• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

kama a Ty myślisz, że jak Zuzia mi o tej 20-21 wstaje to ja jej zapalam światło i się z nią bawię, czy co? Kładę się z nią, głaszczę, śpiewam, ale niestety to nic nie daje.

reklama
ja od poczatku uczylam dzieciaki zasypiac kolo 19-20 bo bym wykorkowala jak by nie spali do 22 no i czas dla mnie tez fajnie miec:-D no i tak zasypiaja, a wstaja kolo 7:-)

kaamaa zalezy od podejscia ja np biore malego na spacer ( nie zawsze ale przewaznie) po kolacji tak po 18 czasem jest tak ze przed 18 jest wtedy ciemno ale małemu nie przeszkadza, no poza tym w ciagu dnia tez jest na spacerze no ale juz nie ze mna tylko z tesciową. Mnie np jest wygodnie połozyc małego o 19-20 bo mam wtey 2-3 h dla siebie spokojnie moge poleniuchować ale ja tego np nie mam rano bo co dziennie wstaje o 6:40 z reszta mały tez, wyjatkiem sa soboty i niedziele gdzie spi az do 7 a dwa razy do 8 ale potem to miałam z nim jazde cały dzien bo marudny byl. Wiec ja z czystego lenistwa przestawiłam małego na takie pory. A wczesnie było tak ze wstawał koło 7 i miał 2 drzemki jedna o 11 a druga po 15 a potem mi wariował o 23, ale szczerze mówiac jak pszłam do pracy to mi to zaczęło przeszkadzac wczesniej było mi to obojetne

my mamy schody niezabezpieczone.. już od 2-3miesięcy przybieramy się do kupienia bramki,ale ostatnio mój tata wymyślił jakiś patent i ma sam wykombinować coś, co podobno ma być niezniszczalne- zobaczymy ile to przy Zuźce przetrwa :-p:-)

U nas to tradycja- ja zjeżdżałam z tych schodów w chodziku,a mój brat przez nie przefikołkował jak miał roczek :-p i nie mieliśmy nawet siniaka najmniejszego.. :-p Nie mam zamiaru czekać,aż Zuzia zrobi powtórkę z rozrywki więc chodzę za nią krok w krok :)
my mamy jedną bramkę na schody u góry, że w dół nie pójdzie, ale nie mamy na dole by w górę nie poszła.

A ja zapomniałam się pochwalić:-p Wczoraj mąż pojechał na zakupy, niby po jakieś tam pierdółki do domu, a jak wrócił to zaskoczył mnie, bo kupił mi bieliznę, całkiem ładną i w dodatku dobrą :-)nawet biustonosz idealnie pasuje :-p

Ostatni mój wpis ponad 50stron temu... Nie nadrabiam, może kiedyś troszkę doczytam ;-D
Pochwalę się, że byliśmy w poniedziałek z małą na badaniu u psychologa i wyniki pozytywne :-) Mała rozwija się w normie, a nawet pod względem motoryki i mowy (rozumienie) trochę ponad normę ;-)
Dziś idę na USG 3D z moją siostrą. Już się nie mogę doczekać. Jak patrzę na jej brzuch, to sobie myślę, że też bym chciała być znowu w ciąży :-) ale to jeszcze nie czas na drugie dziecko.

Ja też wcześniej już uczyłam Julkę zasypiania o 19-20. Trwało to trochę i jej nerwów i moich. Teraz kładę ją do łóżeczka 5 min i śpi i wszyscy jesteśmy zadowoleni, fakt wstaje o 7 czasami o 7:30 ale ja byłam na to przygotowana, i już jestem przyzwyczajona.

Anetka o kurczaki ale Ci zazdroszczę, mój na 100% nie wiem jaki rozmiar biustonosza mam :dry:

E:

Paula nerwowa niee :-p troszeczkę wkurzona bo już 3 razy prąd wyłączali.

No i gratulację dla Zuzy.

Ja jeszcze ze smoka na drzemki nie rezygnuje, bo jak będzie zabkować to i tak jej Go dam :-D

Ostatnia edycja:
reklama
Umi bo ja nie wiem czy zauwazylas...
ja z kama wygladamy jak jedna osoba a z toba jednocze sie w 100% w bolu.. jak ty cierpisz w nocy i ja tez... jak ci kacperek cos zlapie Julka tez;p
interesujacy zbieg okolicznosci:)

Maliwnko mam tez taka nadzieje. wczoraj napisalam wam ze kuzynka urodzila coreczke ale przez panne Nike zadna nie zauwazyla;p jak sie okazuje lezy u nas w szpitalu ;p
chcialabym ja odwiedzic i zobaczyc mala Klare no ale nie iwem jak julka dalej. juz czuc ze duzo mniej ciepla jest ale zaczekam czy temp. nie podskoczy.

paula to witaj w gronie nie wyspanych:D
heheh ja zaraz zaryzykuje i dam julce samodzielnie jesc tylko niech troche zglodnieje.. ja cos czuje ze jedzenie po calym pokoju bedzie fruwac;p
ja zauważyłam:P ale sama nie znałaś szczegółów a na nie czekałam:P Klara to rzadkie imię chyba. Choc moja Barbie się tak nazywała:P:P:P

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry