reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

Firanka Gratuluję! Kurcze jak ja Ci zazdroszczę tej matury. Ja też w tym roku podchodziłam, ale zdążyłam tylko pisemne napisać, ustne miałam na 28 i 29 maja ale wtedy to już w szpitalu byłam bo u nas kładą razem z terminem (miałam na 22). Tak leżałam do 6 czerwca czyli nawet na dodatkowy termin się nie załapałam. Nawet nie mam czasu do szkoły pojechać i wypytać się jakieś możliwości.

była mowa o smoczkach. Pamiętam jak mójn kuzyn miał takiego ho[pla na ich punkcie że jeszcze w wieku 5 lat musiał mieć smoczka, i to nie jednego ale sześć, po jednym na każdy palec j jednego w buzi, a jak mu któryś zginął to był wielki krzyk.
No i co do tego pomagania maluszkowi w wyjściu, nie wiem, może to zależy od ciężarnej, ale to pomaga tylko kiedy na prawde jest już czas. W@iem coś o tym...:-)

reklama
Polna - a najgorsze jest to że ja mówię o jednym a on kur** słyszy drugie to jest nie do wytrzymania po prostu a ja nie mam sił już tłumaczyć ani sił ani chęci czas żeby sam się nauczył myśleć ... a kredyt na 3 tysiące na 18 miesięcy po niecałe 200 więc nie jest źle :-)
No ja właśnie nie wiem czy on myśli że już może się mniej starać czy on po prostu już mniej się na tym skupia ...

Właśnie z nim gadałam i oczywiście jak wytłumaczyłam to pojął... boże gorzej niż z dzieckiem...

femme fatal ehhh rozumiem Cie ale tacy mezczyzni juz sa :no: czasami to dzieci sa madrzejsze od doroslych ,przykladam jest moja Ala i P ale to jest tak glupie ze az wstyd o tym pisac :confused::rofl2:
Ja myslalam ze kredyt wziol na 20 tysiecy i dlatego tak sie zloscisz :-):-D
ale nie no 3 tysiace na 18 miesiecy to nawet dobrze ;-)
wiesz jak zamieszkacie to moze wiecej zrozumie i wreszcie zmadrzeje -wkoncu rola ojca to odpiwedzialne zadanie !

A moja Ala wlasnie zobaczyla ze na Jej butelce sa kolorowe zwierzatka a ma ja juz prawie miesiac :-D

Mika mi się wydaje że prać ale nie wiem jak to w praktyce wygląda

Polna hehe to Ala widzę spostrzegawcza :-p

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Mika zabawki typu-na raczki czy nadgarstek powinno sie wyprac albo wyparzyc a co do pozytywki to odradzam bo zazwyczaj sa bardzo dobrze zaszyte a potem np zle wsadzicie i nie bedzie wogole slychac melodi , a zapotym to Wy przez jakies 2 miesice czy nawet wiecej bedziecie ciagnac za sznurek pozytywki !! zreszta czy ja wiem czy teraz prac ? zreszta teraz nie pierz bo i tak duzo kurzu bedzie siadac na pluszakach !!

A tak wogole moje zdanie ... napoczatq jasne trzeba dbac o higiene i to co bierze dziecko do buzi,gryzak czy jakas grzechotke ale czy warto za kazdym razem jak spadnie na podloge myc i zalewac wrzatkiem ? :sorry2: Mowa juz o takich polrocznych bobasach !! powinno sie dziecko powolutko hartowac bo potem jak wezmie byle co do buzi to bedzie chorowac :no:

femme fatal a bo Ona jest taka ze bardziej patrzy na zawartosc a nie opakowanie :) heh

Ostatnia edycja:
Polna popieram ! :-) ja też nie mam zamiaru z mojego dziecka robić nie wiadomo co bo później się zdziwi jak zobaczy jaki jest prawdziwy świat... ;-)
A co do Ali to bardzo pozytywna cecha :-)

Ale tu dzisiaj cisza ...

Ostatnio edytowane przez moderatora:
:-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-)
ZDAŁAM!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
tylko na to liczylam, chociaż minimalnie a tu każdy przedmiot po 60 % albo 60 pare:) no to już mam z głowy to cale zamieszanie. a najlepsze jest to ze przez 3 lata nic nie robilam , a ci co zakuwali pooblewali:szok: ale tym sie nie martwie:-)

femme trzymaj go na dystans, moglaś troche opóźnic zamieszkanie razem

a do mnie wlasnie dzwonil moj S wczoraj wieczorem zrezygnowal z pracy bo szef w ***** robil, nie placil juuz 2 tyg a ma tygodniowki, dzis byl w nowej robocie, i jest zajebiscie niby.tygodniowo mu wyjdzie nawet 1100 zl fakt ze bedzie dluzej pracowal o 2 godz ale jest. i juz mi mowil ze dzieki temu przyspieszy sie nasza wyprowadzka. juz nawet za tydz jest to mozliwe. Boze ale dzis mam udany dzień, chodze taka uhahana:-)

Firanka, Oleńka gratuluje zdania maturki:-):tak:

Polna masz racje, co do higieny. Ja Lenie tez wyparzalm, tzn zalewalam wrzatkiem jak smoczek spadl na podloge.. ale zabawek nie chcialo mi sie;-):tak: teraz to juz na to nie patrze. Moja szwagierka tak robi do dzis (dziecko ma 13 miesiecy) co chwila choroby utp.. tak trzmalal pod kloszem, ze teraz ma.. w ogole ubiera Go jak na Syberie.. ale powiedzielismy z A ze nie bedziemy sie wtracac - ich dziecko ich wybor..

Boze jak Lena dala mi dzis w kosc.. normlanie jeste u kresu sil.. wykonaczona psychicznie.. odkad A wyjechal zrobila sie taka niegrzeczna.. dzis caly dzien chodzila za mna i jeczala:-:)-( za noge mnie trzymala itp rzeczy.. co chwila placz i "nienienie" mam dosc.. na szczescie spi..
Polna dlugo przyzwyczajalas sie do tego, jak mąż wyjechal.. Boze mi sie ani jesc ani spac nie cche.. nie wiem, co mam ze saba zrobic a tu ponad 2 miesiace:-:)-(

No to gratuluje :-) kurde jakie zdolne mamuśki mamy mnie to czeka za rok :/
A opóźnić nic nie mogłam ... ale nie chce mi się kolejny raz tłumaczyć :-p ale nie denerwujcie mnie takimi tekstami :-p

reklama
Do góry