reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

fikusek jak by to powiedziała moja polonistka "do lania wody bardziej", a tak w ogóle to lubiłam zawsze konstrutywne dyskusje nawet jesli miałoby sie okazać że nie mam racji, lubie z takich rozmów cos wyniść:-)
lolkak to tak żeby ci sie nie nudziło postarałyśmy sie

dokladnie w takich dyskusjach,mozna zobaczyc rozne poglady ludzi na dany temat:) co nie ukrywam ze jest ciekawe:)Warto zawsze wiedziec jak cos spostrzega inna osoba:)

A tak etraz z innej bajeczki:
Co powinna zawierac aptecz taka dziecieca???Syropki na kaszel Alan ma,na temp sie konczy,Nsivin mamy,ale czy cos jeszcze trzeba? Okres zimowy sie zbliza wiec wydaje mi sie ze warto sie zaopatrzyc:)

reklama
fikusek syropek na kaszel taki do apteczki to moze prawoslazowy i na szybko bedzie a jak sie pójdzie o lekarza to wtedy jakis lepszy na pewno przepisze, jakis syropek ziołowy uspokajający, ja mam maść taka dla dzieci rozgrzewającą cos takiego jak dla dorosłych VIK czy cos w tym rodzaju, maść majerankowa pod nosek na katar hm i kropelki do noska ale piszesz ze masz, poza tym jakies witaminki na pewno

fikusek syropek na kaszel taki do apteczki to moze prawoslazowy i na szybko bedzie a jak sie pójdzie o lekarza to wtedy jakis lepszy na pewno przepisze, jakis syropek ziołowy uspokajający, ja mam maść taka dla dzieci rozgrzewającą cos takiego jak dla dorosłych VIK czy cos w tym rodzaju, maść majerankowa pod nosek na katar hm i kropelki do noska ale piszesz ze masz, poza tym jakies witaminki na pewno

no witaminy mamy,raz na tydzien daje mu fiolke oscillococinym na zalecenie lekarza:) a syrop mam wlasnei prawoslzowy,flegamine,i pulneoto mu zostalo po chorobie:) Zastanawiam sie jeszcze nad wapnem... stosuje ktos?

fikusek ostatnio jak byl przeziębiony to mu dałam, tzn katar i kaszel i w sumie dosc szybko mu przeszło tzn kaszle do teraz albo raczej pokaszluje a nie kasze, no i wysypki, ale że on miał tylko raz wysypke to tylko raz na to wapno stosowałam

fikusek ostatnio jak byl przeziębiony to mu dałam, tzn katar i kaszel i w sumie dosc szybko mu przeszło tzn kaszle do teraz albo raczej pokaszluje a nie kasze, no i wysypki, ale że on miał tylko raz wysypke to tylko raz na to wapno stosowałam

to tez kupie:)

Alan spi mi juz 2,5 godz:) chyba zaczne zbierac sie na te zakupy bo nie wiadomo kiedy ksiaze wstanie:D

FIKUSEK - no widzisz i to jest to dla mnie to jest bez znaczenia ochrzciłam bo takie mamy czasy że taka wiara przeważa i tak jest łatwiej później i tak po prostu wszyscy chrzczą to i ja ochrzciłam nie przywiązuje do tego większej wagi do kościoła nie chodzę nawet na religię już od podstawówki nie chodziłam bo powiedziałam że mnie to nie interesuje w ogóle kościół jego zasady mnie do wiary na tyle zniechęciły ja zawsze powtarzałam nauczycielką że jak będę miała ochotę porozmawiać z bogiem czy coś to zrobię to osobiście a nie będę się spowiadała obcemu facetowi ... i tu wychodzi jacy są księża że osobie takiej jak ja nie praktykującej udzielili chrztu bez problemu wiedząc że do kościoła nie chodzę bo nigdy mnie tam nie widzieli a innej której zależy na tym nie udzielą ...śmiech na sali.

Co do apteczki to ja mam syrop lipomal jest super na wszystko :-) a tak to się nie znam bo mi mała nie choruje :-p muszę jej teraz jakieś witaminki kupić tylko

Ostatnia edycja:
reklama
hej kobitki noo teraz mam troche spokoju bo Wiki spi jej rozpiescilam ja z Marcinem zeby usnela trzeba ja bujac jak jej sie oczka przymykaja to dopiero hopa do lozeczka a w nocy nie wiem czemu w lozeczku zadko kiedy chce spac i spi ze mna bo placze ;/ kurde uroki maciezynstwa z takiego zlotego dziecka zrobil mi sie djabolek ;D
co do infacolu podaje go malej przed karmieniem pol dawki bo ma cos twarde kupki i nie wiem czemu w czwartek idziemy na badanie sluchu do szpitala to przy okazji wejde do lekarza i zapytam czy to dobrze bo brzusio jej masuje ciagle bo bez drapania to lobuzira nie zasypia albo po tylku musze ja miziac albo po plecykach albo po brzusiu ;/
dzis spokojna nocka bo Wiki spala z nami wiec sie jej dobrze spalo
co do moich antybiotykow to mam je na infekcje nerki a mi nie pomagaja zadne inne tylko tenkorex w capsulkach 250mg sa bardzo dobre ;)

Do góry