• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

Miska ale wiesz chyba że drugi poród jest zazwyczaj o wiele lżejszy... moja mama pierwszy strasznie znosła a ja to po przekłuciu wypłynęłam dosłownie, i licze na to że moja dzidzia też tak wyskoczy...

A tak ogólnie to zauważyłam że młodsze kobiety lżej znoszą porody... Moja koleżanka rodziła 4miesiące temu i skyrcze miała przez godzine i później małego rodziła przez 10 min... Lekarz też mówił że u młodych woli przyjmować bo lepiej sobie radzą... A poza tym FAMME pomyśl sobie tak: tyle kobiet rodzi dzieci, przechodzi przez to, niektóre bardzo cierpią a mimo to decydują sie na drugie dziecko, i nawet na kolejne... Nic co ludzkie nie jest nam obce i tego sie trzymajmy... wszystkiego trzeba spróbować :-p chociaż ja jakieś dwa miesiące temu też bardzo sie bałam... Aha miałam ci mówić: jak chcesz do szkoły rodzenia to dzwoń i sie zapisuj już teraz bo jest okres wakacyjny i wszystkie kobitki gnają sie uczyć... Ja to mało brakowało a bym sie nie załapała... I tak wskoczyłam na miejsce babki która sie szybciej rozpakowała :-)
Aha... Wprowadziłam poprawke w zdjęcia...

Co tak nagle wszystkie ucichły? pozasypiałyście?

Ostatnia edycja:
reklama
Famme napewno u was w szpitalu jest darmowa :-) wpisz sobie w googlach szkołe rodzenia i miejscowość i ci znajdzie... Mi moja ciotka na początku maja mówiła żebym sie zapisała bo potem miejsc nie bedzie, a ja dzwoniłam jakieś dwa tyg czyli w 24tyg gdzieś i już bym sie nie zapisała bo miejsca dopiero na wrzesień mają... a wcześniej jak zadzwonisz to nie zaszkodzi, babka cie na odpowiedni "turnus" zapisze i juz będziesz miała miejsce spokojnie zabukowane... naprawde radze szybciej dzwonic... i dzwoń nawet na informacje do szpitala tam ci podadzą numer

No właśnie... ja to spokojnie staram sie do tego podchodzić... Coś mnie na spanie bierze więc uciekam... A ty sie szykuj Miska bo zaraz twoje rodzeństwo dotrze :-) miłego popołudnia i nocki tobie Miska a wszystkim pozostałym to tylko nocki bo przed nami to już noc :-)

Netgirl, co do tego przewijaka:-D to ona na przewijaku nie ucieka wlasnie.. lezy grzecznie tylko wierzga tymi dlugimi nogami:-p wiesz duzo tu pewnie robi przyzywczajenie, Twoja przyzwyczai sie na podlodze lóżku to pewnie potem tez bedzie grzecznie lezec:tak: a co do zwiewania to czasem dzieci robia to w najmniej oczekiwanym momencie, czyli spieszysz sie gdies a taka gloa dupka Ci zwiwa:)

Miska to moze Ty juz po:) zycze Ci tego a jesli nie to zeby sie w miare szybko rozkrecilo:tak:
Co do porodow naszych mam to ja chyba nie odziedziczylam po niej:) moja mam to raz dwa i ja na siwecie bylam.. do tego malo brakowala a urodzilabym sie w karetce:-D:-D
Miska napewno bedzie dobrze.. ja moj tez wspomonam koszmarnie ale bylo minelo drugi na pewno bedzie lepszy, bo wiesz juz co i jak.. wiec glowa do gory.. jak to mowia wszystko da sie przezyc:tak::tak::tak:

dziewczyny znalazlam Was na NK - wysylam zaproszenia:) moge mam nadzieje:)

Ostatnia edycja:
hej babeczki ;-) ja wlasnie wstalam ale zle sie czuje przez noc cala opuchlam wlacznie z macica :-( kregoslup to nie przestaje bolec i nie wiem co to jest
miska mam nadzieje ze urodzilas hehe :-p

a gdzie jest angel i chwilka ? wczoraj chyba ich nie bylo :baffled:

Ostatnia edycja:
reklama
Witam mamusie!
No... to ktora nastepna sie rozpakowuje?? bo widze, że chetne są;-)
Paulinka w nocy jest Aniołkiem, budzi sie co 3godz, zmiana pieluchy, cyc i z powrotem do łozeczka:-) za to rozrabia rankiem..., ale po poludniu pewnie znow bedzie spac jak zabita:tak:oczko jej tylko strasznie ropieje:baffled: boje sie, zeby jakiegos zapalanie spojowki nie miała... . Teraz tatus ja bawi:-) a ja zaraz mykam pod prysznic:-) z karmieniem juz coraz lepiej... mam nadzieje, ze jezcze tydzien i cyce sie zagoja;-)
Miłego dnia zycze... jak bede mogła pewnie tu zaglądne:-)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry