zajrzec wczesniej ale pojachalam do GOPS-u załatwic rodzinne i siedzialam ta 1h!!! i caly czas tamta papiery kserowala, sprawdzala, liczyla... boze szanuje ich prace ale w takim tempie to za duzo ludzi w ciagu dnia nie zrobia;] heh ale załatwione mam i z głowy.... narazie:-D
Miki z mama zostal i byl grzeczny na szczescie ale jakby pól h dluzej sie zeszlo to by bylo ciekawie bo jak ledwo wrócilam zaraz cyc a potem uspilam go i spi teraz znow...
Pogoda za oknem super... szkoda ze dzieciaki chore to nie wyjde:/ ehhh
Hania mi gorączkowala to wole nie ryzykowac, tak to bym wyszla;]

ixi fajnie ze sie odezwałas.
ciekawe co z eve... zamilkła...;-)
lolkak impreza moze bedzie albo tylko my i dziadkowie(moi rodzice oczywiscie bo na tesciow nie licze, nawet nie zadzwonila ale h** jej w d**e) zrobie moze torcika malego jakiegos... zobaczymy. dzis od mojej mamy mala dostala slodyczy troszke;] wczesniej rajstopki kupila;) a jesli chodzi o rodzinne ja dzis bylam i moja siostra tez jeszcze nie zlozyla bo papierka jej brakowalo i na poczatku listopada moze jeszcze zlozyc to dostanie. jak masz pewnosc ze masz wszystkie papiery i tylko zaniesc to po niedzieli od razu lec i zalatw. najgorzej jak zacznie czegos brakowac im;]

Ostatnia edycja:
reklama
lolkak[/B] ja dzis bylam i moja siostra tez jeszcze nie zlozyla bo papierka jej brakowalo i na poczatku listopada moze jeszcze zlozyc to dostanie. jak masz pewnosc ze masz wszystkie papiery i tylko zaniesc to po niedzieli od razu lec i zalatw. najgorzej jak zacznie czegos brakowac im;]

No niestety jeszcze nie mam, bo straszyły mnie, że na PESEL będę czekać 6 tygodni co najmniej (to się z zaświadczeniem z US nie śpieszyłam :dry:) a tu dostaję dziś SMSa z Urzędu Dzielnicy, że mam PESEL do odebrania po 1,5 tygodnia:szok:

Do góry