reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

Adam tez nie ma interetu.. chodzi do biblioteki i ma godzine darmowa..:tak: no i dzwoni do mnie bo ma 100mn darmowych.. ale sam jeszcze nie wie dokladnie.. dzwoni i jak mu mowi, ze za Free to sie laczy:-D
a co do zasilku to Adas bedzie skaldal wniosek o benefity..w Anglii jest to oklo 19 funtow na tydz ale mozna sie o milion innych starac ktore nam sie naleza..
w ogole to tylko Polska jest taka zacofana, bo tam ccha za wszelka cene matce z dzieckiem pomoc.. a u nas najlepiej zabrac dziecko do domu dziecka i spokoj.. dlaego czekam jak na szpilkach na wiadomosc od mojej przyjaciolki czy na wrzsien praca bedzie i lecimy wszysyc wtedy:tak:

reklama
femme fatal nie no P prace nawet mial w swojej branzy ale niecale tysiac zlotych na Nas 3 to za malo :no: Tam zarabia prawie 4 tysiace wiec szybciej skonczymy budowe i wprowadzimy sie do domu !!

Jak Mus to Mus :nerd:

Femme w Polsce oczywsicie praca byla ale za jakie pieniadze.. on tamw miasiac zarobi ponad 2000tys zmywajac naczynia:szok: u nas za to bys nawet 200 zl nie dostala..
Dlatego stwiedzilismy, ze chyba lepiej bedzie nam tam zyc.. zreszta prz tamtcyh zarobkach mozesz zyc naormlnaie.. a u nas A przynosil wyplate i polowa szla na paliwo a polowa na Lene.. ja od roku chodze wjednych spodniach, bo kasy niema.. a jakbysmy tak mieskzali sami to ja nie wiem z czego by kasa byla:crazy:

hej kobitki :-) was to nie mozna na dzien zostawic hehe bo zaleglosci ciezkie do nadrobienia ;-) ja wlasnie wrocilam do domu bylam na zakupach a pozniej z Krisem i mojej tesciowej jeszcze na chwile do baru i oczywiscie ja znowu musialam byc driverem bo moj musial piwko walnac hehe :tak: standart kurcze moj kregoslup nie rozumiem czemu boli tylko jedna strona ?? macie jakas teorie na ten temat ?
femme tak jak dziewczyny mowia nie mozesz mu tego popuscic :no: pieniadze niczego nie zalatwiaja ale widac ze cos robi w tym kierunku biarac kredyt itd ale tak jak ktoras mowila pilnuj zeby splacic zeby problemow nie bylo :no: ja wierze ze bedzie ok zblizy was dziecko i mysle ze pomoglaby wam szkola rodzenia niby ma to pomoc w rodzeniu ale zblizylo by was to do siebie a Ty zrobila bys pierwsze kroki aby zaufac chociaz w jakims stopniu porod razem super sprawa ale to indywidualna decyzja :happy: kazdy moze miec o tym inne zdanie :happy: mysle ze dziecko bedzie mialo ogromny wplyw na wasze zycie i trzymam kciuki misiaq bo kazda z nas zasluguje na odrobine szczescia :*
olenka gratuluje zdania maturki i to na takim poziomie :happy: jedno jest za Toba hehe :-p
polna Ty jestes doswiadczona czy dziecko mozna przekarmic? i co robic kiedy ma zatwardzenie ?czy herbatke koperkowa i glukoze moge podawac po kilku dniach narodzin ??sorki ze tyle pytan ale moj instynkt przygotowuje sie chyba do porodu heh a Ty juz masz aniolka w domciu :rofl2:
basia i polna macie calkowita racje z tymi wyjazdami moj musi jechac 20lipca a 29sierpnia powrot tyle ze on jedzie z moim tata przywiezie 15tys za oddanie budynku poniewaz moj tata jest inspektorem nadzoru budowli a w gruncie rzeczy robia ta razem wiadomo ze reszta pracownikow przywieze pewnie po 3/4tys za ten miesiac dlatego ze sa zwyklymi "budowlancami" mimo wszystko mam taki konfort ze on jedzie ostatni raz poniewaz u nas nie ma kto robic i maja tu tyle zlecen ze do konca tego roku nic nie moga wiecej wziac (wszyscy fachowcy za granica) i w gruncie rzeczy tu na miejscu w tej branzy maja tyle co przy wyjezdzie wiec lepiej jak bedzie tu z nami!! ale i tak nie wyobrazam sobie tego miesiaca bez niego wytrzymalam jego pobyt w pudle i mialam dosc !!

Ostatnia edycja:
polna Ty jestes doswiadczona czy dziecko mozna przekarmic? i co robic kiedy ma zatwardzenie ?czy herbatke koperkowa i glukoze moge podawac po kilku dniach narodzin ??sorki ze tyle pytan ale moj instynkt przygotowuje sie chyba do porodu heh a Ty juz masz aniolka w domciu :rofl2:
To moze i ja sie wypowiem.. Wg mnie karmiac piersia nie przekarmisz dziecka, bo dziecko i je i ije z piersi..
Na temta dopajania (typu glikoza herbatki) sa rozne szkoly.. ja tam uwazam, ze mzona dziecku podac.. moja Lenka pila od nardzoin i zyje:-D Herbatka koperkowa jest i o 1 tygodnia i od miesiaca.. roznie isze na opakowaniu a glukoze mzona od urodzenia podoawac..
A na zatwardzenie lekarze zazwyczaj przepisuja kropelrki.. u nas zbawienne okazaly se dwa produkty.. Lactulosum (dowiedzialam sie osatanio, ze sie tego juz nie stosuje a mi przepisali to po nardzonach jak Leni miala 3 tyg:crazy:)i kropelki na purtki Esputicon.. po tych obu preparatach Lena do dzis robi niespodzinaki jak w zegarku:-D:-D:-D a z domowcyh sposobuch to mozesz nozki do brzuszka przyciskac..takimasazyk brzuszka robic, zeby pobudzic jelitka do pracy:tak:

basia dzieki za rady :-) musze zapamietac bo wiem ze to czesty objaw u dzieci jak i kolka :-( i myslalam ze jest sie bezradnym na te sprawy bo masazyk chyba po dluzszej chwili pomoze ? a kropelki napewno nieco szybciej... to chyba mi srodowiskowa wszystko jeszcze powinna opowiedziec nie ? kurde ja sie tak boje ze szok jeszcze mika pisala ze to malutkie dziecko bala sie wziac hehe to ja juz wogole obsr... kurcze jak ja bede przebierac kapac itd chyba mame zmolestuje do nauk hehe dobrze ze jest obok :tak:

koszmarku dasz rade nie panikuj :-)

a mi sie tak jakoś niedobrze zrobiło :/
a i miałam się spytać bo ostatnio jakoś tak dziwnie mnie brzuch boli :/ i teraz nie wiem czy coś nie tak jest czy po prostu się rozciągam czy coś ?

Nie ma za co:-) chetnie sluze pomoca:tak: ja mialam dokladnie te same obawy, co Ty. Moja Lena tez urodzila sie jako "duze" dzecko.. miala 3490 i 56 cm a jednka bylala taka malenka.. Dasz rade zobaczysz..:tak::tak:

Co za kolek itp rzeczy to nas na szczescie to ominelo.. i zycze tego kazdemu.. bo te malenstwa tak strasznie wtedy cierpia..a zazwyczaj wzdecia itp rzeczy sa pzez to, ze te nasze maluszki sa straszni lapczywe i duzo powietrza sie nalykaja a do tego jeszcze uklad pokarmowy niedojrzaly w pelni wtedy mamy kupe wrzaskuw domu..
Zreszta dziewczyny zobaczycie same jak bedziecie sie cieszyc, ze wasze malenstwo zrobilo kupke.. my to ze szczescia skakalisy bo po tyg pojawila sie kupa.. t nic, ze Lena cala do przebrania byla - ale kupa przyszla:-D:-D

Femme a kiedy idziesz do gina..?? wiesz to moze byc nic a moze byc cos.. lepiej skonsultuj to. Gin powienien Cie zbadac na samolocie i sprawdzic, czyz szyjka wszystko ok..
A jak Cie boli brzuch?? Tzn twardnieje, czy boli w jakims miejscu?? Ja cala ciaze lezalam przez to. Mnie strasznie bolalo podbrzusze a do tego stawaial mi sie brzuch.. Gin kiedy w szoku byl jak to zoabczyl..

Ostatnia edycja:
basia hehe tak napewno na kupke bede czekac juz teraz jestem wrazliwa heh :-) ale pewnie masz racje po kilku tygodniach wejdzie mi wszystko w nalog poza tym w razie co to mama jest na dole :tak: a tesciowa 10min drogi dalej ;-) ehh ale chyba to normalne takie myslenie nie ? ja w sumie chowalam swojego chrzesniaka bo jego mamusia jakos wieczne imprezy miala w glowie ale to jakos inaczej jak swoje ....
femme ja nei wiem czy to normalne :baffled: mnie brzuch nigdy nie bolal do niedawna zaczelo sie to jakis miesiac przed terminem moze niech sie jeszcze inne dziewczyny wypowiedza na ten temat bo napewno kazda inaczej reaguje na cialo obce w organizmie moze Ciebie akurat brzusio boli ale gdyby to sie utrzymywalo to nie bagatelizuj tego tylko niech lekarz sprawdzi ostroznosci nigdy za wiele pamietaj !! :*

reklama
Koszmarku masz racje, kaza tak mysli jesli chdzi o dzieci.. Ty choc dosiwadczenie mialas jakies a ja zero kontaktow z takimi maluszkami a tu taka kruszyka.. ale dalam rade.. napewno tez dasz:-):-):tak:
Co do tego bolu brzucha sa niestety rozne szkoly.. moj gin niczego nie bagatelizowal a na poczatku ciazy bylam u innego i naprawde mocno mnie bolal brzuch (wtedy byl to 6tc) tak mnie bolalo, ze czasem wyprostowac sie nie moglam:crazy: i gdyby tamten drugi to olal nie mialambym Leny:-( wiec Femme najlepiej poloz sie teraz i odpoczywaj:tak:

Do góry